Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ.


Δεύτερη ημέρα χωρίς δασκάλα στην τάξη του γιού μου.

- Είμαι έλληνας νομοταγής πολίτης.
- Αγαπάω την πατρίδα μου. Σέβομαι το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μου στα χώματα αυτά. Ανησυχώ για το μέλλον της πατρίδας, του έθνους και της δημοκρατίας.
- Ψήφισα σε όλες τις εκλογές που έγιναν μετά την ενηλικίωσή μου, χωρίς να πουλήσω την ψήφο μου σε κανέναν πολιτικάντη για κανένα ρουσφέτι.
- Υπηρέτησα στο στρατό 18 μήνες.
- 25 χρόνια τώρα δηλώνω ακριβώς όσα παίρνω και πληρώνω με συνέπεια και αγόγγιστα ολους τους φόρους μου (και τους αντισυνταγματικούς), γιατί το θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον.
- Ζητάω απόδειξη για τις αγορές που κάνω και κυρήσσω παντού την αναγκαιότητα να ζητάμε τις αποδείξεις.
- Έκανα δύο παιδιά που θα προσφέρουν μελλοντικά στην πατρίδα κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο πρόσφερα κι εγώ σε αυτήν...
- κλπ κλπ

Θεωρητικά και με βάση το σύνταγμα της πατρίδας μας, εκτός από υποχρεώσεις (στις οποίες είμαι συνεπής στο ακέραιο), έχω και κάποια δικαιώματα. Θα μου πείτε "τι ψάχνεις καημένε"; Τι σύνταγμα και παραμύθια μας τσαμπουνάς; Κάτσε στα αυγά σου και κάνε τουμπεκί.
Όχι κύριοι. Δεν είναι έτσι.
Ειδικά τώρα, πρέπει να ξελαριγγιαζόμαστε.
Ειδικά τώρα πρέπει να απαιτούμε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΑ.

Παρά το γεγονός ότι έχω κάποια δικαιώματα (τα οποία καταπατούνται με αισχρότατο τρόπο σε καθημερινή βάση εδώ και πολλά χρόνια από τη ΜΑΦΙΑ του πολιτικού συστήματος της πατρίδας μου), δε θα φωνάξω για αυτά. Θα φωνάξω όμως για τα δικαιώματα των παιδιών μου και όλων των άλλων παιδιών της πατρίδας μου...

Το έχω πει πολλές φορές και δε θα βαρεθώ να το λέω συνέχεια: Όταν μία κοινωνία βρίσκεται σε κρίση (όπως η δική μας αυτή τη στιγμή), το πρώτο, σημαντικότερο και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ μέλημα των κάθε κυβερνώντων (χωρίς καμία απολύτως φειδώ στα χρήματα - ας κοπούν από οπουδήποτε αλλού) δεν μπορεί να είναι άλλο από την παιδεία και τις μελλοντικές γενιές.

Είναι μόνο οι μελλοντικές γενιές που έχουν τη δύναμη να μας βγάλουν από το τέλμα και είναι οι μελλοντικές γενιές - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - απέναντι στις οποίες έχουμε τεράστια ευθύνη, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν μας συνθλίβει αρκετά ώστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και μέχρι βαθμού αυτοθυσίας, για να τους προσφέρουμε έστω την ελπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Εδώ φαίνεται και η αξία και το ποιόν των κυβερνητών.

Τώρα όμως τι βλέπετε;
Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει και υπάρχουν τάξεις χωρίς δασκάλους!
Είναι παραπάνω από προφανές ότι αυτή τη στιγμή γίνονται πειράματα σε βάρος της παιδείας (έστω και αυτής της προβληματικής), από πανάσχετους και άθλιους μισάνθρωπους μαθητευόμενους μάγους, προκειμένου να εξοικονομηθούν μερικά εκαττομύρια ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να εξοικονομηθούν από οπουδήποτε αλλού εκτός από το χώρο της παιδείας.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ.

Δε νομίζετε όμως ότι έχουμε δανειστεί αρκετά από τις μελλοντικές γενιές;
Δε νομίζετε όμως ότι έχουμε στερήσει ήδη από τις μελλοντικές γενιές ένα αξιοπρεπές μέλλον;

Αδιαφορώ για τα όσα καταμαρτυρεί ο κάθε μπάμιας δημοσιογραφίσκος στους εκπαιδευτικούς, με προφανή σκοπό το διαμελισμό της κοινωνίας μας και την αποδυνάμωσή της (κι ας έχει δίκιο σε όσα τους καταμαρτυρεί).
Τους δίνω άφεση αμαρτιών.

Αδιαφορώ για τις ελλείψεις σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικό υλικό.
Συγχωρώ την πολιτεία για την πιθανή έλλειψη βιβλίων και υπολογιστών.
Αδιαφορώ ακόμα και συγχωρώ κάθε υπεύθυνο, για το αν έχουν δύχτια τα τέρματα και οι μπασκέτες, αν έχουν λάμπες οι αίθουσες, αν υπάρχει κυλικείο και αν έχει υγιεινά φαγητά, αν υπάρχει σχολικός φύλακας, κλπ κλπ.

Απαιτώ όμως μία δασκάλα για το παιδί μου.
Απαιτώ μία δασκάλα για το παιδί μου κι ας είναι ανίκανη.
Απαιτώ μία ανθρώπινη ύπαρξη μέσα στην σχολική αίθουσα, η οποία απλά να μιλάει στο παιδί μου κι αυτό να αισθάνεται την ασφάλεια ότι υπάρχει κάποιος τον οποίο μπορεί να εμπιστευθεί και να απευθυνθεί όταν έχει πρόβλημα.

 ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ - ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Κάθε μέρα που θα περνάει χωρίς δάσκαλο στην τάξη του γιού μου θα ξεφωνίζω όλο και δυνατότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: