Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΧΑΡΑΤΣΙ. Τι είναι πραγματικά.

Αν η αγορά ενός ακινήτου είναι η τοποθέτηση ενός χρηματικού ποσού € Χ (το οποίο έχει ήδη φορολογηθεί μία φορά όταν αυτό αποκτήθηκε) σε γη, δε βλέπω το λόγο γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά το κεφάλαιο σε ακίνητη περιουσία, από το κεφάλαιο που μένει στην τράπεζα υπο τη μορφή μετρητών, ή ακόμα και από το κεφάλαιο το οποίο μετατρέπεται σε ένα χαρτοφυλάκιο επενδυτικών προϊόντων ή μετοχών.


Ποιά η διαφορά;

Μεταβιβάσιμοι τίτλοι δεν είναι και τα συμβόλαια των ακινήτων του κόσμου;

Γιατί οι μορφές του κεφαλαίου να αντιμετωπίζονται αντιδιαμετρικά στο θέμα της φορολόγησης; Τι παραπάνω έχει η ακίνητη περιουσία από τις άλλες μορφές κεφαλαίου;

Γιατί το κεφάλαιο σε ακίνητη περιουσία να υπόκειται σε χίλιες φορολογήσεις (με επαχθέστερη όλων, τη φορολόγηση στην κατοχή) πέραν από α) τη δικαιολογημένη και αποδεκτή φορολόγηση του εισοδήματος που προκύπτει από τα ενοίκια ή από την εν γένει εκμετάλλευσή της, β) την επίσης δικαιολογημένη και αποδεκτή φορολόγηση της όποιας υπεραξίας που πιθανά θα προκύψει αν η αξία μεταπώλησης ενός ακινήτου είναι μεγαλύτερη από αυτήν της αγοράς του και γ) τα ανταποδοτικά Δημοτικά τέλη, ενώ από την άλλη μεριά το κεφάλαιο υπό τη μορφή κατάθεσης στην τράπεζα να φορολογείται με μόλις ένα 15% επί του τόκου στις καταθέσεις ή 0,2% επί των πωλήσεων στο χρηματιστήριο και τέλος;

Για σκεφτείτε να ζήταγε η "κυβέρνηση" χαράτσι επί των καταθέσεών σας, επί των Αμοιβαίων Κεφαλαίων σας, ή επί της χρηματιστηριακής αξίας του χαρτοφυλακίου σας!

Προσοχή δε μιλάω για φορολόγηση των συναλλαγών, των τόκων, ή της υπεραξίας. Μιλάω για τη φορολόγηση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.
ΜΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Σκεφτείτε το.


Γιατί η οποιαδήποτε αγοραπωλησία ακινήτου να χρειάζεται συμβολαιογράφο και δικηγόρο (με τα σχετικά τσουχτερά έξοδα);

Όταν αγοράζω ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο, όταν αγοράζω μία μετοχή, όταν αγοράζω ένα οποιοδήποτε προϊόν δε βάζω συμβολαιογράφο και δικηγόρο. Γιατί στα ακίνητα;

Γιατί ακόμα δεν έχει φτιαχτεί το ρημάδι το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ;

Το γιοφύρι της Άρτας να ήταν θα είχε ολοκληρωθεί περίπου πριν τους Βαλκανικούς πολέμους.

Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει άλλη χώρα στη γη χωρίς κτηματολόγιο.


Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Βέβαια αγαπητοί αναγνώστες, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης το οποίο δεν έχει τεθεί σε αδράνεια.

Η επίθεση στην ακίνητη περιουσία είναι σχεδιασμένη, προκειμένου να ισοπεδώσει την τιμή άλλου ενός παραγωγικού συντελεστή μετά από την ισοπέδωση της αμοιβής της εργασίας (και που είσαι ακόμα).

Κατ' επέκταση θα μειωθούν τα ενοίκια με αποτέλεσμα (θεωρητικά φυσικά) να μειωθεί ένα βασικό στοιχείο του κόστους παραγωγής, να μειωθούν οι τιμές των εμπορευμάτων, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα (!) και να αρχίσει η πολυπόθητη ανάκαμψη της οικονομίας.

Επαναλαμβάνω, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.

Ο τρόπος επίτευξης του εν λόγω στόχου είναι παντελώς αδιάφορος στους ξένους επικυρίαρχους της πατρίδας μας, αλλά όσο αδιάφορος είναι στους ξένους, δυστυχώς, άλλο τόσο αδιάφορος είναι και στους ντόπιους έπαρχους.

Θεωρήστε μάλιστα δεδομένο (εκ του ορατού δια γυμνού οφθαλμού αποτελέσματος), ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως επιστημονικός σχεδιασμός και κανένα απολύτως σοβαρό πλάνο, ούτε από τους ξένους προφέσορες, ούτε από τα ντόπια copy-paste δουλικά τους.

Όλα γίνονται στα τυφλά με τυφλούς οδηγούς. Ούτε καν μονόφθαλμους.

Και όπως όλοι γνωρίζουμε, αν ένας τυφλός πάρει σαν οδηγό του έναν άλλο τυφλό και οι δύο μαζί θα πέσουν μέσα σε χαντάκι (Μτθ. ΙΕ΄ 14).

Είναι προφανές ότι όλοι μαθαίνουν σε βάρος μας! Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ !

Ο χαρακτηρισμός μας ως πειραματόζωα δεν είναι καθόλου άστοχος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: