Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ερμηνείες


Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος προ ολίγου:

"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην Ευρώπη, μεγάλη αβεβαιότητα διεθνώς. Εδώ ο κόσμος ταλαιπωρείται, υφίσταται πολύ μεγάλες θυσίες. Επιτελούμε ένα πατριωτικό καθήκον γιατί πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επισφαλής.

Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο. Αρχίζουμε τις διαπραγματεύσεις από αύριο το πρωί. Θα επιδιώξουμε λοιπόν, το καλύτερο για τη χώρα και για την ευρωζώνη. Όλοι καταλαβαίνουν ότι αν σωθεί η Ελλάδα θα σωθεί και η ευρωζώνη. Ισχύει και το αντίστροφο: αν αποτύχουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να θωρακίσουν τον εαυτό τους.

Αλλά εδώ πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε έναν πόλεμο. Και εάν κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε υπό κανονικές συνθήκες και εφαρμόζουμε μία πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε, περικοπών και λιτότητας, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Θα ήμασταν ευτυχείς αν μπορούσαμε να είμαστε γενναιόδωροι, να δώσουμε σε όλους κάτι παραπάνω. Δυστυχώς κόβουμε από όλους και κυρίως από αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους. Και πρέπει να κινητοποιηθούμε σε έναν αγώνα εθνικό κατά της φοροδιαφυγής. Γιατί το προϊόν αυτού του αγώνα θα διατεθεί για να κλείσουμε πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της κοινωνίας, και ιδίως σε βάρος των πιο αδυνάτων."

Ερμηνείες:
Δήλωση: Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επισφαλής / Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες.

Ερμηνεία:  Από Δευτέρα φορέστε τις πλερέζες. Κλαυθμός και οδυρμός. Τα γερμανικά τάνκς βρίσκονται στα βόρεια σύνορά μας.

Δήλωση: Αν σωθεί η Ελλάδα θα σωθεί και η ευρωζώνη / αν αποτύχουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να θωρακίσουν τον εαυτό τους.

Ερμηνεία: Βάστα γερά Ελλάδα στο οχυρό του Ρούπελ να μη φτάσει ο γερμανικός στρατός στη Ρωσία πριν το χειμώνα. Ούτε ο Μινωτής στην Επίδαυρο δεν έδωσε τέτοια παράσταση. Ομολογουμένως πρόκειται για ερμηνεία για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Δήλωση: Και πρέπει να κινητοποιηθούμε σε έναν αγώνα εθνικό κατά της φοροδιαφυγής.

Σχόλιο 1: Και 2 χρόνια τώρα που είσαστε στην εξουσία τι έχετε κάνει; Τίποτα. Αυτά τα λίγα που κάνετε, τα κάνετε με την ανάποδη σειρά, με αποτέλεσμα να μας σπρώχνετε όλο και πιό βαθιά στην κρίση και τα προβλήματα. Τόσο ανάποδα τα κάνετε μάλιστα, που ο δόλος σας είναι περισσότερο από εμφανής.

Σχόλιο 2: Ο στόχος που θέτετε (εθνικός αγώνας κατά της φοροδιαφυγής) είναι απόλυτα παραπλανητικός. Πρόκειται για υποσύνολο των επιδιώξεών μας ως κράτους και κοινωνίας και όχι ως κύριος σκοπός των αγώνων μας και των πολιτικών σας.
Οι πραγματικοί μας στόχοι πρέπει να είναι οι ακόλουθοι:
  1. Επανασχεδιασμός του κράτους.
  2. Προσδιορισμός εθνικών στόχων μέσα από ένα γόνιμο πανεθνικό διάλογο χωρίς αποκλεισμούς.
  3. Προστασία της δημοκρατίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
  4. Εξοικονόμιση πόρων.
  5. Πόλεμος ενάντια στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τη διεστραμμένη νοοτροπία των Δημοσίων Υπαλλήλων, των Συνδικαλιστικών οργάνων, των κάθε είδους συντεχνειών.
  6. Πόλεμος ενάντια στη διαφθορά (μέρος της οποίας είναι η φοροδιαφυγή και η ειφοροδιαφυγή) και τη διαπλοκή.
  7. Επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.
  8. Πραγματικά Δωρεάν και υψηλής ποιότητας Παιδεία.
  9. Δωρεάν και υψηλής ποιότητας Υγεία για όλους.
  10. Εξασφάλιση της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.
Σχόλιο 3: Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι τώρα στην αναμπουμπούλα και με αυτό το πρόσχημα (του εθνικού αγώνα κατά της φοροδιαφυγής) θα προσπαθήσετε να καταλύσετε κάθε έννοια δημοκρατίας και ατομικής ελευθερίας, καταφεύγοντας σε ακόμα πιό επονείδιστα - αποκαλυψιακά μέτρα. Σας πήραμε χαμπάρι.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: