Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη Χούντα



SOS. Εκδότες καλούν Χυτήρη! Λέει το σημερινό άρθρο του capital

Όχι!!!!!

Ούτε ένα λεπτό από τους φόρους που πληρώνω να μην πάει στους επί σειρά ετών δολιοφθορείς της ελληνικής κοινωνίας.

Να κλείσουν όλοι και να επιβιώσει αυτός που πουλάει ήθος και ποιότητα. Να σπάσει επιτέλους και αυτή η φούσκα που εξεθράφη - όπως πολλές άλλες ακόμα στην έρημη πατρίδα μας - από το γαλαζοπράσινο κομματικό κράτος).




  • Να επιβιώσει μόνο αυτός που έχει αξίες και θέλει να υπηρετήσει την ενημέρωση του πολίτη, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την Πατρίδα κι όχι τα ιδιοτελή συμφέροντά του μέσω της άσκησης πολιτικής πίεσης.

  • Να επιβιώσει αυτός που δε σκυλεύει τον ανθρώπινο πόνο, δεν "υποκαθιστά" τη δικαιοσύνη στήνοντας "τηλεδίκες" σπιλώνοντας δικαίους και αδίκους και διαστρέφοντας την αλήθεια, δεν αναδεικνύει αποκλειστικά τη μαυρίλα και τη μιζέρια της καθημερινότητας, δεν ταϊζει τους αναγνώστες - ακροατές με διαστροφή και απελπισία.

  • Να επιβιώσει αυτός που έχει στελεγχώσει την εταιρεία του με επαγγελματίες υπεύθυνους, μαχητικούς, σοβαρούς, επιστήμονες με ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με αδιαπραγμάτευτο ήθος και αξιοπρέπεια ικανούς να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια σε πιθανές δόλιες πρακτικές - μεθοδεύσεις - σκοπούς του αφεντικού τους και όχι ανερμάτιστα ανθρωπάκια χωρίς δική τους προσωπικότητα και άποψη, που σκύβουν δουλικά μπροστά στο αφεντικό τους, προτιμόντας να κάνουν εκπτώσεις στο ήθος και την αξιοπρέπειά τους, παρά να υπηρετήσουν με αυταπάρνηση την Αλήθεια κι ας τους κοστίσει τη δουλειά τους.

Σε αυτούς που κλαίνε σαν τις μωρές παρθένες και ζητάνε τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου για να πάρουν παράταση ζωής θα μιλήσω όπως είχε μιλήσει ο Σιμίτης για τους χαμένους του ΧΑΑ: "ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ"
Εμένα θα με σώσει κανένας όταν θα πτωχεύσω και θα χάσω το σπίτι μου και τα παιδιά μου θα μείνουν στο δρόμο;
Όχι!
Γιατί λοιπόν να σώσω αυτόν που συστηματικά και επι σειρά ετών με καταστρέφει και μάλιστα χωρίς να κρύβεται;
Ίσως τελικά να μην είμαι και τόσο καλός χριστιανός και να με συμπαθάτε.

Όσο για τους bloggers ναι μεν όποιος είναι σωστός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, πλην όμως η ενέργεια είναι αν μη τι άλλο φασιστική και πονηρή.


Και όπως γράφει σε έναν τοίχο: "Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη Χούντα"







Υ.Γ.


Αντιγράφω κάποια λόγια που είχα γράψει σχετικά με τα ΜΜΕ σε μία ανάρτησή μου το Δεκέμβρη 2008:



Τη στιγμή αυτή τα ΜΜΕ έχουν απολέσει τον προσανατολισμό τους και πρέπει να τον ξαναβρούν.

Τι κάνουν σήμερα τα ΜΜΕ;

- Παρουσιάζουν έναν κόσμο γκρίζο, δύσοσμο, βίαιο και επικίνδυνο για εμάς και τα παιδιά μας, γεμίζοντάς μας άγχος για το αύριο, υποχρεώνοντάς μας να χτίζουμε τοίχους γύρω μας, να γινόμαστε κι εμείς γκρίζοι, δύσοσμοι, βίαιοι, επικίνδυνοι και να ψύχεται η καρδιά και η ψυχή μας και η αγάπη που θα έπρεπε να υπάρχει μέσα τους. Κι όμως υπάρχει και η φωτεινή πλευρά της ζωής, στην οποία αποφεύγουν επιμελώς να αναφέρονται, ή αναφέρονται σε τέτοια συχνότητα και σε τέτοια επιλεγμένα χρονικά σημεία που είναι σα να μην αναφέρονται σε αυτήν.
- Καθώς αναπτύσσονται οι εταιρείες των ΜΜΕ (οι οποίες για την αγορά της Ελλάδας μας είναι εξωφρενικά πολλές) πρέπει να βρεθεί το προσωπικό που θα τις στελεγχώσει. Η ανάπτυξη όμως είναι τέτοια, που τα ικανά στελέγχη σπανίζουν και οι μαγαζάτορες αναγκάζονται να προσλαμβάνουν υπαλλήλους με αξία κάτω του μετρίου (ως προς τη γνώση του αντικειμένου, το μορφωτικό επίπεδο, το ήθος, την προσωπικότητα), αξία που τελικά αντικατοπτρίζεται στην ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος.
- Σκυλεύουν τον ανθρώπινο πόνο.
- Εκμεταλλεύονται τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα όπως κουτσομπολιό, ζήλεια, κατάκριση, χαιρεκακία, μίσος, ηδονοβλεψία.
- Αναδεικνύουν εφήμερα είδωλα, ανθρώπους ρηχούς, ανερμάτιστους, μέτριους χωρίς εσωτερικά χαρίσματα, πείθοντας τους τηλεθεατές ότι αυτοί είναι τα ορθά πρότυπα γι αυτούς και τα παιδιά τους. Όταν η λάμψη των ειδώλων ξεθωριάσει, οι άνθρωποι αυτοί μπαίνουν στο περιθώριο και γίνονται δυστυχισμένοι και αντικαθίστανται από άλλα νέα είδωλα όλο και πιό θαμπά. Εμείς πάλι μαθαίνουμε να ζητάμε για τους εαυτούς μας την ψεύτικη λάμψη, το εφήμερο, το εύκολο και το γρήγορο, με αποτέλεσμα όταν δεν τα καταφέρουμε να καταρρέουμε και έχοντας καταντήσει κι εμείς ανερμάτιστοι, θα αναζητήσουμε κάτι ή κάποιον στον οποίο θα χρεώσουμε την αποτυχία μας χωρίς να κάνουμε την προσωπική μας ενδοσκόπηση και αυτοκριτική.
- Εισάγουν καινά άρρωστα ήθη Δικαιολογόντας και Προβάλλοντας την πάσης φύσεως ανηθικότητα και ανωμαλία, όντας στελεγχωμένα από ανθρώπους που είτε είναι οι ίδιοι ανήθικοι - ανώμαλοι, είτε ανέχονται - δικαιολογούν την ανηθικότητα και την ανωμαλία.
- Χλεβάζουν το σωστό, το ηθικό, το ευπρεπές, δαιμονοποιούν τις ανώτερες ανθρώπινες αξίες. Παρουσιάζουν το άσπρο ως μαύρο.
- Χρησιμοποιούνται ως μέσα πίεσης απέναντι στο κράτος και τις κυβερνήσεις προκειμένου να επιτευχθούν προσωπικοί στόχοι των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι κατά βάσην είναι επιχειρηματίες οι οποίοι είτε συναλλάσσονται με το δημόσιο, είτε χρωστάνε σε αυτό τεράστια ποσά (βλ. ΦΠΑ, ΙΚΑ, εφορία). Ως εκ τούτου, χάνεται η αντικειμενικότητα της ενημέρωσης και επιτείνεται η σχιζοφρένεια στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω.
- Στήνουν τηλεοπτικές δίκες και δικαίως ή αδίκως σπιλώνουν υπολήψεις, κατακρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις, εντοπίζουν προβλήματα και κατόπιν αμετροεπούν ομφαλοσκοπώντας χωρίς να καταλήγουν πουθενά, παρά μόνο περιπλέκουν τα θέματα μέσα σε μία ηχηρή ενοχλητική και ακαταλαβίστικη βαβούρα.

Μήπως στα πλαίσια του προβληματισμού μας για την κοινωνία μας πρέπει να εντάξουμε και τα ΜΜΕ;
Μήπως κάποιες από τις πορείες που έγιναν θα έπρεπε να έχουν κατεύθυνση προς τις εγκαταστάσεις των μεγάλων εταιρειών ΜΜΕ;
Μήπως πρέπει να φανούμε αυστηροί απέναντί τους προκειμένου να θεραπεύσουμε τις ασθένειές μας και να κλείσουμε τα αυτιά μας στις φωνές τους όταν θα αντιδρούν στα μέτρα της κοινωνίας "εναντίον" τους;


Δεν υπάρχουν σχόλια: