Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Προς κατάργηση από το 2012 η αυτόματη περαίωση


Καταργείται λοιπόν η περαίωση (με την οποία το κράτος σε θεωρεί εκ των προτέρων ανειλικρινή) και έρχεται ο "αντικειμενικός" προσδιορισμός των εισοδημάτων, που σημαίνει ότι πάλι το κράτος θεωρεί ότι το κλέβεις κι' ότι οπωσδήποτε πρέπει να καταβάλλεις φόρους, είτε έχεις στην πραγματικότητα κέρδη, είτε ζημίες.

Πέραν της (δεδικασμένης κατά το παρελθόν) αντισυνταγματικότητας του θέματος...


  • Κάποτε ο συγκεκριμένος θεσμός ίσως να είχε νόημα. Σήμερα απλά πρόκειται για έγκλημα. Πρόκειται για μία επιπλέον κίνηση στα πλαίσια της ανελέητης αφαίμαξης των ελλήνων και δη της μεσαίας τάξης η οποία έχει στοχοποιηθεί με ξεκάθαρο σκοπό την ισοπέδωσή της και την αρπαγή της περιουσίας της από το κράτος (εναλλακτικά την ισοπέδωση της αξίας της) προς όφελος των ξένων δανειστών μας και γενικότερα του απρόσωπου κεφαλαίου.
  • Ο αλγόριθμος, έτσι όπως περιγράφεται στο άρθρο, είναι τουλάχιστον γελοίος, εκπονημένος από μυαλά τα οποία είναι είτε εκτός πάσης πραγματικότητας, είτε δόλια (http://ainatem.blogspot.com/2011/09/blog-post_28.html)
  • Είναι φανερό (χιούμορ κάνω) ότι η κυβέρνηση έχει περάσει πλέον στην εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων (http://ainatem.blogspot.com/2011/11/2012.html).
  • Να υπενθυμήσω προς κάθε πολιτικό, ότι σκοπός της πολιτικής είναι η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και η εξυπηρέτηση (κατά το μέτρο του δυνατού) των συμφερόντων του ΣΥΝΟΛΟΥ του λαού και όχι μεμονομένων ομάδων. Σε καμία περίπτωση δε, δεν έχει ως σκοπό της την αποκλειστική εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.
  • Ναι να λάβουμε σοβαρότατα υπ' όψιν ότι πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στους δανειστές μας, αλλά όχι να συνθλίψουμε χωρίς έλεος το λαό και να στερήσουμε από τις επερχόμενες γενιές την ελπίδα για μία αξιοπρεπή ζωή. Αυτό συμβαίνει σήμερα και γι αυτό είμαι υπέρ της χρεοκοπίας μας (http://ainatem.blogspot.com/2011/11/blog-post_10.html).
Εκ των πεπραγμένων συμπεραίνω με θλίψη, ότι από όλους τους κυβερνήτες της ιστορίας μας μετά την μικρασιατική καταστροφή, μόνο ένας είχε καταλάβει καλά τον παραπάνω σκοπό της πολιτικής και δυστυχώς ήταν ένας φασίστας δικτάτορας και όχι κάποιος από τους εκλεγμένους τάχα δημοκράτες.

Τελικά λυπάμαι που το λέω, αλλά αντικειμενικά, οι εν ενεργεία βουλευτές φασίζουν περισσότερο από τον Μεταξά, ίσως ίσως και από τον Παπαδόπουλο ακόμα, στις δε κηδείες τους, όταν τα ΜΜΕ και το συνάφι τους θα εκφωνούν σπαραξικάρδιους επικήδειους λόγους, ο λαός θα στήνει γλέντια στις πλατείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: