Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ


  • Η επιστημονική γνώση της ανθρωπότητας είναι κάτι το απόλυτα σχετικό. Όλες ανεξαιρέτως οι επιστήμες, κατά καιρούς διαπιστώνουν ότι τα "θέσφατά" τους ανατρέπονται, ή αποδεικνύονται ελλειπή (τη στιγμή αυτή π.χ. με τα όσα αποκαλύπτει το πείραμα του Cern, ακόμα και η θεωρία της σχετικότητας έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση) και οι ίδιες πρέπει να αναπροσαρμοστούν με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, μέχρι την επόμενη κατάρριψή τους (ή έστω συμπλήρωσή τους).
  • Αν λοιπόν υποστηρίζουμε μετ' επιμονής ότι ΜΟΝΟ μία προσέγγιση ή μία λύση υπάρχει σε κάθε πρόβλημα, είναι σα να λέμε ότι είμαστε οι μοναδικοί και απόλυτοι κάτοχοι της γνώσης (η οποία όπως αναφέραμε παραπάνω είναι αποδεδειγμένα κάτι το σχετικό), γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί αναμφίβολα ΔΟΓΜΑ (η ύπαρξη δόγματος δικαιολογείται μόνο στον ιδεολογικό πηρήνα των θρησκειών), το οποίο σε περίπτωση επιστημόνων δεν είναι τίποτε άλλο από Ύβρι και είναι αναμφίβολα ένδειξη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ νοοτροπίας, ή στην καλύτερη περίπτωση ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑΣ. Η επιστήμη μπορεί σε παλαιότερους αιώνες να εμπεριείχε φασιστικές νοοτροπίες και αλαζονεία, όμως το γεγονός αυτό δε δικαιολογεί τη διαιώνισή τους, ειδικά αφού έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.


  • Αν η Οικονομική επιστήμη ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επιστήμη δεν είναι απλά ένα εργαλείο παρατήρησης της κοινωνίας, αλλά πρώτα και πάνω απ' όλα, ένα εργαλείο επίλυσης προβλημάτων και αρωγής του ΣΥΝΟΛΟΥ των ανθρώπων (σε συνδυασμό με την άλλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ επιστήμη που ονομάζεται Πολιτική) στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο και να προσεγγίσουν την ευημερία και την ευτυχία, τότε ένα τεράστιο πλήθος κοινωνικών επιστημόνων, σχολών σκέψης, πανεπιστημιακών διδασκάλων και ιδρυμάτων, βρίσκονται έξω από το πραγματικό νόημα της επιστήμης, καθώς απορροφούμενοι από τους αριθμούς, τα διαγράμματα και τις θεωρίες (οι οποίες είναι θεωρίες και όχι ΝΟΜΟΙ - νόμους έχουν τα μαθηματικά, η φυσική και η χημεία), καταλήγουν να χάνουν την επαφή τους με το ίδιο το ανθρώπινο είδος και εν τέλει την ανθρωπιά τους.
    • ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΑΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ (και στο βάθος καθολική ισότητα των ανθρώπων).
    • ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.


Κάντε τις αντιπαραβολές σας με τη σημερινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και φυσικά τοπική πραγματικότητα και τα σχόλια δικά σας.



Υ.Γ.
Μήπως ήρθε το πλήρωμα του καιρού για να αλλάξουν κάποια πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: