Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Σε άρθρο με τίτλο "Πάγκαλος: Αγράμματοι οι επαναστάτες του '21" που δημοσιεύτηκε εχθές στο cosmo.gr, βασιζόμενο σε αντίστοιχο άρθρο που δημοσιεύτηκε στον χθεσινό Ελεύθερο Τύπο με τίτλο "Eλλάδα: Στον Ελεύθερο Τύπο: Νέα απίστευτα αήθης "Παγκαλιάδα", αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Οι πολίτες είναι που διαφθείρουν τους πολιτικούς...", ο συγκεκριμένος πολιτικός (σκόπιμα δε χρησιμοποιώ τους τίτλους "κύριος", "συμπολίτης", "συμπατριώτης", "άνθρωπος", "άτομο" γιατί δεν του ταιριάζουν) φέρεται να έχει μιλήσει απαξιωτικά για όλους μας, αλλά και για τους κοντινούς προγόνους μας (που είναι δυστυχώς χωρίς καμία αμφισβήτηση και δικοί του).

Μεταξύ άλλων, στη διάλεξή του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο (δείτε απόσπασμά της στο youtube) ανέφερε ότι:

  • Οι ελληνες πολίτες είναι πιο διεφθαρμένοι από τους πολιτικούς. "Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν".
  • Το φαινόμενο του ρουσφετιού στη χώρα μας οφείλεται στους "αγράμματους και αδαείς χωρικούς" επαναστάτες του 1821 οι οποίοι (επειδή ήταν αγράμματοι και αδαείς) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία. "Μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (συγγενείς, γνωστούς, φίλους), λογική που διατηρείται μέχρι σήμερα".
  • Για όσους διαμαρτύρονται, σημείωσε ότι δεν μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα, καθώς η μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές, ταυτίζοντας παράλληλα τους διαδηλωτές με όσους "οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων".
  • Η Ιστορία της Ελλάδας μοιάζει με αυτή της Κοκκινοσκουφίτσας, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές όπως ακριβώς και η Κοκκινοσκουφίτσα,
  • Οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή.

Δε θα σχολιάσω, γιατί θα παρεκτραπώ. Νομίζω πάντως ότι ετούτη η χώρα, η οποία μάλλον κακώς για τον εν λόγω πολιτικό (τον οποίο έχουν διαφθείρει οι πολίτες) φέρει το όνομα Ελλάς, είναι πολύ μικρή και πολύ παράταιρη για την αφεντιά του.

Αναρωτιέμαι μόνο, αν ο εν λόγω πολιτικός (που κατά τύχην είναι και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) είναι τόσο απροκάλυπτα Τουρκόφρων, τι παραχωρήσεις έχει ήδη κάνει στους φίλους τούρκους χωρίς να το γνωρίζουμε και τι άλλες είναι διατεθημένος να κάνει.

Τέλος θέλω να συγχαρώ όλους όσους τον έχουν διαφθείρει με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία πανηγηρικά εκλέγεται βουλευτής.

Ως πότε πιά;

Υ.Γ.

  • Αν κάτσει και το φιλοσοφίσει κανείς, εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για το φαινόμενο του ρουσφετιού και τη γενικότερη κατάντια της χώρας μας δεν είναι υπεύθυνο το αγράμματο και διεφθαρμένο πόπολο που "διαφθείρει" τους πολιτικούς (εδώ κλαίνε οι καημένοι οι πολιτικοί γιατί ενώ ΟΟΟΟΟΛΟΙ τους θέλαν να κρατήσουν την αγνότητά τους, τους την "πήραν" οι πολίτες με τη βία).
  • Υπεύθυνοι φίλοι μου, είναι οι πολιτικοί, οι οποίοι διεφθάρησαν (όχι βέβαια με τη βία) από έναν άλλο θεσμό της τουρκοκρατίας, προκειμένου αυτός να μη σβήσει.
  • Ο θεσμός αυτός δεν είναι άλλος από τον ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΣΜΟ.
  • Οι πολιτικοί διεφθάρησαν (είτε με το καλό, είτε με το ζόρι) αποκλειστικά και μόνον από τους διεφθαρμένους κοτσαμπασέους, προκειμένου οι τελευταίοι να διατηρήσουν τα προνόμια και την ισχύ τους στο μικρό νεοσύστατο τότε ελληνικό κρατίδιο.
  • Οι πολιτικοί ουδέποτε προσπάθησαν να προστατεύσουν το πόπολο (ως όφειλαν, αφού σκοπός τους άλλωστε είναι να υπηρετούν το λαό και την πατρίδα) προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η δημοκρατία και η πολιτική - οικονομική ζωή της πατρίδας. Αντίθετα, το άφησαν απροστάτευτο με διπλό στόχο:
    • Από τη μία να έχουν την εύνοια των κοτσαμπασέων αφεντικών τους οι οποίοι κράταγαν, κρατάνε και θα κρατάνε την οικονομική ισχύ στον τόπο ετούτο και
    • Από την άλλη να "κρατάνε στο χέρι" το πόπολο, κατέχοντας την πολιτική ισχύ, ήτοι το μαχαίρι που κόβει την πίττα (ότι περισσεύει - αφού πρώτα φάει ο κοτσαμπάσης) του δημοσίου πλούτου που διαχειρίζονται και φυσικά το δικαίωμα "νομής" του πλούτου αυτού.
  • Ο ευτραφής Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προφανώς έχει μπερδέψει τη σειρά των γεγονότων, ή απλά θέλει να δώσει ένα καλό άλλοθι στην κάστα στην οποία ανήκει, ρίχνοντας (όπως συνηθίζουν άλλωστε όλοι οι πολιτικοί) το φταίξιμο και τις ενοχές σε άλλους.
  • Κάπως έτσι λοιπόν επιβίωσε και το ρουσφέτι φίλοι μου κι όχι όπως μας τα παρουσιάζει ο απόγονος του Δικτάτορα.
Δυστυχώς, ο τελευταίος αγνός έλλην πολιτικός εφονεύθη από τους κοτσαμπασέους έξω από μία εκκλησιά στο Ναύπλιο. Έκτοτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: