Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό την 17/9/07

Κύριε Καραμανλή καλημέρα.
Κατ' αρχάς θέλω να σας συγχαρώ για τη νίκη σας στις χθεσινές εκλογές. Το αποτέλεσμα για εμένα είναι νίκη της δημοκρατίας, καθώς εμπεριέχει μηνύματα πρός όλες τις πλευρές, αλλά επίσης δίνει στον βουλευτή να καταλάβει ότι έχει ευθύνη, δύναμη και ο λόγος του πραγματική αξία. Τώρα, με την ισχνή πλειοψηφία που εξασφάλισε η ΝΔ, ο βουλευτής σας μπορεί να φέρει αντίρρηση στα νομοσχέδια με τα οποία δε συμφωνεί χωρίς να φοβάται ότι θα «εξοριστεί» από το κόμμα, καθώς η κυβέρνηση θα εξαρτάται από αυτή τη μία ψήφο του. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για συνεργασίες μεταξύ κυβέρνησης και άλλων κομμάτων, συνεργασίες πάντα προς όφελος της Ελλάδας. Τέλος θα σας επισημάνω κάτι που ήδη γνωρίζετε. Η νίκη σας δεν είναι νίκη του κόμματός σας, του προγράμματος, ή επιβράβευση των πεπραγμένων σας. Η νίκη σας είναι α) αρνητική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και β) πίστωση χρόνου σε εσάς για να ολοκληρώσετε κάποια καλά πράγματα που φαίνεται ότι ξεκινήσατε. Δε θα φλυαρίσω περισσότερο και θα διατυπώσω άμεσα τη συμβουλή - απαίτηση τη δική μου και της κοινωνίας:
  • Να γίνετε τέλειοι. Η ΠΑΤΡΙΔΑ δεν έχει άλλα περιθώρια. Αποκτήστε όραμα. Τέλος στα μεγάλα λόγια. Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και έχει μνήμη και κρίση όπως φαίνεται. Μην υπόσχεστε πράγματα που τελικά δεν θα πράξετε (σας θυμίζω την υποκρισία σας με το θέμα των ταυτοτήτων).
  • Καμία διάκριση μεταξύ γαλάζιων και λοιπών αποχρώσεων παιδιών. Ξήλωμα του γαλαζοπράσινου κράτους και πραγματική επανίδρυσή του σε υγιείς βάσεις, στηριγμένες στην ομόνοια την αδελφοσύνη και τον κοινό στόχο που ονομάζεται Ανάσταση της Ελλάδας. Οι καλοί είναι λίγοι και δεν πρέπει να πάνε χαμένοι, όπου και αν ανήκουν.
  • Προχωρήστε στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων και ξηλώστε τη σάπια νοοτροπία τους. Κάνετε τις απαραίτητες ανακατανομές, ώστε οι υπεράριθμοι και χωρίς αντικείμενο υπάλληλοι να πάνε σε θέσεις που έστω και η φυσική παρουσία τους θα πιάσει τόπο. Ας τους ενοχλήσει. Η σπατάλη είναι τεράστια και πρέπει να υπάρξει δραστική λύση. Που οφείλεται το πρόβλημα; Μα στην πελατειακή σχέση μεταξύ των κομμάτων και των πολιτών. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
  • Κανένα κομματικό στέλεγχος να μην τοποθετηθεί στη διοίκηση καμίας δημόσιας υπηρεσίας και οργανισμού. Τα κομματικά στελέγχη - το γνωρίζετε καλά - στη συντρηπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα χωρίς επαγγελματική εμπειρία (και κάποιες φορές χωρίς την απαραίτητη μόρφωση) και θέσεις σαν αυτές είναι πολύ μεγάλος πειρασμός γι' αυτούς. Να αναζητηθούν από την αγορά οι καλύτεροι, να διορισθούν με πολύ καλό μισθό και να ελέγχονται ασφυκτικά. Ο λαός δεν έχει άλλα λεφτά για χάσιμο από ρεμούλες. Τα στελέγχη σας (ακόμα και τα άξια) ας παρεξηγηθούν. Προέχει η πατρίδα.
  • Στα θέματα της ιστορίας και του Σκοπιανού καθίστε στο ίδιο τραπέζι με όλους. Σας παρακαλώ κάντε το. Σεμνά και ταπεινά όπως ήταν κάποτε το σύνθημά σας. Οι πέτρες που πατάμε κραυγάζουν. Απορώ πως δεν τις ακούτε. Ζητάνε να μη σβήσει η μνήμη που οι ίδιες κουβαλούν από τους ανθρώπους που τις πατούν.
  • Περιβάλλον. Βάλτε το επιτέλους στην ατζέντα.
  • Παιδεία. Κάντε την Ελλάδα το πνευματικό κέντρο όλης της Ευρώπης (όχι απλά ένα ξενοδοχείο όπως πάει να γίνει). Γιατί ο έλληνας να τρέχει στη συννεφιασμένη Αγγλία και να μην έρχεται ο άγγλος στην ηλιόλουστη Ελλάδα για σπουδές; Όσα λεφτά και να δοθούν για την παιδεία είναι λίγα. Μην φτιάξετε δρόμους και μην εκτρέψετε ποτέ κανένα ποτάμι. Φτιάξτε παιδεία η οποία θα ανοίξει τους δρόμους στο μέλλον. Μια παιδεία η οποία θα φτιάξει συνειδητοποιημένους, ενεργούς και χρήσιμους πολίτες για την πατρίδα τους και τον κόσμο ολόκληρο. Αλλά αλήθεια, ένας τέτοιος πολίτης είναι καλός πελάτης για τους πολιτικούς;
Μην κάτσετε πάνω στις δάφνες της νίκης σας. Βιαστείτε, γιατί α) η Ελλάδα στενάζει και χρειάζεται άμεσα λύσεις, β) η τετραετία περνάει σα νερό και γιατί γ) οι αγέννητοι νεκροί θα μας δικάσουν (και εσάς που κυβερνήσατε, αλλά και εμάς που ψηφίσαμε).

Με τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: