Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Σχολιασμός μερικών θεμάτων της επικαιρότητας:

Σκάνδαλο Siemens

Σύμφωνα με το άρθρο του Euro2day, στο ποσόν των € 2 δις ανέρχεται η ζημιά μας από το γνωστό σκάνδαλο. Προσωπικά πιστεύω ότι η ζημιά είναι πολλαπλάσια, αλλά ας το δεχτώ ότι είναι τόσα.

Ωραία λοιπόν.

Τι περιμένω από την κυβέρνηση;

  • Αγωγές κατά της Siemens για να αποζημιωθούμε για το ποσόν των € 2 δις που με δόλο έφυγαν από τις τσέπες μας.
  • Ισόβιος αποκλεισμός της Siemens (και των θυγατρικών της - δεν είμαστε και βλάκες) από κάθε κρατική προμήθεια και όχι φαρισαϊσμοί του στύλ "αποζημιώστε μας για να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς".
  • Παραδειγματικές δημεύσεις των περιουσιών των ενόχων μέχρι της συμπλήρωσης του ποσού των € 2 δις. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το ποσόν θα συμπληρωθεί στο ακέραιο.
  • Οι ένοχοι να περάσουν και από στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία και δεν υπερβάλλω. Η απιστία και τα λοιπά κουραφέξαλα είναι πολύ εξευγενισμένες διατυπώσεις μπροστά σε αυτό που έχει γίνει εδώ. Επιπλέον πρέπει να παραδειγματιστούνε τα λαμόγια του μέλλοντος, προκειμένου να μην κάνουν όνειρα για φαγοπότια με τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου.
  • Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια γίνει, θεωρώ ότι είναι πράξη κουκουλώματος και κοροϊδία.


Κατάληψη της Νομικής

Όπως σχολιάζει και ο φίλος ΗΡΑΚΛΗΣ στο blog του, η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι.

Όπως όμως σχολιάζει ένας άλλος φίλος μου, όταν οι έλληνες πολίτες αγρότες πήραν το πλοίο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους (σωστά ή λαθεμένα δεν έχει σημασία), τους περίμεναν τα ΜΑΤ και έπεσε το σχετικό ξύλο και τα ακόμα πιό σχετικά χημικά - στερώντας τους τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους (όπως π.χ. το δικαίωμα να πηγαίνουν ελεύθερα σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας). Εν προκειμένω όμως, για τους παράνομους αλλοδαπούς, δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια και μη μου πείτε ότι δεν ήταν γνωστή η κίνηση αυτή στις αρχές γιατί δεν θα το πιστέψω. Αυτό είναι το κράτος μας!

Σε ότι έχει να κάνει με τους υποκινητές αυτής της κατάληψης, έχω να πω ότι πρόκειται για ανεγκέφαλους (για να μην τους αποκαλέσω τσιράκια ξένων συμφερόντων - τουτέστιν κατασκόπους) οι οποίοι μάλλον νομίζουν ότι ζούν σε άλλη εποχή και σε άλλη χώρα και οι οποίοι ψοφάνε να δημιουργούν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται προβλήματα, χωρίς να διαθέτουν, ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζούμε, το παραμικρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το κράτος (του οποίου κατά τα φαινόμενα είναι ορκισμένοι εχθροί - ή μήπως όχι;). Το ενδιαφέρον τους για τα δικαιώματα των μειοψηφιών είναι 100% μία υποκρισία και εξυπηρετεί μόνο τις προθέσεις τους για να βλάψουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, την οποία εχθρεύονται για αδιευκρίνιστους λόγους, συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από τα πεπραγμένα τους και όχι από διαίσθηση ή άλλο κληρονομικό χάρισμα του γράφοντα.

Αν όμως φίλοι μου, αυτοί οι άνθρωποι ήταν λεβέντες και πραγματικά επιθυμούσαν να βρούν ένα κατάλυμα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, θα τους πρότεινα, να έρθουν σε επαφή με τα διάφορα υπουργεία, ή και ακόμα την εκκλησία την οποία τόσο πολύ απεχθάνονται, προκειμένου να τους διατεθεί κάποιο από τα εγκαταλελειμμένα κτήρια ιδιοκτησίας τους. Κατόπιν ας έμπαιναν μέσα (π.χ. στο παλιό κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως που ανήκει στην εκκλησία), ας το καθάριζαν, ας το εξόπλιζαν όπως αυτοί θα έκαναν κέφι και κατόπιν ας έβαζαν 500 και 1000 ανθρώπους μέσα (χωράνε άνετα) και ας έδειχναν ότι πραγματικά έχουν κοινωνικές ευαισθησίες και θέλουν πραγματικά να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, μέσω ειρηνικών δράσεων.

Όταν με το καλό οι μετανάστες (θύματα εκμετάλλευσης για άλλη μία φορά) βγούν έξω από το κτήριο της Νομικής, καλό θα ήταν να συγκεντρωθούν όλοι τους για λίγο σε ένα μέρος (π.χ. στην οδό Μασσαλίας) και να γίνει μία αυτοψία όλων των χώρων της Νομικής για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές ή όχι. Κατόπιν να τους δώσουν το λογαριασμό για να τον αποδώσουν στους κυρίους που είχαν την ιδέα και τους έβαλαν μέσα στο κτήριο.


Γκιουλ: «Δεν διαπράξαμε γενοκτονία κατά των Αρμενίων»

Ρώτα οποιονδήποτε Αρμένιο άνω των 50 ετών να σου πει τι τράβηξε ο παππούς ή ο πατέρας του, όταν έφυγαν περπατώντας λ.χ. από τα Άδανα και έφτασαν άλλος μέχρι τη Συρία και άλλος μέχρι την Ελλάδα, χωρίς να τους αφήνουν οι τούρκοι στρατιώτες να φάνε και να πιούνε και μετά έλα να μου πείς αν έγινε γενοκτονία ή όχι.

Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε θερμά επεισόδια με τους "καλούς μας γείτονες" γι το θέμα της ΑΟΖ και όχι μόνο...

Και μετά έχεις α) τον Κωστάκη (που τον θυμήθηκα κι αυτόν τον καημένο) να γίνεται "κουμπάρος" και να στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., β) την Ντόρα μεταξύ άλλων να σου στρογγυλεύει το Ματζικέρτ, την Άλωση και την επανάσταση του 1821 αποκαλώντας τα όλα ως "ένοπλες συγκρούσεις", για να μην θυμώσει την υψηλή Πύλη, γ) κάποιους ιστορικούς να βάζουν τους κατοίκους της Σμύρνης να "συνωστίζονται" στο λιμάνι (περιμένανε το Απόλλων Εξπρές και το Παναγία Εκατονταπυλιανή που είχαν καθυστερήσει) και κάποιους άλλους (ΣΚΑΪ) να "αποκαλύπτουν την πραγματική αλήθεια καταρρίπτοντας όλους τους μύθους", δ) τη Δραγώνα να υποκλίνεται στο μεγαλείο του Οθωμανισμού και να αποκαλεί μεταξύ άλλων ρατσιστή όποιον "αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας"!!!


Τελικά ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

Που είσαι ωρε Κολοκοτρώνη με τη φωτιά και το τσεκούρι σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: