Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΕΤΟΙ ή ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;






Αφορμή για τα παρακάτω γραφόμενα είναι το σημερινό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο άρθρο του με τίτλο "Η καπνιστή πέστροφα και οι ονειροδιώκτες... "
Το άρθρο είναι καλό και απεικονίζει άριστα τη σημερινή πραγματικότητα και την ταλαιπορία του οποιουδήποτε συμπολίτη μας προσπαθήσει να επιχειρήσει με το σταυρό στο χέρι, τουτέστιν χωρίς να λαδώσει.

Σε μία αποστροφή του λόγου, ο κύριος Μαυρίδης αναφέρει: "Γιώργο, λάθος χώρα διάλεξες για να γεννηθείς".

Από τη φράση αυτή ξεκινάει η σκέψη μου για το που οδηγούν τα ΜΜΕ τα πλήθη με πολύ έντεχνο τρόπο, χωρίς να το αντιληφθεί κανένας. Η σκέψη μου διατυπώνεται στο σχετικό σχόλιο που υπέβαλλα στο άρθρο του κου Μαυρίδη, σχόλιο το οποίο αντιγράφω παρακάτω...


--------------------------------------------------------------------------------

Θανάση καλημέρα.
Όλο το άρθρο σου ωραίο. Καλά κάνεις και περιγράφεις την ταλαιπωρία του ανθρώπου με το κτήνος της γραφειοκρατίας.

Όλα ωραία, μέχρι που γράφεις το εξής Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο:
"Γιώργο, λάθος χώρα διάλεξες για να γεννηθείς".

Ντροπή Θανάση.
Αυτά Θανάση μου τα γράφουν μόνο οι Ραγιάδες (τουτέστιν σκλάβοι) και όσοι θέλουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ενοχές και να σκύβουμε περισσότερο και πιό δουλικά το κεφάλι.

Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για όσα γράφεις:
Κρίμα που έχουμε καταντήσει εδώ που έχουμε καταντήσει.
Κρίμα που το κράτος και οι λειτουργοί του είναι εχθρικοί προς τον πολίτη και σε μεγάλο ποσοστό διεφθαρμένοι.
Κρίμα για το ένα, κρίμα για το άλλο, κρίμα για τα πάντα.

Όμως όλα κι όλα φίλε μου.

Δεν μου επιτρέπεται να μην είμαι περήφανος που είμαι έλληνας και για όλα όσα κουβαλάει αυτή η βαριά ιδιότητα. Ακόμα κι αν το σημερινό έθνος των ελλήνων δεν έχει το ίδιο DNA με τους παλαιότερους.

Δεν είναι τόσο άθλιο το σήμερα φίλε Θανάση παρά τον τρομερό ξεπεσμό μας.
Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Μαχητές άνθρωποι σαν το Γιώργο που περιγράφεις Θανάση μου, καθώς και πλήθος άλλων αξιόλογων ανθρώπων και αφανών ηρώων (βλ. τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, έλληνες επιστήμονες επικεφαλής σε πλήθος Πανεπιστημίων και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων - δυστυχώς του εξωτερικού, ελληνικές εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς, άνθρωποι με εξαιρετικό φιλανθρωπικό έργο κλπ) που μπορούν να με κάνουν υπερήφανο που είμαι έλληνας, αλλά τα ΜΜΕ φροντίζετε ΣΚΟΠΙΜΑ να ΜΗΝ προβάλλονται, προκειμένου η μάζα να ζεί σε έναν διαρκή φόβο και μία διαρκή μοιρολατρία, μιζέρια και αυτοταπείνωση.







  • Σκοπός είναι να νομίζουμε ότι όλοι μας είμαστε 100% συνυπεύθυνοι για τα παθήματά μας. Να ασπαστούμε την ελλεεινή ρήση "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" και να αποδεχτούμε τη "δίκαιη" τιμωρία μας όταν αυτή μας επιβληθεί, αποδεχόμενοι de facto ότι είμαστε λαμόγια.

  • Σκοπός είναι να νομίζουμε ότι τίποτα δε μπορεί να αλλάξει.

  • Σκοπός είναι να νομίζουμε ότι τις λύσεις μπορούν να τις δώσουνε μόνο οι πολιτικοί που έχουμε γιατί μόνο αυτοί ξέρουν να κυβερνάνε.

  • Σκοπός είναι να ξεχνάει ο λαός το παρελθόν για το οποίο μπορεί να είναι περήφανος και να αναπτύξει ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στους προγόνους του, αλλά επιπροσθέτως να μην έχει σημερινά πρότυπα (αν θέλεις πές το και ήρωες) για τα οποία θα είναι υπερήφανος και μαζί τους να μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο, μία καλύτερη δημοκρατία, μία καλύτερη κοινωνία βασισμένη σ' ένα διαφορέτικό πρότυπο ζωής από το σημερινό παρηκμασμένο.



Ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια Θανάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: