Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εποπτεία - Κηδεμονία. ΝΑΙ ή ΟΧΙ;




Χαμός! Όνειδος! Κατάντια!
Χάνουμε μέρος της εθνικής κυριαρχίας!
Επίτροποι παντού!
Η Ελλάδα υπο κηδεμονία!

Ναι είναι αλήθεια. Μπαίνουμε σε καθεστός κηδεμονίας.

Για το γεγονός ότι το περήφημο κούρεμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η χρεοκοπία μας σε μία politically correct διάλεκτο, με μοναδικό σκοπό το βαυκαλισμό των πολιτών της ελλάδας και των διεθνών αγορών δεν έχω να πω πολλά. Πρόκειται για έσχατο εθνικό όνειδος και δρομολογεί σημαντικές δυσμενείς εξελίξεις, οι οποίες θα μας βυθίσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σκοτάδι, όσο και αν θέλουν  να μας πείσουν περί του αντιθέτου αυτοί που μας διοικούν για τους δικούς τους λόγους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιτήρηση... Να λυπηθούμε και να κλάψουμε, ή να χαρούμε και να πετάξουμε τις σκούφιες μας στον αέρα;

Τι σημαίνει όμως κηδεμονία;
Ετοιμολογικά σημαίνει φροντίδα, επίβλεψη και προστασία ενός ατόμου (κατά κύριο λόγο ανηλίκου) που δε μπορεί να είναι αυτεξούσιο.

Εν προκειμένω, για τους χ, ψ λόγους για τους οποίους μπορούμε να γράψουμε αναλύσεις επι αναλύσεων, φτάσαμε στο σημείο να τοποθετηθούν επίτροποι στα ελληνικά υπουργεία. Δηλαδή ο κάθε έλληνας Υπουργός θα έχει πλέον κι από έναν ευρωπαίο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ - ελεγκτή, ο οποίος θα επιβλέπει την εφαρμογή των όσων πρέπει να γίνουν με βάση τα συμφωνηθέντα (παλιά, καινούρια, μελλοντικά).

Κατάντια δίχως άλλο.
Επικίνδυνο; Σίγουρα ναι.

ΟΜΩΣ, τι άλλο σημαίνει; Ποιά είναι η ουσία;

  • Οι ευρωπαίοι έχουν εμβαθύνει αφάνταστα στην ψυχολογία των ελλήνων πολιτικών, δημοσίων υπαλλήλων και συνδικαλιστών, Έχουν μελετήσει σε βάθος την ελληνική διαφθορά και τους μηχανισμούς της και γνωρίζουν ότι το πραγματικό εμπόδιο της Ελλάδας για να εφαρμόσει αποτελεσματικά την οποιαδήποτε πολιτική  δεν είναι άλλο από τους πολιτικούς και το μηχανισμό του δημοσίου. Επ' ουδενί λοιπόν λόγο δε θα αφήσουν τους παραπάνω παράγοντες να μπούν εμπόδιο σε όσα αποφασίστηκαν.
  • Ο κάθε ένας Υπουργός (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) δε θα μπορεί να έχει το υπουργείο σαν προσωπικό του τσιφλίκι.
  • Ο κάθε ένας Υπουργός δε θα μπορεί (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) να εξυπηρετεί ανεξέλεγκτα τα συμφέροντα των πελατών του (ψηφοφόρων του) και των "αφεντικών" του (έλληνες Κοτσαμπάσηδες - χρηματοδότες των πολιτικών), εγκρίνοντας με κλειστά μάτια διάφορες (ενδεχομένως εξωφρενικές) δαπάνες όπως ανύπαρκτες υπερωρίες, υπερτιμολογημένες προμήθειες (με απευθείας αναθέσεις) και ένας Θεός ξέρει τι άλλο
  • Ο κάθε ένας Υπουργός, Γενικός Γραμματέας, Διευθυντής, προϋστάμενος  και υπάλληλος, θα είναι υποχρεωμένος (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) να εργάζεται γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Ο κάθε ένας Υπουργός, Γενικός Γραμματέας, Διευθυντής, προϋστάμενος  και υπάλληλος, δε θα μπορεί να κολυσιεργεί (ή να βιάζεται) προκειμένου να μπορέσουν οι όποιοι "ευνοούμενοί" του να αποκομίσουν διάφορα οφέλη από την όποια καθυστέρηση (ή βιασύνη) στην πραγματοποίηση κάποιων ενεργειών του υπουργείου.
  • Ο κάθε ένας Υπουργός, Γενικός Γραμματέας, Διευθυντής, προϋστάμενος  και υπάλληλος, δε θα μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε ευγενική προσπάθεια μηχανογράφησης, πάταξης της γραφειοκρατείας και της διαφθοράς.

Δύο επιπλέον πράγματα θα επιθυμούσα μόνο:
  • Εκτός από τον Επίτροπο που θα τοποθετηθεί στα υπουργεία και τους άλλους έλληνες "εμπειρογνώμονες" οι οποίοι θα συνεργαστούν, να τοποθετηθούν και έλληνες υπάλληλοι της τρόικας μέσα στους χώρους εργασίας ως προϋστάμενοι των προϋσταμένων, οι οποίοι να απευθύνονται απευθείας στον τοποθετημένο επίτροπο. Ας τους χαρακτηρίσουν καρφιά και χαφιέδες και γερμανοτσολιάδες και δεν ξέρω τι άλλο. Δε με ενδιαφέρει καθόλου. Επίσης δε με ενοχλεί ως φορολογούμενο να συμμετέχω στη μισθοδοσία 3 και 4 ακόμα αμοιβομένων υπαλλήλων σε κάθε υπουργείο, αφού ξέρω με βεβαιότητα ότι τα οφέλη θα είναι υπερπολλαπλάσια.
  • Προτείνω επίσης, την ανάρτηση ΟΛΩΝ των αναφορών των επιτρόπων στο διαδίκτυο (ενημερωτικά sites & blogs) και τη δημοσίευσή τους σε εφημερίδες με μεγάλη κυκλοφορία, για να μαθαίνει ο λαός τι κατάσταση επικρατεί μέσα στα υπουργεία και κατά πόσο οι δημόσιοι λειτουργοί εργάζονται σωστά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κάθε ενός βάναυσα φορολογούμενου πολίτη.

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω (στην ιδανική τους εφαρμογή και υπό την προϋπόθεση ότι οι έλληνες δε θα καταφέρουν να προσεταιριστούν - αλλοτριώσουν τους ευρωπαίους "προϋσταμένους" τους) θα έχουμε τα ακόλουθα:
  • Εφαρμογή των νόμων.
  • Ρουσφέτι τέλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις σχέσεις των κομμάτων (γιατί περί των κομμάτων πρόκειται) με τους πελάτες τους (ψηφοφόρους - χρηματοδότες).
  • Μισθοδοσία χωρίς εργασία τέλος.
  • Μυστικά κονδύλια τέλος.
  • Αποψιλώνεται λοιπόν ο πολιτικός και το κάθε κυβερνών κόμμα από τα όπλα που το σύστημα του παρείχε προκειμένου να προβαίνει σε άγρα ψηφαλακίων. 
    • Ο ψηφοφόρος δεν ελπίζει σε κάποια ανταμοιβή για την "πώληση" της ψήφου του σε κόμμα ή βουλευτή και (θεωρητικά) θα προσπαθήσει να ψηφίσει το πιό σοβαρό και άξιο κόμμα ή υποψήφιο βουλευτή.
    • Μιλάμε ότι η επιτήρηση κρύβει μία εν δυνάμει διόρθωση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας, χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι αυτή η διόρθωση μπορεί να εμπεριέχει διάφορους άλλους κινδύνους. Πάντως άποψή μας είναι ότι η επίδραση της εποπτείας θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
  • Το Δημόσιο θα πάψει να είναι εχθρός του τίμιου και συνεπούς επιχειρηματία και θα μετατραπεί σε εχθρό του λαμόγιου επιχειρηματία, ο οποίος μέχρι σήμερα έχαιρε της ευνοϊκής μεταχείρησης των μηχανισμών του δημοσίου.
    • Από τα παραπάνω σημεία θα προκύψει η εξόντωση εκείνων των παρασιτικών παραγόντων της οικονομικής ζωής του τόπου, οι οποίοι επί της ουσίας μας πίνουν εδώ και δεκαετίες το αίμα μέσα από την προνομιακή μεταχείρηση και την έμμεση ή και άμεση (ανήθικη και ενδεχομένως παράνομη) χρηματοδότησή τους από κεφάλαια του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του συνεπούς και τίμιου έλληνα φορολογούμενου.
      • Θα δείτε λοιπόν να εξαφανίζονται με πάταγο από το χάρτη διάφορα ΜΜΕ (εφημερίδες, έντυπα, τηλοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί) και εταιρείες κάθε λογής (με πρώτες τις κατασκευαστικές) και να αναδύονται κάποιες άλλες εταιρείες ικανών, τιμίων και συνεπών επιχειρηματιών.
      • Όταν λοιπόν αναδυθεί - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ο πραγματικά ικανός, τίμιος, συνεπής κλπ επιχειρηματίας, τότε η οικονομική ζωή της Ελλάδας θα αρχίσει να κινείται με ρυθμούς που δε θα πιστεύετε. Ρυθμούς που κατά την άποψή μου δε θα πιστεύουν ούτε οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Το νερό θα έχει μπεί στο αυλάκι και το φως στο τούνελ θα φανεί. Και το φως θα φανεί, ακόμα και αν οι ξένοι κάνουν "απόβαση" στην πατρίδα μας με απεριόριστες ποσότητες μετρητών χρημάτων και εξαγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.

Η εποπτεία λοιπόν (επαναλαμβάνω - στην ιδανική της εφαρμογή), είναι ικανή σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας ελευθερώσει από τον ίδιο μας τον (κακό) εαυτό και να σπάσει τις αλυσίδες που μας κρατούσαν τόσα χρόνια δεμένους στη μιζέρια την οποία εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε και προσφέραμε στους εαυτούς μας.

Αν θέλετε λοιπόν την άποψή μου υπό το δεδομένο ότι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ! ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: