Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μεταξύ κακών που μπορεί να σε βρούν η φτώχεια ΔΕΝ είναι το χειρότερο!

Αδέλφια μου έλληνες, Πάρτε το απόφαση...


Όλα όσα τεκταίνονται όλον αυτόν τον καιρό της κρίσης, από την αρχή της μέχρι τώρα που διαβάζετε τις παρούσες γραμμές, δεν είναι τίποτα άλλο από μία αγωνιώδη προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να εξασφαλίσει τη συνέχισή του.

Ναι σαν ένας άνθρωπος που έχει πάρει ένα δάνειο θεωρώ υποχρέωσή μου να φανώ συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο δανειστή μου, όμως στην περίπτωσή μας όλοι ξέρουμε ότι άλλοι τα έφαγαν (και σίγουρα δεν τα φάγαμε όλοι μαζί - γιατί τότε αλλάζει το πράγμα) και τώρα καλούμαστε ΟΛΟΙ να καλύψουμε από το υστέρημά μας τα σπασμένα - φαγωμένα, για να μπορέσει τελικά το σάπιο σύστημα να επιβιώσει και οι ίδιοι ΛΗΣΤΡΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ (δε βάζω χρώμα) να εξακολουθήσουν να έχουν το πάνω χέρι στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Ε όχι.

Μόνο η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ καταστροφή μας θα μας απαλλάξει από τα εκτρώματα που ονομάζονται Κόμματα (που δεν είναι άλλο από ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ / Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί γιατί στην πατρίδα μας δεν υπάρχει ΜΑΦΙΑ;) και τους ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ που ονομάζονται Πολιτικοί, Μεγαλοδημοσιογράφοι, Καναλάρχες κλπ...

Μόνο η οικονομική μας καταστροφή θα μας επαναφέρει σε παλαιότερες και πιό αγνές αξίες και τρόπους ζωής και θα μας βάλει στο σωστό δρόμο. Μοναδική προϋπόθεση επιτυχίας η μαζική συμμετοχή στα κοινά και όχι η αδιαφορία που έχουμε επιδείξει ως λαός εδώ και πολλά χρόνια.

Η φτώχεια δεν είναι ευχάριστη (ούτε εγώ την επιθυμώ), αλλά δεν είναι και το χειρότερο πράγμα.

  • Χειρότερη είναι η απώλεια της αξιοπρέπειάς μας στα μάτια όλου του πληθυσμού της γης τόσα χρόνια και ειδικά σήμερα.
  • Χειρότερη είναι η επί σειρά ετών ανοχή μας στην υποβάθμιση της παιδείας που προσφέρεται στα παιδιά μας σε επίπεδο σκουπιδιού.
  • Χειρότερος είναι ο εγωισμός, η απανθρωπιά, η απληστία, ο αριβισμός, η αλαζονεία, η αμεριμνησία, που έχουν ποτίσει το πετσί μας τόσα χρόνια.
  • Χειρότερη είναι η εκπόρνευσή μας στους πολιτικούς φελλούς για μία θεσούλα αργόμισθου ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΓΕΝΕΩΝ (το βλέπουμε περίτρανα σήμερα).
  • Χειρότερη είναι η απώλεια του ήθους και του φιλότιμου που κάποτε ήταν το σήμα κατατεθέν του έθνους μας.
  • Χειρότερη είναι η κατάντια του πολιτεύματος που αποκαλείται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μάλιστα στον άγιο τόπο όπου γεννήθηκε.
  • Χειρότερος είναι ο φόβος, το άγχος, η αβεβαιότητα και εν γένει ο ψυχολογικός εκβιασμός που μας ταΐζουν νυχθημερόν τα ΜΜΕ για να κλεινόμαστε όλο και πιό ερμητικά στο μίζερο καβούκι μας, αποξενούμενοι όλο και περισσότερο από το συνάνθρωπό μας, να σκύβουμε δουλικά το κεφάλι και να δεχόμαστε ότι μοναδικοί ικανοί να μας βγάλουν από την κρίση είναι αυτοί που την προκάλεσαν.
  • Χειρότερο είναι που σταδιακά λησμονούμε τις ρίζες μας και την ευθύνη μας απέναντι στο όνομα που κουβαλάμε και απέναντι στους προγόνους μας και τους αγώνες τους, τους οποίους κανένας Βερέμης και καμία Δραγώνα δεν μπορούν να σβήσουν.

Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη των ελλήνων τα ΙΕΡΑ
και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρε ω χαίρε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.



Και μην ανησυχείτε.
Μπορεί για ένα διάστημα να φτάσουμε πάτο, αλλά η ράτσα μας ειναι τέτοια που πάλι, αργά ή γρήγορα, θα βγάλουμε το κεφάλι μας στην επιφάνεια και θα πάρουμε αέρα.
Κάποτε, ίσως να χρειάζονταν αιώνες για κάτι τέτοιο. Στην εποχή μας όμως, όπου όλα τρέχουν με τρελλές ταχύτητες δε θα πάρει πολύ καιρό.