Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΥΒΡΙΣ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΚΑΘΑΡΣΙΣ






Για το σκάνδαλο του ποδοσφαίρου εγώ έχω να σχολιάσω τα εξής:










  1. Όλα στη φόρα κύριοι. Επιτέλους ο κάθε ένας να βρεί την τιμωρία που του αξίζει, όποιος και να είναι. Να πάνε στον αγύριστο όλα τα παράσιτα που ρουφάνε το αίμα της πατρίδας μας και μας καταστρέφουν τόσα χρόνια. Να πάνε στον αγύριστο και τα αλαζονικά χοντρά κωλόπαιδα που στα 45 τους νομίζουν ότι επειδή έχουν χρήμα με ουρά μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, να κάνουν ό,τι γουστάρουν και να θεωρούν ότι είναι υπεράνω όλων. Ήρθε η ώρα (;) της Νεμέσεως κορίτσια, υποβοηθούμενη από το σαρωτικό αέρα της σοβούσης κρίσης, η οποία είναι η μόνη μας ελπίδα για να επανέλθει το έθνος μας εις εαυτόν. Ζήτω η κρίση λοιπόν! Επίσης: Ζήτω ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.




  2. Τόσα χρόνια η ατιμωρησία κατέστρεφε τη δημοκρατία την κοινωνία και την οικονομία, γιατί μην μου πείτε ότι η ατιμωρησία δεν είναι καταστρεπτική για όλα τα παραπάνω.
    Και ρωτάω: Τόσα χρόνια που ήταν η (ανεξάρτητη) δικαιοσύνη και οι πολιτικοί μας για να μας προστατεύσουν ως όφειλαν;
    Μάλλον η καταστροφή της δημοκρατίας, του κράτους, της κοινωνίας και της οικονομίας δεν τους απασχολούσε.
    Μάλλον ήταν αποροφημένοι οι περισσότεροι από αυτούς με την κίνηση των σιαγώνων τους στο μεγάλο φαγοπότι των σαρκών της πατρίδας μας και με την απομάκρυνση των κομματιών της τροφής που κολλάγανε ανάμεσα στα δόντια τους.




  3. Περιμένω αντίστοιχες ενέργειες και για όλους τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Εδώ γελάω, όμως απαιτώ να δω πίσω από τα σίδερα και τον Άκη, το Μαντέλη, τον Τσουκάτο και όλους όσους καταχραστήκανε δημόσιο χρήμα είτε αυτοί είναι γαλάζιοι, είτε πράσινοι, είτε υπήρξαν υπουργοι, γενικοί γραμματείς, συνδικαλιστές, ή απλοί κομματικοί μανδαρίνοι. Αν δε γίνει αυτό, η κάθαρση του ποδοσφαίρου είναι μία τρύπα στο νερό.




  4. Αναρωτιέμαι ακόμα: Έχουν υπάρξει αντίστοιχες οργανωμένες ενέργειες από το κράτος και τη δικαιοσύνη; Κι αν ναι γιατί δεν έχουυν αποδόσει τίποτα απολύτως μέχρι σήμερα; Ήταν δύσκολο; Δεν το νομίζω! Μήπως λοιπόν πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες (κατά τη λογική της αμέσως προηγούμενης σημείωσης) και σε δικαστικούς λειτουργούς όχι για πράξεις, αλλά για παραλείψεις, ή για αδράνεια;




  5. Είναι εξόφθαλμα φανερό και ως εκ τούτου ιδιαίτερα εμετικό, το γεγονός ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα για να βγεί στη φόρα το σκάνδαλο. Αν κάτσουμε και σκεφτούμε ψύχραιμα και με βάση τις ημερομηνίες των υποκλεμμένων συνομιλιών όπως μας αποκαλύπτονται σταδιακά, μπορούμε αβασάνιστα να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία επιχείρηση η οποία έχει βάθος πάνω από 6 μήνες. Τα συμπεράσματα δικά σας. Αν σκεφτούμε δε λίγο παραπάνω, θα διαπιστώσουμε ότι θα ανοίξουν θέματα συζήτησης, τα οποία θα κρατήσουν απασχολημένη την κοινή γνώμη τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο, ενώ πίσω από τα φώτα των προβολέων - έξω από το matrix - θα λαμβάνονται όλο και σκληρότερα μέτρα κατά του λαού. Όσα λοιπόν έντεχνα μεθοδεύτηκαν στην παρούσα χρονική περίοδο, όσο σωστή και επιβεβλημένή και οφέλιμη κλπ κλπ κι αν είναι η αποκάλυψη του σκανδάλου (προσοχή δε ζητάω το κουκούλωμά του), δεν στοιχειοθετούν επί της ουσίας απόπειρα δολοφονίας κατά της δημοκρατίας κύριοι; Δεν πρόκειται για εφαρμογή γκαιμπελικών μεθόδων; Δεν είναι στάχτη στα μάτια του λαού την ημέρα ακριβώς που ψηφίζεται η τοποθέτηση της ταφόπλακας στη μεσαία τάξη και άρα στον ίδιο τον κοινωνικό ιστό; Μην μου πείτε όχι.




  6. Αυτός που αποπειράται να σκοτώσει τη Δημοκρατία πως πρέπει να χαρακτηρισθεί; Την απάντηση την αφήνω στην κρίση σας.




  7. Ερώτηση: Πότε θα εκλείψουν αυτές οι νοοτροπίες και αυτές οι πρακτικές;
    Απάντηση: Ας ολοκληρώσει η κρίση το έργο της και θα σας πω εγώ.






Και πάλι: Ζήτω η κρίση - κι ας με κάψει! Ίσως τα παιδιά μου όταν θα βγούν στην κοινωνία να τη βρούν καλύτερη απ' ότι είναι σήμερα.

Υ.Γ.

Είδατε φίλοι μου; Υπάρχει νομοτέλεια σε αυτή τη ζωή. Την Ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις και τη Νέμεσιν η Κάθαρσις.

Δυστυχώς οι περισσότεροι το ξεχνάμε και περνάμε λανθασμένα τους εαυτούς μας για μικρούς θεούς, αιώνιους και ακατανίκητους. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου έτσι και να η απόδειξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: