Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ - ΧΑΝΤΡΕΣ - ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ






Γ. Ραγκούσης: Έρχεται φορολόγηση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς από το ΄74 και μετά
Βαριά φορολόγηση για όλους τους δημόσιους λειτουργούς που από το 1974 και μετά κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας, πρότεινε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον Realfm.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου έχει «ηθική και ιστορική υποχρέωση» να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση.

«Όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή την φορολόγηση θα πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.

«Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.



--------------------------------------------------------------------------------



Το σχόλιό μας:




  • Κατ' αρχήν έχω να πω ότι σαν ιδέα δε τη βρίσκω πολύ άσχημη. Είναι ένα όνειρο που θα ήθελα να το δω να πραγματοποιείται. Ενεργοποιεί τόσο έντονα τα αντανακλαστικά μου περί αποδόσεως δικαιοσύνης. Τόσο που αδυνατώ να πιστέψω ότι ο κος Ραγκούσης έκανε τέτοια δήλωση.


  • Δεν πρέπει φυσικά να το αφήσουμε να πέσει ασχολίαστο: Τόσα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία, τώρα ξύπνησε; Τώρα βγήκε από τη νάρκη το περί δικαίου αίσθημα του κινήματος; Τόσα χρόνια τι γινόταν; Δεν είχα υποπέσει στην αντίληψη των στελεγχών του οι συγκεκριμένες αδικίες το 1981 όταν βγήκε για πρώτη φορά κυβέρνηση; Το 1985 και αφού είχε κυβερνήσει τόσα χρόνια δεν είχε διαπιστώσει τίποτα; Όταν πάλι έπεσε από την εξουσία και είχαμε την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και αργότερα αυτή του Μητσοτάκη, η περιπέτεια του κινήματος δεν άνοιξε τα μάτια στα μεγαλοστελέγχη του (τα οποία σε μεγάλο βαθμό είναι τα ίδια), ώστε όταν ανέβηκε εκ νέου στην εξουσία με την κυβέρνηση Σημίτη να πάρει τις σχετικές αποφάσεις;


  • Θα μου πείτε οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες παλαιότερα. Θα σας απαντήσω, από τη στιγμή που μιλάμε για κλοπή Δημοσίου χρήματος, οι συνθήκες είναι πάντοτε ώριμες, άσε που απ' ότι γνωρίζω, η δικαιοσύνη και η δημοκρατία (και οι ΥΠΗΡΕΤΕΣ τους) δεν πρέπει να εφησυχάζουν ποτέ.


  • Το λέω και ευθέως: Εν προκειμένω παρατηρούμε φαινόμενα άκρας υποκρισίας και φαρισαϊσμού.


  • Επιπρόσθετα θα πω και ετούτο: Ο σιωπών δοκεί συναινείν. Δηλαδή τι εννοώ; Αυτός που δε μιλάει, συμφωνεί. Αυτός που δε μίλαγε τόσα χρόνια είναι συνένοχος με αυτόν που σήμερα κατηγορεί.

Πέραν τούτων:




  • Αφού επί της ουσίας ψάχνουμε για ψύλλους στα άχυρα (βρες και ζήτα λεφτά από χιλιάδες αξιωματούχους και διευθυντάδες, εκ των οποίων βρες και τους νεκρούς και τους κληρονόμους τους και ζήτα τους πίσω τα "κλεμμένα"), τουτέστιν μιλάμε για κάτι αστήρικτο και ανεφάρμοστο στην πράξη έτσι όπως το παρουσιάζει ο κος Ραγκούσης, δεδομένου μάλιστα ότι απαιτούνται απίστευτες ώρες δουλειάς (Δημοσίων Υπαλλήλων - και ο νοών νοείτω) με αμφίβολα αποτελέσματα.


  • Αφού εν προκειμένω μιλάμε για μία αντιστροφή της πυραμίδας, δηλαδή έναρξη της όποιας έρευνας και καταλογισμού ευθύνης από τη βάση της πυραμίδας και όχι από την κορυφή της όπως επιτάσσει η ΛΟΓΙΚΗ, έχουμε να κάνουμε με μία άκρως διεστραμμένη οπτική, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσες συγκεκριμένες περιπτώσεις που μπορούμε να ανοίξουμε και να "ζητάμε τα λεφτά μας πίσω" (Διορισμοί στη Βουλή, Δημόσιες Προμήθειες, Siemens, MAN, Ναυπηγεία, Δομημένα, Χρηματιστήριο, ΕΡΤ, ΔΕΗ, Αγροτική, ΙΚΑ, Αγορές του αιώνα κλπ κλπ).


  • Το να θεωρείς συλλήβδην όλους αυτούς τους ανθρώπους ως ενόχους για εκμετάλλευση της θέσης τους προς όφελός τους είναι σίγουρα ανήθικο - δε λαμβάνω δε υπ' όψιν το γεγονός ότι θα πρέπει να οριστεί με σαφήνεια τι πάει να πει αναπτυξιακό μπούμ, πως ορίζεται η εύνοια που έχει αποκομίσει κάποιος και αφού έχει ήδη φορολογηθεί η όποια υπεραξία - κέρδος πως είναι δυνατόν να ξαναφορολογηθεί - γιατί επι της ουσίας πρόκειται για φορολόγηση, αφού αποκλείεται να υπάρξει δήμευση. Πρόκειται λοιπόν για κάτι επί της ουσίας ανήθικο και παράλογο το οποίο αν το προεκτείνει κανείς, εμπεριέχει κινδύνους και για το σύνολο της κοινωνίας.


  • Αφού υπάρχουν σημαντικότερα ανοικτά μέτωπα και θέματα προτεραιότητας (ενδεικτικά αναφέρω: διαρθρωτικές αλλαγές, περιορισμός εξόδων του δημοσίου, αποκρατικοποιήσεις, σχεδιασμός και επιβολή νέων εξοντωτικότερων μέτρων, πάταξη φοροδιαφυγής, φοροκάρτες, κάρτα πολίτη κλπ κλπ).


  • Αφού όλοι έχουμε ζήσει στο πετσί μας την "αποτελεσματικότητα" αναλόγων προσπαθειών (;) γνωρίζουμε ότι εν τέλει δεν πρόκειται να τρέξει ούτε σταγόνα αίμα.
    Αφού λοιπόν είναι δεδομένα τα παραπάνω, αβίαστα μπορώ να συμπεράνω ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις Ραγκούση δεν είναι τίποτε άλλο, παρά καθρευτάκια και χάντρες που προσφέρονται στους έλληνες ιθαγενείς, οι οποίοι αποσβολωμένοι κοιτάζουν με δέος τους μοντέρνους κονκισταδόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: