Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η εσφαλμένη επιλογή της ανθρωπότητας


Με τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες μετά από το σεισμό της Ιαπωνίας και την ασφυκτική αγωνία που αισθάνεται όλη η ανθρωπότητα μπροστά στον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει από τα "τραυματισμένα" πυρηνικά εργοστάσια, μπορούμε αβίαστα να διατυπώσουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα:
  • Η επιλογή της πυρηνικής ενέργειας από την ανθρωπότητα μόνο εσφαλμένη μπορεί να χαρακτηριστεί.
  • Πήραμε την απόφαση ή ακόμα πιό σωστά το Ρίσκο, να εκμεταλλευτούμε κάτι το οποίο δε μπορούμε να τιθασεύσουμε πλήρως. Κι όταν λέμε πλήρως, εννοούμε 100% και όχι 99,9%. Όποιος μάλιστα έχει αντιρρήσεις για αυτό που γράφουμε, ας μου δώσει πειστικές απαντήσεις για

α) το πως εν προκειμένω θα μηδενίσουμε τους κινδύνους που έχουμε μπροστά μας και θα αποτραπεί ένα σημαντικό ατύχημα; και

β) το πως μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της εκλυθείσας ραδιενέργειας (τώρα και παλαιότερα - από άλλα αντίστοιχα ατυχήματα σε πυρηνικά εργοστάσια αλλά και τις πολλές και αλόγιστες πυρηνικές δοκιμές του παρελθόντος) επάνω στους ανθρώπους και στη φύση;

Η μοναδική απάντηση στα παραπάνω είναι η εξής: Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

  • Βάλαμε στη δούλεψή μας κάτι τεράστιο για τα πεπερασμένα και μηδαμινά ανθρώπινα μέτρα. Κάτι το οποίο αν και μικρό σε μέγεθος και σιωπηλό όταν το παρατηρείς "στις καλές του", κλείνει μέσα του δύναμη μεγαλύτερη από τον μεγαλύτερο κυκλώνα, δύναμη που όταν ξυπνήσει κανένας δε μπορεί να την ηρεμήσει. Πόσο μάλλον τα εύθραυστα ανθρώπινα μέλη.
  • Εν προκειμένω καταρρίπτεται η άποψη ότι κανένα ανθρώπινο κατασκεύασμα δεν είναι κακό ή καλό, παρά μόνο αγαθοί ή όχι είναι οι σκοποί για τους οποίους αυτό χρησιμοποιείται από το δημιουργό του. Εδώ αποδεικνύεται η λανθασμένη επιλογή και μόνο.

Πως όμως υποπέσαμε σε αυτό το λάθος;

  • Κάποιος ίσως πει, "για το καλό της ανθρωπότητας. Για να αγγίξουμε το όραμα της δωρεάν ενέργειας για όλους. Για να σώσουμε τάχα μου τον πλανήτη από τα αέρια του θερμοκηπίου (οι εκπομπές αερίων ενός πυρηνικού εργοστασίου είναι ασήμαντες σε σχέση με τα συμβατικά) και την κλιματική αλλαγή".

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Προσωπική μου άποψη είναι πως όχι. Τα παραπάνω είναι 100% προφάσεις εν αμαρτίαις, ή στην καλύτερη περίπτωση ευσεβείς πόθοι ονειροπόλων αγαθών επιστημόνων.

  • Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι από τον διεστραμμένο φρενήρη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ που κυριαρχεί διαχρονικά σα νοοτροπία και έχει γιγαντωθεί στις μέρες μας μέσω του εκμηδενισμού των αποστάσεων και της "παγκοσμιοποίησης", από το τέρας της ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ που κατοικεί μέσα στην ανθρώπινη καρδιά και η οποία ζητάει όλο και μεγαλύτερα κέρδη και τέλος από την ακόρεστη δίψα για ΔΥΝΑΜΗ, ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του ενός έθνους επί όλων των άλλων. Πηγή όλων αυτών των ανθρωπίνων παθών δεν είναι είναι άλλη από τον εγωισμό. Το καταστρεπτικό πάθος που δεν αφήνει το βλαστό της αγάπης να φυτρώσει μέσα στις καρδιές και με τα κλαδιά του να κυκλώσει και να ενώσει το ανθρώπινο γένος.
  • Όταν αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τα παραπάνω πάθη, νομοτελειακά μεταλλάσσεσαι σε απειλή για τον ίδιο σου τον εαυτό, τα παιδιά σου και το σύνολο της ανθρωπότητας.
  • Όταν το ανθρώπινο γένος κάποτε μάθει να παίρνει τις όποιες αποφάσεις με πνεύμα αγάπης και ευθύνης προς τον πλησίον και τις μελλοντικές γενιές και όχι με βάση τις επιταγές των παθών του, τότε και μόνον τότε θα μπούν οι βάσεις για τη δημιουργία μίας ενωμένης ανθρωπότητας, μίας πραγματικής παγκοσμιοποίησης με υγιή θεμέλια, προορισμένα να κρατήσουν αιώνια.

Υ.Γ.

Προσευχόμαστε ο Θεός να δώσει κουράγιο και δύναμη στους φίλους ιάπωνες και να σώσει την ανθρωπότητα από το διαγραφόμενο πυρηνικό όλεθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: