Με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο "Οι Έλληνες δεν πληρώνουν τα χρέη τους από το 400 π.Χ.!" και τα όσα λέει ο κος Jon Moulton, παραθέτω εν τάχει, επιγραμματικά και σίγουρα με ελλείψεις τη συνεισφορά του ελληνισμού στην παγκόσμια κοινότητα και τον πολιτισμό:
- Μέτρο.
- Φιλοσοφία.
- Ιστορία.
- Επιστήμη.
- Λογική.
- Θέατρο.
- Δημοκρατία.
- Γονιμοποίηση όλων των φτωχών γλωσσών με λέξεις, ορολογίες και ΕΝΝΟΙΕΣ.
- Τεράστια συμβολή στη συγγραφή των Ευαγγελίων και τη διάδοση του λόγου του Ιησού Χριστού.
- Η συμβολή αυτή αφορά τόσο στην παγκοσμιοποιημένη από την εποχή μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και μεστή νοημάτων γλώσσα μας,
- όσο και στους έλληνες των πρώτων χριστιανικών αιώνων, οι οποίοι, κακά τα ψέμματα, είχαν προ καιρού απογοητευθεί από την παλαιά μυστικιστική ειδωλολατρική θρησκεία, ασπάστηκαν με θέρμη διέδοσαν τη νέα και όταν ήρθε ο καιρός μαρτύρησαν γι αυτήν.
- Αναχαίτιση Περσών και Τούρκων. Πιστέψτε με, ίσως πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσφορά του ελληνισμού από όλα τα όσα καταγράφησαν ανωτέρω.
- Αναχαίτιση Ιταλών και καθυστέρηση Γερμανών κατά το 1940 (επίκαιρο).
- Μαζί με τους Σέρβους, η μόνη χώρα που έκανε εθνική αντίσταση κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και που λεηλατήθηκε και βασανίστηκε τόσο σκληρά από τους σημερινούς της φίλους και εταίρους της (Γερμανούς - Ιταλούς - Βουλγάρους - Αλβανούς).
- κλπ κλπ, όποιος θέλει μπορεί να με βοηθήσει να συμπληρώσω σιγά σιγά τη λίστα αυτή.
Συμπέρασμα: Η Ελλάδα (όσα αίσχη και αν έχει κάνει κατά καιρούς - και έχει κάνει ) έχει προσφέρει αίμα και πνεύμα στην ανθρωπότητα, έχοντας προσπαθήσει (ανεπιτυχώς, αλλά η προσπάθεια είναι εμφανής) κατά περιόδους να χτίσει έναν κόσμο αρετής και ήθους. Όποιος θέλει ας μου αποδείξει το αντίθετο.
Οι νορμανδο-αγγλο-σάξωνες τοκογλύφοι τι πολιτισμό δρομολογίσανε τους τελευταίους αιώνες που έχουν τα ινία στα χέρια τους; Τι έχουν προσφέρει;
- 2 Παγκόσμιους / πλήθος κατακτητικών πολέμων.
- 1204.
- Αφανισμό ολόκληρων φυλών της Αφρικής και της Αμερικής.
- Σκλαβιά σε πολύ κόσμο σε όλη τη γη (π.χ. Κύπρος, Κίνα, Ινδία Αφρική και δεν επεκτείνω τη λίστα).
- Υποκίνηση πολέμων (εμφυλίων - διακρατικών) με σκοπό:
- Την πώληση όπλων που κατασκευάζονται από τις δυτικές βιομηχανίες.
- Την αποδυνάμωση των λαών προς όφελος των δυτικών (δεν κατονομάζω χώρες και λαούς αφού είναι γνωστοί).
- Εξαθλίωση του 90% του παγκοσμίου πληθυσμού για να ζούν σαν βασιλιάδες το 10%.
- Επιτρέπεται κύριοι εν έτει 2010 να ξεσπάνε επιδημίες χολέρας (βλ. Αϊτή); Αυτό είναι ένα τρανταχτό δείγμα του Δυτικού μας πολιτισμού και μη μου πείτε "ας πρόσεχαν οι αϊτιανοί"...
- Τεχνολογία σε βάρος του ήθους.
- 2 Ατομικές βόμβες και πλήθος πυρηνικών δοκιμών απείρως μεγαλύτερης ισχύος.
- Πτήσεις στον Άρη και τους λοιπούς πλανήτες τη στιγμή που εδώ στη γη υπάρχουν πλήθος προβλήματα που βασανίζουν κυριολεκτικά τους ανθρώπους.
- Οικολογικές καταστροφές
- Καταστροφή δασών και οικοσυστημάτων χερσαίων και θαλασσίων.
- Υπερεκμετάλλευση φυσικών πόρων.
- Κλιματική αλλαγή.
- Επιτόκια, τόκους, CDs, Χρηματιστήρια, κλπ κλπ και απάτες μεγέθους πολλαπλασίου από τα χρέη της Ψωροκώσταινας Ελλαδίτσας μας, την οποία τόσο ανελέητα (όχι βέβαια τόσο άδικα) χτυπάνε και χλεβάζουν.
Ο κάθε κος Jon Moulton, ας προσέχει τα λόγια του και ας περιορίζεται σε αυτά που γνωρίζει καλά (ας πει "η Ελλάδα δε γλυτώνει τη χρεοκοπία" και τέλος) και ας μην εκτοξεύει ΜΠΟΥΡΔΕΣ για να δημιουργήσει κλίμα προς την κατεύθυνση που αυτός και τα σκοτεινά αφεντικά του επιθυμούν. Μπούρδες οι οποίες συνδέονται άμεσα στην απάνθρωπη και πονηρή λογική με βάση την οποία κάποιοι λαοί χαρακτηρίζονται ως γουρούνια (PIIGS), με εμφανή σκοπό να αμβλυνθεί το κοινό ανθρώπινο αίσθημα της Συμπόνιας των υπολοίπων λαών, όταν τα "γουρούνια" θα υπόκεινται σε αυστηρές τιμωρίες ως συνέπεια των "πράξεών τους".
Δυστυχώς όμως και ελάχιστη ιστορική βάση να έχουν τα λόγια του (κάποιος σχολιαστής του άρθρου ξέθαψε χρεοκοπία δέκα πόλεων κρατών τον 4ο π.Χ. αιώνα οι οποίες δε μπόρεσαν να αποπληρώσουν δάνειο που είχαν πάρει από το ταμείο της συμμαχίας της Δήλου και μου το ανέφερε για να σκύψω το κεφάλι - ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;), είναι εμφανές ότι ο εν λόγω κύριος δεν έχει μέσα του αισθήματα μέτρου, δικαιοσύνης, ταπεινότητας, μα ούτε και αγάπης.
Θλιβερό χαρακτηριστικό του σύγχρονου Homo Economicus.