Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ζήτω η κρίση!!!

Ζήτω η κρίση!!!

  • Γιατί ο θυελλώδης αέρας της σήκωσε το χαλί και επιτέλους βλέπουμε όλα τα σκουπίδια που είχαμε κρύψει από κάτω του.
  • Γιατί τελικά διαπιστώσαμε ότι εκτός από την οικονομία μας, γυμνή είναι ΚΥΡΙΩΣ η κοινωνία μας και προβλέπω στα ερχόμενα χρόνια να φτιάχνουμε τον στραβό μας χαρακτήρα (έστω και προσωρινά), να μονιάζουμε και να αναγεννώμαστε ως έθνος (θέλουν δε θέλουν κάποιοι) μέσω της αναγκαστικής απέκδυσης, της τόσο ξένης για το έθνος μας σάπιας καταναλωτικής νοοτροπίας και την επιστροφή στις πραγματικές ελληνικές αξίες, που μόνο μέσα από την επερχόμενη πενία μπορούμε να επαναπροσεγγίσουμε και να γεννήσουμε επιτέλους και πάλι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ। Μιλάω για τις αξίες, ή ακόμα καλύτερα τις αρετές της ανθρωπιάς, της αγάπης, της συμπόνιας, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, της φιλοξενίας, της ομόνοιας, της φιλοπατρίας και όχι μόνο, οι οποίες βρίσκονται σε υπολανθάνουσα κατάσταση μέσα σε όλους μας και απλά περιμένουν το έναυσμα για να ξυπνήσουν.
  • Γιατί μας ανοίγει τα μάτια της διανοίας και οξύνει την κρίση μας απέναντι σε θεσμούς, παγιωμένες τακτικές, Δημόσια πρόσωπα τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος και τις πολιτικές που ακολούθησαν, ακολουθούν, ή πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Γιατί έτσι θα μάθουμε επιτέλους να μην αδιαφορούμε για τα του οίκου μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε όλους τους θεσμούς που τελούν εδώ και χρόνια υπό κατάληψη από τους επαγγελματίες ντενεκέδες - φελλούς, οι οποίοι ερήμην της συμμετοχής των νοικοκυρέων, μας έφτασαν στο σημείο που βρισκόμαστε। Έτσι οι θεσμοί και η πολιτική ζωή θα καθαρθούν και η Δημοκρατία θα αναγεννηθεί...
  • Γιατί απαιτούμε πλέον, ή θα μάθουμε να απαιτούμε στο εξής, ο ένας από τον άλλο (και κυρίως από τους δημοσίους λειτουργούς ήτοι πάσης φύσεως Δημοσίους Υπαλλήλους και πολιτικούς) το σεβασμό των κόπων, των θυσιών και των χρημάτων που προσφέρουμε στο βωμό της εξόδου από την κρίση। Έτσι, ταπεινούμενοι, θα αποβάλλουμε από πάνω μας παγιωμένες σάπιες νοοτροπίες δεκαετιών και θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την κοινωνία μας προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Των παιδιών μας !
  • Γιατί σιγά σιγά αντιλαμβανόμαστε ότι η Αχίλλειος πτέρνα, αλλά και ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας και του μέλλοντός μας ως έθνους και κράτους είναι η παιδεία και ότι από την παιδεία πρέπει να ξεκινήσει η "επανάσταση"
  • Όμως η "επανάσταση" δεν πρέπει (κατά την άποψή μου) να έχει μπροστάρηδες ΜΕΛΑΤΟΥΣ, τεχνοκράτες, απάτριδες, άθεους και αποδομιστές (κάτι σαν σοδομιστές μου κάνει) του στυλ Διαμαντοπούλου, Δραγώνα (παλαιότερα Κωτσίκου, ΓΑΠ, Αρούλης Σπηλιωτόπουλος, Ευθυμίου, Αρσένης, Σιμήτης, Ράλλης κλπ κλπ), τα υποχείρια των διαφόρων συμφερόντων, και τους ιστορικούς που έγραψαν για συνωστισμούς στην προκυμαία της Σμύρνης καθώς και πονήματα σαν και αυτό του ΣΚΑΪ για το 1821, γιατί η πλειοψηφία των ελλήνων δεν είναι (και ούτε θα γίνει) τέτοια και επίσης γιατί έχει ΚΑΙ αυτή δικαιώματα και όχι μόνο οι μειοψηφίες, όπως επίμονα επιθυμούν οι εκφραστές της διεστραμμένης λογικής των διεστραμμένων καιρών μας να μας επιβάλλουν। Θέλει ένθερμους ΕΛΛΗΝΕΣ (σαν τον Μίκη, τον Σαράντο Καργάκο, τον Νεοκλή Σαρρή, το Κωνσταντίνο Χολέβα, το Χρήστο Γιανναρά, το Βασίλη Μαρκεζίνη, και τόσους άλλους) και πολύ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ (με τους αποδομιστές να συμμετέχουν και όχι να ηγούνται) για τη χάραξη συγκεκριμένων στόχων και στρατηγικών για το μέλλον του έθνους μας. Ας γίνουν λάθη, ο συγκεκριμένος αγώνας χρειάζεται όμως θερμόαιμους και αγωνιστές και όχι μαλθακούς, ξενοαναθρεμένους, ντενεκέδες Κολλέτηδες.
  • Ταπείνωση, Ενεργή Συμμετοχή, Αμφισβήτηση, Υγιής κριτική, Διεκδίκηση, Διάλογος, Ομοψυχία.

Γιατί των εθνών η μεγαλοσύνη δεν μετριέται με το στρέμμα,
με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με...αίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: