Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Και ένας έπαινος (με αστερίσκο) δε βλάπτει.

Διάβασα σε οικονομικό site ένα άρθρο με τίτλο "Κλείνουν τα αμαρτωλά παράθυρα των off-shore!" και φώναξα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Με λίγα λόγια λοιπόν, το άρθρο αναφέρει ότι σε καμίας εταιρείας τα βιβλία δε θα αναγνωρίζονται οι συναλλαγές με εξωχώριες εταιρίες, ή εταιρίες αντιπροσώπευσης αυτών.

Τι πάει να πεί αυτό;

Μα ότι το όργιο της φοροαποφυγής μέσω των offshore λαμβάνει τέλος.
Δε θα τιμολογούν πλέον όσο υψηλά γουστάρουν οι offshore, προκειμένου να γράψουν οι εγχώριες εταιρείες ζημιές και να μην πληρώνουν φόρους, μεταβιβάζοντας την κερδοφορία τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων από αυτή την κίνηση κατά τη δική μου παιδική φαντασία θα είναι μυθώδης και θα γεφυρώσει μερικώς την αδικία που γίνεται μεταξύ του έντιμου (κατ' ανάγκη, ή κατά συνείδηση) μικρού - μεσαίου ή οποιουδήποτε άλλου μεγέθους φορολογούμενου, με τους μεγαλοκαρχαρίες και φυσικά θα βοηθήσει στο να υπάρξουν γρηγορότερα αποτελέσματα στα Προγράμματα για την οικονομία.

Ο αστερίσκος έχει να κάνει με το γεγονός ότι (όπως γράφει και το δημοσίευμα) με μία έντεχνη (ή απρόσεκτη αν προτιμάτε) διατύπωση, το όργιο θα συνεχιστεί να διαδραματίζεται.

Το πανίσχυρο κεφάλαιο βλέπετε δε μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και να χάσει μέσα από τα χέρια του χωρίς μάχη ένα ρέον ποτάμι εκατομμυρίων. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην ισχύσει αυτή η παράγραφος και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πίεσης για να τα καταφέρει.

Εδώ θέλω να δω τα παντελόνια του κου Παπακωνσταντίνου και της κυβέρνησης.


Υ.Γ.

  1. Για ανάπτυξη δεν ακούω τίποτα ρε παιδιά. Συγχωρήστε τη βλακεία μου και την αφέλειά μου, αλλά αν αυξήσω τον παρονομαστή του κλάσματος (που είναι το ΑΕΠ) το πηλίκο - έλλειμμα δε θα μειωθεί πολύ πιό εύκολα;
  2. Εφαρμόστε πιστά το υπέρτατο αναπτυξιακό μέτρο: Αγοράστε συνειδητά ελληνικά προϊόντα (To BarCode τους ξεκινάει με τον αριθμό 520). Αντικαταστήστε τη χρήση ξένων με ομοειδή ελληνικά (αρκεί να μη σας γδάρουν στην τιμολόγηση). Αφήστε το χρήμα σας μέσα στην ελληνική οικονομία. Βοηθήστε τις ελληνικές εταιρείες να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν το προσωπικό τους. Μειώστε το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο και κατ' επέκταση την ανάγκη εξωτερικού δανεισμού. Κάντε από μόνοι σας ό,τι περνάει από το χέρι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: