Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Περί μεταρρυθμίσεως της αγοράς εργασίας

Αυτό μας λέει το σημερινό άρθρο του Capital με τίτλο "Και νέος εργασιακός νόμος, πριν καλά - καλά εφαρμοστεί ο προηγούμενος"

H κεντρική ιδέα ποιά είναι;

  • Ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Δημιουργία συνθηκών μείωσης του κόστους εργασίας.

Και λέω εγώ με το φτωχό μου μυαλό:

Περιορισμός μισθών + Αυξήσεις φόρων + Πληθωρισμός = Περιορισμός ζήτησης = κλείσιμο επιχειρήσεων = αυξημένη Ανεργία = μεγαλύτερος περιορισμός της κατανάλωσης = ... = ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Όλοι έχουμε διαβάσει από επίσημες πηγές και όχι από φυλλάδες, ότι ο έλληνας εργάζεται περισσότερο και αμοίβεται χειρότερα & ότι το κεφάλαιο στην Ελλάδα φορολογείται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Πόσο ακόμα να μας πατήσουν το κεφάλι μέσα στη λάσπη;

Και μη μου πει κανείς ότι με κινητήρια δύναμη την εσωτερική υποτίμηση που η κυβέρνησή μας με μεθόδους που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς μας επιβάλλει, θα προκαλέσει έκρηξη στις εξαγωγές και τον τουρισμό, τέτοια που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη γιατί δε θα τον πιστέψω. Άλλωστε, τι βιομηχανία έχει μείνει πιά στην πατρίδα μας και με δεδομένη την παγκόσμια κρίση πόση αύξηση να εμφανίσει ο τουρισμός ώστε να μας ξελασπώσει;

Και πες ότι αναπτύσσεται ο τουρισμός, γιατί εκεί θα πάει το πράγμα, αυτό είναι το εθνικό όνειρό μας;
Να έχουμε παραχωρήσει τον πραγματικό εθνικό μας πλούτο και να γίνουμε αγράμματα γκαρσόνια των χοντρών Βορείων που θα έρχονται στην πατρίδα μας φορώντας σαγιονάρα και κάλτσα για τα αρχαία, τον ήλιο, τη θάλασσα και το σουβλάκι με τζατζίκι και κρεμμύδι και να τους πουλάμε εκτός από τσολιαδάκια made in China τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας όπως γίνεται στον τρίτο κόσμο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε (δείτε σχετικά);

Φίλοι μου έτσι όπως τα κάναμε ΕΜΕΙΣ μέσω αυτών που ψηφίσαμε για να μας κυβερνάνε πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτα.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα και κανένας δε θα αποδράσει με ελικόπτερο.
Την τέχνη αυτή μόνο ο Παλαιοκώστας την κατέχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: