Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εθνικά θέματα. Οι χειρισμοί των κατά καιρούς κυβερνήσεων. Το επίπεδο της δημοκρατίας μας.

Έχω να αναφερθώ σε δύο θέματα, όχι τόσο άσχετα με το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, αλλά περισσότερο σχετικά με τους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις και με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας:


1. Η Real αποκαλύπτει ότι τα κοιτάσματα (αυτά που θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί στους δανειστές μας) ήταν γνωστά από του 1997 (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=216602&catID=1 ) αφού είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες σε ολόκληρο το Αιγαίο. Από το 1997 έχουν περάσει 16 χρόνια και έχουν κυβερνήσει τον τόπο, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και θεωρώ δεδομένο ότι ΟΛΟΙ έλαβαν γνώση για τη συγκεκριμένη έκθεση.

Δεκαέξι χρόνια κανένας δεν έκανε τίποτα (θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να έχουμε εξέδρες με full παραγωγή και αρκετά δισεκατομμύρια εσόδων στο κρατικό ταμείο).

Δεκαέξι χρόνια κανένας δεν είπε τίποτα στο λαό, αντιθέτως κοινοποίησαν με μυστικότητα τα αποτελέσματα των ερευνών αριστερά και δεξιά σε εταίρους, συμμάχους και πετρελαιάδες!

  • Κάποιοι (ΓΑΠ, Πάγκαλος κλπ) μας είπαν με έμφαση ότι δεν υπάρχουν κοιτάσματα, χαρακτηρίζοντας κάποιους αφελείς κλπ κλπ.
  • Κάποιοι άλλοι (κυβέρνηση Κ.Καραμανλή) δεν έκαναν τίποτα - μήπως έκανε και τίποτα ο χοντρός που μας τον προτείνουν και για πρόεδρο της δημοκρατίας τρομάρα του;
  • Κάποιοι άλλοι τέλος (οι σημερινοί) κάνουν του κόσμου τις ανοησίες στο θέμα της ΑΟΖ, των ενόπλων δυνάμεων και στις σχέσεις με την Τουρκία.
Θα έλεγα ότι κάποιοι πρέπει να δικαστούν επί εσχάτη προδοσία.

2. Για ποιό λόγο το πόρισμα του Λογιστηρίου του Κράτους για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ (για το οποίο υπάρχουν συμβόλαια κλπ κλπ, η δε απαίτηση ΔΕΝ σβήνεται και μπορεί να εκχωρηθεί και αυτή στο ΤΑΙΠΕΔ για να το τιτλοποιήσει) δεν ανακοινώθηκε στους έλληνες πολίτες; Δεν είναι κάτι που πρέπει να έχουμε γνώση (όπως τις εικόνες της εξαθλίωσης που το ΕΣΡ απαγόρευσε να προβάλλοναι);

Γιατί τέτοιο σκοτάδι;

Γιατί θα χειριστεί το θέμα ο κος Αβραμόπουλος (ΥΠ.ΕΞ);

Να υπενθυμίσω σε όσους σπεύσουν να πουν τίποτα για την παλαιότητα του δανείου, ότι το 1964 επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου και με Κ. Μητσοτάκη υπουργό οικονομικών, η Ελλάδα ανέλαβε - κατ' απαίτηση των σημερινών εταίρων μας - να αποπληρώσει εντός 45 ετών, ήτοι μέχρι το 2009 (τυχαίο; Δε νομίζω) στο ακέραιο ΟΛΑ τα δάνεια από το 1881 και εντεύθεν.

Τα δάνεια ΔΕ σβήνουν.
Μόνο πληρώνονται κατόπιν διακανονισμού.

------------------------------------------------------------------------------

Στη Δημοκρατία (αν δεν κάνω λάθος) πρέπει να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΑΛΗΘΕΙΑ.

Γιατί;

Γιατί ο πολίτης πρέπει να ξέρει τι κάνει αυτός που έχει ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ για να τον κυβερνά.

Γιατί ο πολίτης πρέπει να έχει μία πλήρη άποψη για την ικανότητα και το έργο των κυβερνήσεων την ώρα που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη.

Μήπως τελικά δε ζούμε σε ένα δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης;

Μήπως πρέπει να το διεκδικήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: