Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Προς κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

Διάβασα στο πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑΤΟΣ τον τίτλο:
"ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. "Μου ζητούν νέα μέτρα και κάποιον στη φυλακή".
Προς τι η έκρηξη αυτή κύριε Παπακωνσταντίνου;
Επειδή η "έκρηξη" αν καταλαβαίνω καλά έχει να κάνει πρώτα με το θέμα της παραπομπής στη δικαιοσύνη και τη φυλάκιση κάποιων που έφαγαν ή διαχειρίστηκαν εγκληματικά τα χρήματα του λαού (Το ΒΗΜΑ στο κυρίως άρθρο εστιάζει αποκλειστικά στο θέμα των μέτρων και δεν κάνει καμία κουβέντα για το θέμα των φυλακίσεων - προφανώς η επικεφαλίδα στοχεύει στον εντυπωσιασμό του αναγνώστη), δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου την έκρηξη...
Σας ζητάνε κάτι παράλογο κύριε Παπακωνσταντίνου; Μήπως σας ζητάνε κάτι που θα έπρεπε να έχετε ήδη κάνει από μόνοι σας εσείς και το συνάφι σας, ωθούμενοι όχι από αίσθημα ευθύνης, αλλά από αίσθημα υπερηφάνειας ή έστω αξιοπρέπειας;
Μήπως παρουσιάζετε την δίκαιη αυτή απαίτηση σαν επιχείρημα προς τους υπόλοιπους (φοβισμένους) πολιτικούς ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις προκειμένου να συναινέσουν στα νέα μέτρα και να μετριαστούν οι όποιες κοινωνικές εξεγέρσεις;
Ακόμα δεν εγκρίθηκε το περίφημο Σχέδιο, ακόμα δεν εφαρμόσθηκε, σε μερικές μέρες θα αξιολογηθεί και θα εκτιμηθεί η αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων; Κάτι δεν μου πάει καλά. Κάποιος με κοροϊδεύει.
Τρομερό πολυμέτωπο πολιτικό παιχνίδι παίζεται φίλοι μου και σε αυτό συμμετέχουν και οι "σοβαροί" μηχανισμοί της Ε.Ε. και οι "σοβαροί" εταίροι μας.

Πέραν των παραπάνω...
Στο ΔΝΤ με τα ίδια μέτρα θα είχαμε και 30 δις. Τι το λέτε και δεν το κάνετε; Σοφή η προτροπή του Μεντβέντεφ στον ΓΑΠ (τα ρώσικα think tanks δουλεύουν στο κόκκινο).
Αφού δεν υπάρχει επί της ουσίας στήριξη από τους εταίρους μας (λεκτική στήρηξη ισούται με καθόλου στήριξη), οι οποίοι ωστόσο φοβούνται από την άλλη μεριά ότι αν απευθυνθούμε στο (ελεγχόμενο επί της ουσίας από τις ΗΠΑ) ΔΝΤ θα είναι καταστροφικό για την Ευρωζώνη και δεν συνδράμουν έμπρακτα, παρά αντίθετα στριγγλάνε ότι δεν πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα κι ότι πρέπει να ληφθούν κι άλλα εξοντωτικά για το λαό μέτρα, τι πρέπει να κάνουμε;
Ο συγκεκριμένος πόλεμος που έχει ξεσπάσει δε με βρίσκει σύμμαχο με καμία μεριά. Ο κάθε ένας παίζει το δικό του παιχνίδι κυρίαρχίας και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως με εκμεταλλεύονται, κερδοσκοπούν σε βάρος μου και ΚΑΝΕΝΑΣ δε με βοηθάει. Θα πρέπει να πράξω λοιπόν κι εγω αυτό που με συμφέρει καλύτερα, αυτό που θα με βοηθήσει περισσότερο και θα έχει για εμένα τις μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία μου (μαζί φυσικά με ένα πρόγραμμα εξυγίανσης του κράτους και ανάπτυξης της οικονομίας). ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Ας "καταρρεύσει" λοιπόν το Ευρώ κάτω από την πίεση των αγγλοσαξόνων (σάξονες είναι και οι γερμανοί) & εβραίων κερδοσκόπων βρυκολάκων οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο την προσφυγή της πατρίδας μας στο ΔΝΤ παρουσιάζοντάς την σαν τη Δευτέρα Παρουσία. Αν καταρρεύσει το Ευρώ μάλλον οφελημένος θα βγώ εν τέλει.
Ας ξεσκεπάσουμε εμείς πρώτοι την υποκρισία των γερμανών εταίρων μας οι οποίοι χρησιμοποιούν την Ε.Ε. για να στήσουν το 4ο Ράιχ τους (χωρίς πόλεμο αυτή τη φορά) κι ας νιώσουν στο πετσί τους την κρίση και αυτοί.
Ας καταρρεύσει η αφύσικη Ένωση που λέγεται Ευρωπαϊκή, αλλά μόνο Ένωση δεν είναι. Ας καταρρεύσει και η παγκόσμια ισορροπία εξαιτίας μας. Κάτι τέτοιο μάλλον προς όφελος των φτωχών θα είναι κι όχι σε βάρος τους.
Ας εκμεταλλευτούμε την κρίση, η σαρωτική δύναμη της οποίας φέρνει στην επιφάνεια όλα τα στραβά του κρατικού μηχανισμού, του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας μας γενικότερα κι ας αλλάξουμε επιτέλους προς το καλύτερο.
Ας δείξουμε ότι είμαστε ικανοί (και όχι γραμματείς), ότι έχουμε αξιοπρέπεια και ότι είμαστε αυτεξούσιοι κι όχι οσφυοκάμπτες και λακέδες των γερμανών. Όταν όμως πάρουμε τα 30 δις δάνειο από το ΔΝΤ, ας φροντίσουμε να μην αγοράσουμε πολεμικό εξοπλισμό από τη Γερμανία. Να απαιτήσουμε να έρθει η Ευρωπαϊκή Ένωση (αν εξακολουθήσει να υπάρχει) να φυλάει τα ανατολικά της σύνορα με δικό της στρατό. Αν τελικά αγοράσουμε πολεμικό υλικό, αποκλειστικά από τη Γαλλία και τη Ρωσία κύριοι.
Μαζί με τα 30 δις του ΔΝΤ ας διεκδικήσουμε και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Για τι ποσό μιλάμε; Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για 25 δις. Τα θέλω πίσω αγαπητοί γερμαναράδες "εταίροι" μου (και με τους τόκους), τώρα που θέλω να στήσω το κράτος μου από την αρχή και σε περισσότερο υγιείς βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: