Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Που πάει το πράγμα...



Επειδή δεν αντέχω να διαβάζω περισπούδαστες αναλύσεις γιατί πρέπει να μη χρεοκοπήσουμε και να μείνουμε στο ΕΥΡΩ και τέτοιες ιστορίες, σας περιγράφω παρακάτω όσο πιό συνοπτικά και απλά μπορώ την εξέλιξη των πραγμάτων μέχρι την πλήρη εξαθλίωσή μας:




  • Το κούρεμα σημαίνει αυτόματα την κρατικοποίηση των τραπεζών. Οι μετοχές τους όλες θα περάσουν στο ταμείο διαχείρισης της ελληνικής κρατικής περιουσίας.
  • Το κούρεμα επιπλέον σημαίνει αυτόματα την κατάρρευση ΟΛΩΝ των ταμείων και του συστήματος υγείας.
    • Πρόκειται για το τέλος του κοινωνικού κράτους.
  • Μετά το PSI λοιπόν αναγκαστικά θα γίνει η εκταμίευση του δανείου, η σύμβαση του οποίου βασίζεται στο αγγλικό δίκαιο. Μην ακούτε τίποτα από όσα μας λένε ότι δε θα γίνουν εκταμιεύσεις των δόσεων. Η τρόικα ΘΕΛΕΙ να γίνουν όλες οι εκταμιεύσεις. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο από την επομένη της ορκομοσίας της σημερινής "κυβέρνησης", ενώ είχαν συμφωνηθεί εκλογές το Φεβρουάριο, άρχισε η κουβέντα περί παράτασης του βίου της.
  • Κρατούμενο Πρώτο: Με το καινούριο πολυνομοσχέδιο σκούπα προβλέπεται η πληρωμή οφειλών με ακίνητα (SOS).
  • Κρατούμενο Δεύτερο: Η δοσιλογική κυβέρνηση, με το πρόσχημα των εκβιασμών της τρόικας έχει ήδη ανοίξει μέτωπο ενάντια στην εργατική τάξη, με προφανή σκοπό την ισοπέδωση των εργατικών αμοιβών, με δήθεν λάβαρό της την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας (κι ας είναι ο μισθός το 16ο στη σειρά κριτήριο για την ανταγωνιστικότητα). Οι μισθοί λοιπόν θα ισοπεδωθούν θέλουμε δε θέλουμε.
  • Συνέπεια της ασταμάτητης και χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό φορομπηχτικής πολιτικής θα είναι η συνεχής πτώχευση - εξαθλίωση του λαού μας.
    • Σταδιακά λοιπόν ένας τρομερός όγκος ακινήτων (Κατοικίες, Ξενοδοχεία, Βιομηχανικά ακίνητα, Αποθήκες, Οικόπεδα, Χωράφια) θα περάσουν στα χέρια του κράτους, το οποίο αναγκαστικά θα τα περάσει στο Ταμείο διαχείρισης της κρατικής περιουσίας.
    • Παράλληλα, λόγω της ύφεσης και της ισοπέδωσης των μισθών, το κράτος θα αντιμετωπίσει χωρίς καμία αμφιβολία υστέρηση φορολογικών εσόδων.
  • Η υστέρηση των εσόδων σημαίνει ότι σε όχι πολύ χρόνο η Ελλάδα δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, άρα η δανειακή σύμβαση καταπέφτει και οι δανειστές μας ζητάνε αυτά που δικαιούνται με βάση τα όσα έχουν υπογραφεί.
    • Τι δικαιούνται; Κινητές και Ακίνητες αξίες του κράτους, δηλαδή ό,τι θα έχει μπεί στο Ταμείο διαχείρισης της κρατικής περιουσίας.
  • Με μία μαγική κίνηση λοιπόν, όλο το τραπεζικό σύστημα της πατρίδας μας, όλες οι ΔΕΚΟ, όλα τα ακίνητα θα περάσουν στους δανειστές μας.
  • Οι δανειστές μας θα κάνουν πλειστηριασμούς (μάλλον η μοιρασιά έχει ήδη συμφωνηθεί) για την πώληση των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων και όλος ο ελληνικός πλούτος θα περάσει χωρίς υπερβολή ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ, στα χέρια διαφόρων πολυεθνικών, οι οποίες επιπλέον θα έχουν ένα πλήθος φθηνά αμειβομένων εργατών - υπαλλήλων για να τους παράγουν πλούτο.
    • Στο σενάριο αυτό δε θέλω να συμπεριλάβω το εφιαλτικό ενδεχόμενο να εκποιηθεί και το πολεμικό υλικό του στρατού μας, στο οποίο με βάση τη σύμβαση, οι δανειστές μας μπορούν να "βάλουν χέρι".
  • Ο παραπάνω πλούτος όπως θα δημιουργείται, δε θα διαχέεται ούτε κατά το 1% του στην κοινωνία, παρά θα "μπαίνει στο αεροπλάνο" και θα μεταφέρεται ζεστό στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ.

Μία εικόνα του πως θα είμαστε σας έχω δώσει στην παλαιότερη ανάρτησή μου με τίτλο "Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος".



Αρχίστε να κλαίτε για τα παιδιά και τα εγγόνια σας.



1 σχόλιο:

aios είπε...

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Από την αρχή, φαίνοταν ότι υπήρχε σχέδιο οργανωμένο. Όσοι αντιδρούσαν, χαρακτηρίζοταν ως γραφικοί, άσχετοι, εχθροί, επικίνδυνοι κ.α. Δυστυχώς, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η πλειοψηφία κοιτάει την πάρτη της, μη συνειδητοποιώντας ότι εκτός από του γείτονα και το δικό τους σπίτι έχει αρχίσει να παίρνει φωτιά. Δεν μπορώ να βάλω τον ευατό μου στη θέση σου (έχεις παιδί ενώ εγώ όχι). Καλή δύναμη και αλληλεγγύη, βοήθεια σε συν-ανθρώπους ΜΑΣ που έχουν ανάγκη. Αιος