Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Οι οπαδικοί σύνδεσμοι είναι πηγές διαφθοράς. Οι κομματικές νεολαίες τι είναι;



Τάδε έφη Γερουλάνος:




  • “Οι σύνδεσμοι είναι πηγές διαφθοράς. Θα καταργηθούν και θα γίνουν λέσχες, που θα πρέπει να σχετίζονται άμεσα με τις ομάδες. Καμία λέσχη δεν θα πάρει άδεια πριν τον Αύγουστο του 2012”,

  • “Θα πάψουν οι σύνδεσμοι να λειτουργούν όπως σήμερα και δεν νομίζω ότι θα χυθούν και πολλά δάκρυα από τους αγνούς φιλάθλους”.
    Μπράβο στον κο Γερουλάνο για τα λόγια του. Βέβαια το τελικό μπράβο θα το πάρει από το αποτέλεσμα των έργων του. Δεν στέκομαι όμως στον κο Γερουλάνο και τις δηλώσεις του...

Στηριζόμενος στη φράση του κυρίου Γερουλάνου ότι "Οι σύνδεσμοι είναι πηγές διαφθοράς,¨θα θέσω μία ουτοπική - δεδομένων των συνθηκών - ιδέα δανειζόμενος αποσπάσματα από παλαιότερη ανάρτησή μου.



--------------------------------------------------------------------------------


Ο Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια αναφέρει ότι η ηθική αρετή δημιουργείται από το έθος (= συνήθεια - συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα - εξ' ου και η λέξη έθιμο) και καλή και πετυχημένη πολιτεία και καλός και πετυχημένος νομοθέτης είναι αυτοί που κάνουν καλούς τους πολίτες τους ασκώντας τους να αποκτούν συγκεκριμένες συνήθειες. Η απόκτηση δε των καλών εκείνων συνηθειών κατά τον Αριστοτέλη είναι το παν και πρέπει να αποκτούνται από τη νεότητά μας.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ (κατα μερικούς επιστήμονες η λέξη προέρχεται από το άνω θρώσκω = κοιτάω ψηλά)

Εξ ορισμού, η ανθρώπινη φύση κοιτάει ψηλά. Με βάση δε τη χριστιανική πίστη προορισμός της είναι να ομοιωθεί (κατά χάρην) με τον ίδιο Το Θεό!

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, οι άνθρωποι και οι ανθρώπινες κοινωνίες πρέπει να κοιτάνε ψηλά, να εντοπίζουν στόχους (ηθικούς πρώτα και στη συνέχεια υλικούς) και κατόπιν να στήνουν τις δομές εκείνες που θα οδηγούν στην επίτευξή τους. Με βάση την Αριστοτέλειο λογική θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνάει για τη δημιουργία καλών πολιτών, φροντίζοντας πρωτίστως για την ηθική τους ολοκλήρωση από τη νεότητά τους δηλαδή μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ελληνική πολιτεία από τη μεριά της τι κάνει για να δημιουργήσει καλά έθη στα αυριανά ενεργά (;) μέλη της;

Φροντίζει να εντάσσει στην κομματικοποίηση και τη λογική της αγέλης τα παιδιά ήδη από το γυμνάσιο, με τη σύσταση των 15μελών συμβουλίων με το πρόσχημα ότι τάχα μαθαίνουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, Και καλά στο γυμνάσιο, όπου τα πράγματα είναι σχετικά αθώα... Στο λύκειο όμως κάνουν την εμφάνισή τους οι κομματικές οργανώσεις (μη μου ζητήσετε τα ονόματά τους, ούτε θέλω να τα θυμάμαι) και τα παιδιά αντί να μαθαίνουν τη Δημοκρατία, μαθαίνουν τη ΔΙΑΙΡΕΣΗ και τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ. Μαθαίνουν πως να μηχανορραφούν και να δολοπλοκούν, πως να λένε μεγάλα (ψεύτικα) λόγια προκειμένου να ψαρέψουν ψήφους από το κοινό τους κλπ κλπ. Μέγιστα παραδείγματα πολιτικών που αναδείχθηκαν από Μαθητικές νεολαίες είναι οι κ.κ. Τσίπρας και Σπηλιωτόπουλος.

Το παραπάνω φαινόμενο λαμβάνει οργιώδεις διαστάσεις στα Πανεπιστήμια...

Μέσα στα πανεπιστήμια οι περισσότεροι φοιτητές πολιτικοποιούνται εντατικά προκειμένου, όταν το κόμμα τους αργά ή γρήγορα "έρθει στα πράγματα", να βολευτούν σε μία θέση στο δημόσιο. Η δε θέση αυτή θα είναι τόσο πιο ψηλή όσο πιό ψηλά θα έχουν ανέλθει στην τοπική ιεραρχία της πανεπιστημιακής κομματικής κοινότητας (υπουργός - βουλευτής - Γενικός γραμματέας σε υπουργείο - Διοικητής σε καμία ΔΕΚΟ - ειδικός σύμβουλος βουλευτών - απλοί δημόσιοι υπάλληλοι . Ως εκ τούτου η προσπάθειά των φοιτητών περιορίζεται στα κομματικά, αντί στην απόκτηση της γνώσης της επιστήμης που σπουδάζουν. Όσοι μάλιστα δεν έχουν εξ αρχής τους στόχους αυτούς, αναγκάζονται να προσαρμοστούν (συντασσόμενοι στο πνεύμα της διαφθοράς) προκειμένου κι αυτοί να μπορέσουν μελλοντικά "να γλύψουν κανένα κόκκαλο". Να που και πως γεννιέται η πραγματική διαφθορά.



--------------------------------------------------------------------------------


Μήπως λοιπόν πρέπει να ασχοληθούν οι διάφοροι υπουργοί και πρωτίστως αυτή της ΠΑΙΔΕΙΑΣ (πρώην Εθνικής Παιδείας) με την κατάργηση και αυτών των "συνδέσμων" προκειμένου να μην καλλιεργείται εφεξής η διαφθορά στην πατρίδα μας;

Μήπως πρέπει όλοι οι πολιτικοί ηγέτες να θέσουν επι τάπητος το θέμα της αλλαγής της λειτουργίας των νεολαιών τους αλλά και εν γένει των ίδιων των κομμάτων τους, αντί να ονειρεύονται αλλαγές του πολιτεύματος από προεδρευομένη σε προεδρική (βλ. Σαμαράς);

Δεν υπάρχουν σχόλια: