Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Άλλη μία ανόητη πρόταση.

•Πανικός από την αστοχία επίτευξης στόχων.
•Νέοι φόροι.
•Έκτακτα μέτρα.
•Έκτακτες Ανάγκες.
•“Σκιώδες πακέτο” μέτρων άμεσης απόδοσης. "Κεφαλικός φόρος” για τις “φτωχές δηλώσεις"


Να προτείνω κι εγώ κάτι, αρκετά δίκαιο θέλω να πιστεύω και σχετικό με το ανήθικο τσουβάλιασμα που επιχειρείται από το ΥΠΟΙΚ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, υπό τη διεστραμμένη και ανήθικη (made in USA) λογική ότι όλοι είμαστε ένοχοι για το έγκλημα της φοροδιαφυγής (αν δε με απατά η μνήμη μου, το ελληνικό δίκαιο θεωρεί όλους τους πολίτες αθώους μέχρι της αποδείξεως του εναντίου):

Στον Τειρεσία αναγράφονται, μεταξύ άλλων, τα δάνεια (καταναλωτικά, στεγαστικά, κάρτες κλπ) με τις μηνιαίες (3μηνιαίες κλπ) δόσεις και το αρχικό και απομένον κεφάλαιο.

Τα στοιχεία αυτά, μπορεί το κράτος να τα έχει χωρίς να γίνεται άρση του τραπεζικού απορρήτου (νομίζω) - αν πάλι τίθεται θέμα, δε νομίζω ότι είναι αξεπέραστο.

Συνεχίζω λοιπόν...
Ο Χ δανειολήπτης έχει πάρει Ψ δάνεια, για την εξυπηρέτηση των οποίων πρέπει να καταβάλλει ετησίως το ποσόν των € Ζ.
Μία απλή αντιπαραβολή του ποσού των ετησίων δόσεων των δανείων, με το δηλωμένο εισόδημα του φορολογούμενου θα βγάλει σημαντικούς "θησαυρούς".

Εκεί πρέπει να στοχεύσει το ΥΠΟΙΚ και να ζητήσει από τα "καλά παιδιά" που δηλώνουν εισοδήματα πείνας ενώ μπορούν να αποπληρώνουν τεράστια δάνεια, να δικαιολογήσουν που βρίσκουν ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ τα χρήματα για την επιβίωσή τους και φυσικά και για την αποπληρωμή των δανείων. Αυτοί - μεταξύ άλλων - είναι που μας κλέβουν συστηματικά και επί σειρά ετών και πλουτίζουν εις βάρος μας.

Εφ' όσον δεν δικαιολογηθούν επαρκώς, ο πέλεκυς να πέσει βαρύς και επίσης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. Επιπλέον δε να ζητηθούν ευθύνες (και πρόστιμα) και απο τα ιδρύματα που τους χρηματοδότησαν.

Αν θέλουμε επιπλέον να επεκτείνουμε το συγκεκριμένο μέτρο, μπορούμε να ζητήσουμε (το κράτος) από τις τράπεζες τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών και κατόπιν να ζητηθεί από αυτούς να αιτιολογήσουν αυτές τις καταθέσεις. Εκεί να δείς "θησαυρούς" που θα ξεθάψεις.



--------------------------------------------------------------------------------

Να επεξεργαζόμαστε στα γραφεία της οδού Νίκης (και σε οποιοδήποτε άλλο υπουργείο) διάφορα σενάρια και να βάζουμε χαράτσια επί δικαίων και αδίκων είναι πολύ εύκολο! Έτσι όμως διαιωνίζουμε και ενισχύουμε την κοινωνική αδικία, αντί να την μετριάζουμε (αφού ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να την κατανικήσουμε).

Να δείχνουμε στον πολίτη ότι διαθέτουμε αίσθημα δικαίου, τον σεβόμαστε, υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα, την προσωπικότητα και την περιουσία του ΑΔΥΝΑΤΟΝ εν Ελλάδι.

Αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν μας διοικούν άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ για τον επιούσιο (και σε αυτούς περιλαμβάνω και τους διάφορους κρατικοδίαιτους υπό την ιδιότητα του "σεναριογράφου" - οικονομικού συμβούλου).

--------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Ἠσ. 26,9β΄)

1 σχόλιο:

fapes-mapes είπε...

Ίσως ο χαρακτηρισμός εχθροί του Λαού να ταιριάζει γάντι για κάποιους πρόθυμους που μας κυβερνούν !Πολύ καλό το άρθρο σου φίλε.
Έχω αντιγράψει ολόκληρο το άρθρο σου στην ιστοσελίδα μου fapes-mapes.blogspot.com
Nάσαι καλά.