Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ας πέσουν μερικά κεφάλια επιτέλους.

Διαβάζω στο άρθρο του Capital "Οξύτατη κριτική από το Eurogrοup στον Παπακωνσταντίνου" τα ακόλουθα:

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι κοινοτικοί παράγοντες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα αξιοπιστίας των δημοσιονομικών μεγεθών έχει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς από τα στοιχεία φαίνεται ότι δεν ήταν προϊόν αποκλειστικά επιστημονικής εργασίας αφού έπρεπε να περάσουν και από τα υπουργικά γραφεία.
Τι πρέπει να πράξει εν προκειμένω ο κος Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ομολογώ ότι δεν έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη;

1. Να δείξει την "περηφάνια" του, και να προσπαθήσει να διαψεύσει τα λεγόμενα των κοινοτικών παραγόντων. Με ποιόν τρόπο; Μα φυσικά κάνοντας μία έρευνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα - ορθότητα των δημοσιονομικών μεγεθών που παρήγαγαν οι ελληνικές υπηρεσίες.
2. Αν η έρευνα αποδείξει ότι δεν έχουν δίκιο στους ισχυρισμούς τους οι κοινωτικοί παράγοντες εμένα με κάνει εθνικά υπερήφανο και αποκαθιστά μέρος της αξιοπιστίας μας στα μάτια των ξένων.
3. Αν η έρευνα αποδείξει το αντίθετο ποιό είναι το χρέος του; Ποιό είναι το χρέος της κυβέρνησης; Μα δε νομίζω να έχετε αντίρρηση ότι πρέπει να εντοπιστούν όσοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
4. Αν αυτοί που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους είναι υπάλληλοι, τότε υπάρχουν 2 τινά: α) ή να μην έκαναν σωστά τη δουλειά τους λόγω ανικανότητας, ή β) να μην έκαναν σωστά τη δουλειά τους λόγω δόλου.
5. Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πρέπει να ξηλωθούν από τη θέση τους και να τοποθετηθούν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ άλλοι υπάλληλοι που να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και το έθνος που υπηρετούν.
6. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί δόλος τα δικαστήρια είναι μονόδρομος.
7. Αν η έρευνα αποδείξει ότι τα στοιχεία αλλοιώθηκαν από τον πολιτικό προϊστάμενο των υπηρεσιών, εσείς ποιά λέτε ότι πρέπει να είναι η αντίδραση της κυβέρνησης; Εγώ ΑΠΑΙΤΩ να γίνει έρευνα σε βάθος, εξεταστικές επιτροπές, ειδικά δικαστήρια και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μέχρι το μεδούλι ακόμα.

Ο κος Παπακωνσταντίνου επικαλείται όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας.

Η πρότασή μου είναι ένα βήμα προς την ανάκτηση της απολεσθείσας αξιοπιστίας. Είναι ένα βήμα ακόμα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Επιτέλους πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας.

Όσο υπάρχει ατιμωρησία, τόσο τα λαμόγια συνεχίζουν να ασελγούν σε βάρος μας.

Ας πέσουν τα πρώτα κεφάλια επιτέλους για να μάθουν επιτέλους οι πονηροί ότι υπάρχουν συνέπειες για τις πράξεις τους και να μην απλώνουν πολύ τα χέρια τους.

Δυστυχώς όμως αμφιβάλλω για το περιεχόμενο των παντελονιών των κυβερνώντων και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: