Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: Χρειάζεται αλλαγή στη συνθήκη της ΕΕ



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Για επείγουσα ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η συνθήκη της ΕΕ.


«Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι τόσο δυσάρεστη που είναι καιρός για αλλαγή», τόνισε σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον επιστημόνων στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε, δεν αρκούν οι δηλώσεις καλών προθέσεων και πρέπει να γίνουν πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, «γι' αυτό και χρειάζεται αλλαγή στη συνθήκη της ΕΕ».

«Η Ευρώπη είναι σε κρίση. Είναι καιρός να αλλάξουμε τα πράγματα. Ο κόσμος δεν περιμένει την Ευρώπη», προειδοποίησε η καγκελάριος, αφού υπενθύμισε πόσο η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, την 22η επέτειο της οποίας γιορτάζει σήμερα η Γερμανία, άλλαξε την πολιτική κατάσταση.

Συμπλήρωσε ότι η πολιτική κοινότητα δεν θα καταφέρει να επιβιώσει αν δεν μπορέσει να διαχειριστεί τις αλλαγές, ενώ ζήτησε περισσότερη υπευθυνότητα πέραν των συνόρων κάθε χώρας στους κόλπους της Ευρώπης, η Μέρκελ υπογράμμισε πως «οι ισπανικές ανησυχίες είναι επίσης γερμανικές ή ιταλικές ανησυχίες».

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ιταλία «με μεγάλο ενδιαφέρον». Πρόσθεσε πως η κ. Μέρκελ έχει καλωσορίσει τις ιταλικές δεσμεύσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε πως η Ιταλία έχει πρόβλημα χρέους και πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

-----------------------------

Υ.Γ.
  • Αλλαγή προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;
  • Προς το καλύτερο της Ευρώπης και ΟΛΩΝ των λαών της ή αποκλειστικά της Γερμανίας;
  • Προς το καλύτερο της δημοκρατίας, ή των αγορών;


Δεν υπάρχουν σχόλια: