Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Διαβάστε στο σημερινό άρθρο του Capital με τίτλο Eurostat: "Οι Έλληνες ακόμη δεν μας είπαν πώς έκρυψαν το χρέος" τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας κ. Ruairi Quinn

Αντιγράφω:
«Αυτό που έκαναν οι Έλληνες, ήταν κάτι αντίστοιχο με το προπατορικό αμάρτημα ... Τους αξίζει να τιμωρηθούν, και νομίζω ότι έχουν τιμωρηθεί πολύ σκληρά για αυτό».

Αυστηρός κριτής ο κος Ruairi Quinn και ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει κατ' αυτόν τον τρόπο, λές και όλοι οι έλληνες είμαστε συλλήβδην ένοχοι. Είναι βέβαια αλήθεια ότι έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας, είναι γεγονός ότι έχουμε αλλωτριωθεί ανεπανόρθωτα ως λαός και σίγουρα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλά έχουν γίνει εν αγνοία μας (τι μπορεί να γνωρίζει ο απλός λαός από Δομημένα και τις λοιπές λαμογιές με την Goldman Shachs; Αυτά είναι υψηλή ραπτική την οποία δεν γνωρίζει ο Μέσος Όρος ο οποίος ασχολείται με τα μικρά και ταπεινά ξεροκόμματα που θα του πετάξουν για να επιβιώσει - με αντάλλαγμα την ψήφο του).

Εν πάσει περιπτώσει στον εν λόγω κύριο εμείς έχουμε δώσει το δικαίωμα να μιλάει τοιουτοτρόπως.

Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, την οποία έχω εκφράσει και παλαιότερα για το ίδιο ακριβώς θέμα (ήταν Γενάρης και έχουμε Σεπτέμβρη), η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει εδώ και αρκετό καιρό με τις ευλογίες μάλιστα της κυβέρνησης και της βουλής ολόκληρης. Μάλιστα θα επιθυμούσα ταχύτητα και εξαιρετική αυστηρότητα, αλλά που να τα βρείς στο Ελλάντα.

Έτσι λοιπόν:

  • Το πληγωμένο κύρος της πατρίδας παραμένει πληγωμένο.
  • Ο ξένος εξακολουθεί (ορθά) να σε θεωρεί λαμόγιο ως λαό και να μην σε εμπιστεύεται.
  • Ο ξένος βλέπει ότι δεν υπάρχει κάποια διάθεση να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φταίχτες για το "αμάρτημα" που διαπράξαμε και (ορθά) θεωρεί ότι η ίδια κατάσταση με πρίν διαιωνίζεται και ενισχύεται η απουσία εμπιστοσύνης.
  • Ο ξένος (δείτε τα όσα είπε και ο πρόεδρος των Πρασίνων στην ευρωβουλή) πατάει στα παραπάνω για να σε εκμεταλλευτεί χωρίς έλεος.
  • Τις επενδύσεις που τόσο έχεις ανάγκη μην τις περιμένεις από πουθενα (ούτε από Κίνα, ούτε από Ρωσία, ούτε από Αραβία και φυσικά από τη Δύση στην οποίαν ανήκομεν άλλωστε) όσο δεν θεωρείσαι αξιόπιστος. Ποιός θέλει να συνεργαστεί με αναξιόπιστους συνεταίρους;
  • Τα ντόπια λαμόγια συνεχίζουν ΑΦΟΒΑ και ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ τη λεηλασία σε βάρος του ελληνικού λαού.
  • Ο επικίνδυνος έλληνας (;) μιλάει για απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.
  • Η δημοκρατία δε θα μπορεί να λειτουργήσει ποτέ σωστά.
  • Το κεφάλι του ραγιά θα παραμένει στο εξής σκυφτό και δύσκολα θα σηκωθεί να κοιτάξει ψηλά (μάλλον τελικά αυτό είναι το ζητούμενο).

Βοηθήστε λίγο τη Δημοκρατία και την πατρίδα κύριοι κυβερνόντες. Έλεος πιά.

Κάποιοι από εμάς διαθέτουμε αξιοπρέπεια.

Αποδείξτε ότι κι εσείς διαθέτετε.

Υ.Γ.

Τα όσα απαιτώ είναι εντελώς ανέξοδα. Δίνουν όμως δίχως άλλο προοπτική στην κοινωνία και τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: