Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έλενα Παναρίτη: "I'm not Greek, I'm American"



Διαβάστε αγαπητοί φίλοι το βιογραφικό της βουλευτού επικρατείας κας Έλενας Παναρίτη όπως αυτό είναι δημοσιευμένο στο site της Βουλής των Ελλήνων:



Ελένη (Έλενα) Ιωάννου Παναρίτη ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Στοιχεία Επικοινωνίας




Προσωπικά Στοιχεία
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης
: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.
Επάγγελμα: Οικονομολόγος / Κοινωνική επιχειρηματίας.
Σπουδές:



  • Πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος,


  • Μεταπτυχιακά Διπλώματα σε Διεθνή Οικονομικά και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Ιταλία και στις ΗΠΑ.


  • Δίπλωμα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές και Κρίσεις» από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ.


  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία.

Ξένες γλώσσες: Άριστη γνώση Αγγλικής, Ισπανικής, Γαλλικής και Ιταλικής. Βασική γνώση Γερμανικής.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:




  • Συγγραφέας του βιβλίου «Prosperity Unbound», το οποίο εκδόθηκε και στα Ελληνικά με τον τίτλο «Ευημερία δίχως Όρια». Το βιβλίο πραγματεύεται μια νέα μεθοδολογία για τη μετατροπή της άτυπης οικονομίας στους κόλπους της επίσημης οικονομίας. Το έργο της αναγνωρίζεται διεθνώς σαν μια από τις πιο επιτυχημένες πρακτικές εφαρμογές των θεσμικών οικονομικών στα δικαιώματα ιδιοκτησίας.


  • Είναι ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα.


  • Είναι κοινωνική επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, μία ειδική συμβουλευτική εταιρεία που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και τη μετατροπή και αξιοποίηση της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας.


  • Είναι, επίσης, πρόεδρος του Κύκλου των Κοινοβουλευτικών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Circle of Mediterranean Parliamentarians for Sustainable Development – COMPSUD), μια ανοικτή και ευέλικτη δομή (σημείωση του Α.Π.: πρόκειται για ΜΚΟ) με στόχο την υποστήριξη του διαλόγου μεταξύ των μελών των Κοινοβουλίων (των Μεσογειακών και Βαλκανικών χωρών), των πολιτικών και των άλλων κοινοτικών εταίρων σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στη Μεσόγειο και την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.


  • Διδάσκει οικιακά χρηματοοικονομικά και μεταρρύθμιση των αγορών ακινήτων στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, στη Σχολή Ανώτερων Διεθνών Σπουδών (SAIS) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας και αλλού.


  • Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος, για πάνω από μία δεκαετία, πρωτοστάτησε σε σειρά θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα και των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού, εργασία για την οποία της απενεμήθη η διάκριση της διεθνούς βέλτιστης πρακτικής και καινοτομίας.


  • Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε διεθνή περιοδικά και βιβλία, κυρίως στα θέματα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, της άτυπης οικονομίας και της δημιουργίας αγορών στον τομέα των δύσκολα ρευστοποιήσιμων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.

ΠΗΓΗ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διαβάστε το άρθρο του Guardian με τίτλο "Greece in panic as it faces change of Homeric proportions" στο οποίο εν ολίγοις η παραπάνω αναφερθείσα Βουλευτής αρνείται την ελληνικότητά της:


And for a Greek politician involved in pushing through some of the most abruptly painful economic measures in the country's history, she does not seem especially Greek. When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: "That's because I'm not Greek, I'm American." Her speech is American-accented and peppered with "darn" and "have a nice day". When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: "It's not a kibbutz, it's a big country!"


  • Γι αυτούς που αρνούνταν την ελληνικότητά τους θυμάμαι ότι οι αρχαίοι έλεγαν ότι εμήδισαν και οι νεότεροι ότι ετούρκεψαν.

  • Αν λοιπόν η εν λόγω κυρία δεν είναι ελληνίδα, όπως η ίδια ευθαρσώς δηλώνει, τι ζητάει στη Βουλή της πατρίδας μας;

  • Αν η εν λόγω κυρία δεν είναι ελληνίδα, πως θα υπηρετήσει τον ελληνικό λαό;

  • Αν η εν λόγω κυρία δεν είναι ελληνίδα, μήπως απλά έχει σκοπό της να τρώει και να πίνει σε βάρος των ηλιθίων ελλήνων; Γιατί δε συνεχίζει την καριέρα της στα Πανεπιστήμια όπου διδάσκει Οικιακά Χρηματοοικονομικά (!!!), ή στην Παγκόσμια τράπεζα; Γιατί δεν συνεχίζει την επιχειρηματική της δραστηριότητα ως κοινωνική επιχειρηματίας (πρώτη φορά το ακούω αυτό το πράγμα), γιατί δε συνεχίζει να προεδρεύει στην ΜΚΟ COMSUD;

  • Αν λοιπόν η κυρία δεν είναι ελληνίδα τι περιμένει ο έλλην πρωθυπουργός μας και δεν τη στέλνει από εκεί που τη μάζεψε; Δε θέλουμε άλλους μη έλληνες να μας πίνουν το αίμα. Αρκετούς τέτοιους έχουμε και αρκετούς επιτρόπους θα μας βάλει η Τρόικα, η Γερμανία και η Ε.Ε. γενικότερα στα πλαίσια της εκχώρησης της Εθνικής μας κυριαρχίας. Η κα Παναρίτη ας μας αδειάσει τη γωνιά και να πάει στη Washington DC και την Massachusetts Ave όπου δηλώνει ως διεύθυνση στο site της. Δε θα μας λείψει καθόλου. Είναι γεγονός ότι διαθέτουμε αρκετούς πιό ικανούς από αυτήν έλληνες επιστήμονες οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν τα ίδια και περισσότερα από αυτήν. Να είναι σίγουρη τόσο αυτή όσο και οι δημοσιογράφοι του Guardian ότι και αυτοί (οι έλληνες επιστήμονες) ξέρουν να χρησιμοποιούν υπολογιστές Apple και επιπρόσθετα δε θα αρνηθούν ποτέ την καταγωγή τους και την πατρίδα τους.
  • 1 σχόλιο:

    ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ είπε...

    Τέτοιος ήταν ο σάλος που προκλήθηκε, που η κυρία Παναρίτη έσπευσε να ανασκευάσει... (http://www.capital.gr/News.asp?id=1254724)

    Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτός ο άχρηστος και δόλιος αγγλοσάξωνας δημοσιογραφίσκος, υπό την πίεση του χρόνου να μην κατάλαβε ούτε μία έννοια από τα λεγόμενα της κας Παναρίτη (βέβαια είμαι σίγουρος ότι ο άγγλος δημοσιογράφος έγραφε και στο δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι του τη συνέντευξη και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας την ανέβαζε στο youtube). Ντροπή του και φτού του!

    Φτού μας κι εμάς που δεν πιάνουμε το βαθύτερο νόημα των λεγομένων της.

    Εγώ πάντως δεν έχω πειστεί.