Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ





Αγαπητοί φίλοι

Τη στιγμή αυτή βρίσκομαι σε θέση να γνωρίζω ότι μία ομάδα πολύ αξιόλογων συμπολιτών μας (χωρίς κομματικές ταμπέλες και προϋπηρεσίες, υψηλής μόρφωσης και με πολλά ένσημα του ΙΚΑ στην καρτέλλα τους - ο νοών νοείτο) επεξεργάζεται ένα σχέδιο Διακήρυξης, με την οποία θα ζητείται αλλαγή του ισχύοντος συντάγματος, κάτι που στο παρελθόν έχει εκφράσει σε αρκετά του άρθρα ο γνωστός σε όλους μας Χρήστος Γιανναράς.

Ο προγραμματισμός του εγχειρήματος προβλέπει ότι:


  • την ερχόμενη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη, το τελικό κείμενο θα είναι έτοιμο για να βγεί στη δημοσιότητα, προκειμένου να

  • μαζευτούν υπογραφές, με απώτερο σκοπό τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος (Ναί ή Όχι στην αλλαγή του Συντάγματος) και εν συνεχεία,

  • την "επιστράτευση" επιφανών και αδιάφθορων ελλήνων της Ελλάδας και του εξωτερικού από όλους τους επιστημονικούς κλάδους,

  • οι οποίοι θα επεξεργαστούν ένα σχέδιο Νέου Συντάγματος, το οποίο θα περιχαρακώνει το Δημοκρατικό μας πολίτευμα, θα αποβάλλει τα σκουπίδια της πολιτικής, θα άρει τα προνόμια και την ασυλία των βουλευτών, θα θέτει εθνικούς στόχους και θα βάζει τα θεμέλια για μία νέα Ελλάδα ικανή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάει μπροστά.

  • Το σχέδιο του νέου Συντάγματος θα τεθεί σε περαιτέρω διαβούλευση με την κοινωνία (ίσως ακόμα και με νέα δημοψηφίσματα), προκειμένου να λάβει την τελική του μορφή.

Παρακαλώ όλους σας να βρίσκεστε σε εγρήγορση για την ανάρτηση της Διακήρυξης (αρχικά εδώ - ακολούθως θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες και δε θα χρειαστεί να επισκεφθείτε ξανά το παρόν blog).

Μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου, θα δημιουργηθούν α) ομάδα στο facebook και β) σχετικό blog, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Είναι καιρός


  • Να κάνουμε κάτι κι ας πέσει στο κενό. Τίποτα δεν είναι εντελώς μάταιο.

  • Να κάνουμε κάτι κι ας είναι λάθος. Λάθος δεν είναι όμως αποκλειστικά μία λανθασμένη ενέργεια, αλλά και αυτή η αδράνεια.

  • Να κάνουμε κάτι για να λέμε στα παιδιά μας όταν αυτά θα έχουν μεγαλώσει ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε και δώσαμε την (έστω μικρή) μάχη μας για να "γυρίσουμε τον ήλιο".
Ετοιμαστείτε για τον αγώνα.

Όσοι από εσάς συμφωνείτε με το σκοπό διαδώστε την παρούσα ανάρτηση όπου μπορείτε και περιμένετε από Δευτέρα - Τρίτη τα σπουδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: