Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Καλορίζικη η νέα κυβέρνηση των Μανωλιών

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Τι παρατηρούμε;

  • Διατήρηση εσωκομματικών ισορροπιών.
  • Εξυπηρέτηση Τζακιών και Φίλων.
  • Επικοινωνιακή ορθότητα.
  • Ατολμία, τη στιγμή που η εικόνα της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει και οι τομές θα ήταν ένα μέσο αντιστροφής του κλίματος (θα μου πείτε ποιό όνομα θα μπορούσε να αποτελέσει τομή).
Η μόνιμη απορία και φυσικά ένστασή μου, είναι για το πως γίνεται και συγκεκριμένες οικογένειες (από όλους τους πολιτικούς χώρους) να ανατρέφουν τόσο μεγάλους πολιτικούς άνδρες (εν προκειμένω φωτογραφίζω τον κο Βαρβιτσιώτη).

Η επόμενη και βασική ένστασή μου εστιάζεται στο πρόσωπο του νέου Υπουργού Παιδείας. Παρακάτω παραθέτω ένα βιογραφικό του και εν συνεχεία τους προβληματισμούς μου.

Άριστόβουλος Σπηλιωτόπουλος Υπουργός Παιδείας.
Τα στοιχεία έχουν ληφθεί από το βιογραφικό του κυρίου Σπηλιωτόπουλου που έχει αναρτηθεί στο http://www.parliament.gr/, το προσωπικό του site http://www.e-aris.gr/ , αλλά και άρθρο του περιοδικού ΚΛΙΚ τον Αύγουστο του 2000.

Έτος γέννησης: 1966
Επάγγελμα: Πολιτικός Επιστήμων και Επικοινωνιολόγος.
Σπουδές:
• Απεφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ηλικία 23 ετών το 1989.
• Το 1992 και σε ηλικία 26 ετών (πηγή περιοδικό ΚΛΙΚ http://www.klik.gr/160/spiliotopoulos/index2.htm) ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου με διπλό πτυχίο MASTERS στην Πολιτική Επικοινωνία και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και με τίτλο μεταπτυχιακής εργασίας «Πολιτική Επικοινωνία και Διαφήμιση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων».

Περγαμηνές:
Βουλή - Υπουργεία - Επιτροπές
• Εξελέγη (ορίστηκε) Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 (σε ηλικία 34 ετών - Αν δεν κάνω λάθος στο Επικρατείας είθισται να τοποθετούνται σημαντικές προσωπικότητες).
• Ορίστηκε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης την 18η Σεπτεμβρίου 2007.
• Μετείχε στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές: Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Παιδείας και Μορφωτικών Υποθέσεων (ουδέν σχόλιον).
• Εισηγητής σε θέματα Επικοινωνίας στο Συνέδριο της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο (ουδέν σχόλιον).

Κόμμα
• Στέλεχος της ΜΑΚΙ (από το 1981), της ΟΝΝΕΔ, και της Νέας Δημοκρατίας.
• Εκπρόσωπος του Φοιτητικού Συλλόγου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
• Η θητεία του στη ΔΗΑΝΑ του κυρίου Στεφανόπουλου δεν απασχολεί κανένα (για εμένα μάλλον στα θετικά του πρέπει να συμπεριληφθεί).
• Aπό το '93 ώς το '96, ο Σπηλιωτόπουλος είναι υφιστάμενος του Kαραμανλή στον πολιτικό σχεδιασμό (πηγή περιοδικό ΚΛΙΚ http://www.klik.gr/160/spiliotopoulos/index2.htm).
• Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας από τον Απρίλιο του 1997 έως τον Αύγουστο του 2000.
• Διετέλεσε Διευθυντής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, Επικοινωνίας και Ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εργασιακά (;)
• Δίδαξε Πολιτική Επικοινωνία, Ειδικά Θέματα Επικοινωνίας, Πολιτικές Επιστήμες και Έρευνα Αγοράς στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Marketing του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Οργανισμού (ουδέν σχόλιον).
• Συμμετείχε σε πολλά Επιστημονικά Συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ουδέν σχόλιον).

Ανήσυχος Πατέρας: Στα επιτεύγματα του κυρίου Σπηλιωτόπουλου περιλαμβάνεται η περίφημη φωτογράφηση στο περιοδικό γυναίκα το 2000, η ροζ σκανδαλολογία και τα χλευαστικά ροζ σχόλια από την τουρκική Χουριέτ. Επίσης στα επιτεύγματά του φημολογείται ότι περιλαμβάνεται και η φωτογράφηση της J Lo στον Παρθενώνα για λογαριασμό ελληνικού περιοδικού.

Το πλέον κατάλληλο άτομο για το Υπουργείο Παιδείας.
Άνθρωπος ψημένος στο χώρο της εκπαίδευσης, με μεγάλη εργασιακή εμπειρία και πολλά ένσημα του ΙΚΑ.


Πλάκα μου κάνεις;
Μάλλον κομματικά είναι τα ένσημά του. Από το Πανεπιστήμιο αποφοίτησε στα 23 του. Το διπλό πτυχίο Master το παίρνει το 1992 στα 26 του. Aπό το '93 ώς το '96 είναι υφιστάμενος του Kαραμανλή στον πολιτικό σχεδιασμό και από το '97 έως το 2000 εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας . Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι βουλευτής. Αλήθεια πότε, πόσο και που υπηρέτησε στρατιώτης;
Πότε δούλεψε (κι όταν λέμε δούλεψε εννοούμε πραγματική δουλειά σε ιδιώτη εργοδότη);

  • Πως μπορώ να δεχτώ αδιαμαρτύρητα στη θέση αυτήν αυτόν τον άνθρωπο;
  • Πως μπορώ να εμπιστευτώ έναν άσχετο με το αντικείμενο όταν μάλιστα αφορά τα παιδιά μου;
  • Αν και δεν έχω αποδείξεις για το ήθος του (μάλιστα δεν μου είναι αντιπαθής και εκτιμώ την ευφράδειά του) και μόνον η ροζ σκιά που υπάρχει (έστω και από λάσπη) θα με απέτρεπε - αν ήμουν ο Καραμανλής - από να τον τοποθετήσω στο εν λόγω υπουργείο. Ποιός ο λόγος άλλωστε να απομακρυνθεί από το Τουριστικής Ανάπτυξης; Μήπως θεωρείται αναβάθμιση και προοπτική για μεγαλύτερα πράγματα; Ας τον έβαζε υφυπουργό εξωτερικών στη θέση του Βαρβιτσιώτη από τον οποίο είναι εκατοντάδες έτη φωτός ικανότερος και πιό άξιος.
  • Γιατί δεν διορίζεται ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός σε αυτό το υπουργείο;
  • Θα μου πείτε ότι το επιτελείο του υπουργείου μετράει. Θα σας πω ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Εν κατακλείδι: Γιατί δε με σέβεσαι κύριε Καραμανλή μη σεβόμενος τα παιδιά μου; Το όνομά σου δυστυχώς έχει ήδη γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της πατρίδας μας. Ελπίζω μόνο να μην τα θαλασσώσεις περισσότερο στο λίγο καιρό που σου υπολείπεται μέχρι να αποχωρήσεις. Ελπίζω να μην γκρεμιστούν τα θεμέλια της δημοκρατίας (που ήδη τρίζουν) επί των (τελευταίων) ημερών σου.

Σου υπενθυμίζω τα κατορθώματά σου:

  • Έχεις ήδη υπονομεύσει την εικόνα της αστυνομίας και την έχεις στοχοποιήσει στα μάτια της νέας γενιάς (διαβάστε μία πολύ όμορφη επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στο http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19156#19156).
  • Ρίξε μία ματιά στην υγεία (α. Θριάσειο Νοσοκομείο. β. Χρέη του ΟΠΑΔ σε φαρμακεία και γιατρούς και τέρμα ο βερεσές (η περίπτωση είναι για τρελά γέλια και κλάματα), γ. Υπέρογκα χρέη των κρατικών νοσοκομείων σε προμηθευτές οι οποίοι χτυπάνε 5 και 10 φορές (χωρίς υπερβολή) πάνω τις τιμές για να ανταπεξέλθουν στους τόκους των τραπεζών, αλλά στο τέλος το κράτος - και ως εκ τούτου ο πολίτης - είναι ο υπερχρεωμένος - ζημιωμένος).
  • Έχεις ήδη υπονομεύσει την εκκλησία και την εμπιστοσύνη του κόσμου προς αυτήν.
  • Μας έχεις αφήσει βορά στις ορέξεις των μεγαλοοφειλετών επιχειρηματιών. Που είναι ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά που είχες αναγγείλει πριν σου εμπιστευθούμε την εξουσία; Ποιό ρουθουνι άνοιξε; Μάλλον φοβήθηκες για τα δικά σου ρουθούνια και των φιλαράκων σου. Αν άνοιγε το ρουθούνι σου εσύ τουλάχιστον έχεις διδάκτορα της ιατρικής δίπλα σου να σε περιποιηθεί (εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα πήγαινα σε κάποιον άλλο γιατρό). Έκανε ποτέ ντου το ΣΔΟΕ (ή όπως αλλιώς το έχεις ονομάσει σήμερα) σε εταιρείες των κ.κ. Λάτση, Βαρινογιάννη, Μπόμπολα, Κυριακού, Κοντομηνά, Κόκκαλη, Λαμπράκη, Τεγόπουλου, Δασκαλόπουλου κλπ; Θα σου πω εγώ. ΟΧΙ (σαν αυτό το 1940). Τον κοσμάκη ξέρετε να τον γδέρνετε με ΦΠΑ 19%, ενιαίο εισιτήριο € 1, Τέλος ακίνητης περιουσίας, ρήτρες καυσίμων, κτηματολόγιο, αλλά και γρηγορόσημο και λοιπά απαραίτητα θες δε θες λαδώματα. Τα ταμεία ξέρετε να τα ενώνετε και να αυξάνετε τα όρια συνταξιοδότησης. Να εισπράξετε τις εισφορές δεν κοιτάξατε (δείτε ένα πολύ καλό άρθρο περί του θέματος στο http://www.capital.gr/news.asp?Details=650640).
  • Δεν μας προστατεύεις από τη σαβούρα που μας ταΐζουν τα ΜΜΕ, καθώς είσαι όμηρος του κάθε Πρετεντέρη, του κάθε Ευαγγελάτου, ακόμα και του δικού σου Αυτιά. Εμείς και τα παιδιά μας γιατί να τρώμε φρίκη και έκπτωση ηθών με το τσουβάλι κάθε μέρα; Θα μου πεις κλείσε την TV. Θα σου πω ναι αλλά κάνε κι εσύ τη δουλειά σου σωστά.
  • Έχεις κλονίσει την (ήδη κλονισμένη) εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους πολιτικούς. Συντάσσετε και ψηφίζετε ευνοϊκούς νόμους και αυξήσεις μισθών - νέα υβριδικά αυτοκίνητα (κατά προτίμηση Lexus) κλπ για τους βουλευτές. Ο ένας τακτοποιεί τα παιδιά του, ο άλλος χτίζει αναψυκτήρια και φιλοξενεί ινδούς, ο τρίτος αυθαιρετεί με την άδεια του σπιτιού του. Άλλος έχει off-shore και τρώει με δέκα μασέλες (τον θυμάμαι και τον αντιπαθώ από τα φοιτητικά μου χρόνια όταν τριγύριζε με την Harley και πούλαγε μούρη). Όλοι χρωστάνε τρελλά ποσά στον ΟΤΕ. Όλα τα κόμματα χρωστάνε εκατομμύρια Ευρώ στη διαλυμένη Ολυμπιακή (να πως μία εταιρεία γίνεται προβληματική). Δομημένα. Siemens. ΟΤΕ. Βατοπέδι (ποιός ξέρει τι άλλο θα βρεθεί). Αν δε ροκανίζονται τα θεμέλια της δημοκρατίας με όλα αυτά τότε εγώ είμαι τρελλλός με πολλά λάμδα. Όταν ακούω τον πρωθυπουργό να λέει δεν εκτίμησα σωστά το μέγεθος της υπόθεσης (Βατοπεδίου), αναλαμβάνω την ευθύνη, σας ζητώ συγγνώμη και αυτό είναι όλο, αντί να σε δω να κάνεις χαρακίρι και τοποθετημένες (δεκάδες) κρεμάλες στο Σύνταγμα σε ποια δημοκρατία να ελπίσω;
  • Δεν προστατεύεις το μετανάστη από την εκμετάλλευση, αλλά και τον έλληνα από τον κακό μετανάστη που συμπεριφέρεται χειρότερα απ' ότι αν ήταν στην πατρίδα του.
  • Έχεις σακατέψει τον κοινωνικό ιστό περισσότερο και από τον αείμνηστο - τρισκατάρατο Αντρέα.
  • Έχεις χρεώσει μέχρι τα αυτιά τις επόμενες τρεις γενιές των ελλήνων (Ρίξε μία ματιά στο ισοζύγιο συναλλαγών. Ρίξε μία ματιά στον εξωτερικό δανεισμό και το κόστος εξυπηρέτησής του).
  • Στα εθνικά θέματα το συνάφι σου τα έχει κάνει επίσης ρόιδο.
  • Στέρησες το δικαίωμα στην ελπίδα από ένα ολόκληρο έθνος.

Δε σου έμεινε τίποτα άλλο να γκρεμίσεις. Το όνομά σου θα έπρεπε να είναι Χένρι (το επώνυμο το αφήνω στη φαντασία του αναγνώστη). Κρίμα γιατί νόμιζα ότι τουλάχιστον ήσουν πατριώτης. Από το έργο σου τελικά συμπεραίνω ότι δεν υπήρξες άχρηστος, με αργά αντανακλαστικά και άλλες σαχλαμάρες που έχεις αφήσει να κυκλοφορούν για να σε δικαιολογούν στα μάτια των τυφλών. Είσαι σε διατεταγμένη αποστολή, την οποία την έχεις φέρει σε πέρας με βαθμό άριστα.

Τη δημοκρατία και τα μάτια σου δάμαλε (τη θυμάσαι τη μακαρίτισσα τη Μαλβίνα;).

Πρόσεχε! Πρόσεχε! Πρόσεχε!


Σιδεροκέφαλος ο νέος υπουργός.

Αδέλφια Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: