Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Πάγκαλε. Αυτά που λές εγώ τα ακούω βερεσέ.

Διάβασα το σημερινό δημοσίευμα του Capital με τίτλο: Θ. Πάγκαλος: Η απογραφή των Δ.Υ. "μπορεί να μην πετύχει πλήρως" και νομίζω ότι ο κος Πάγκαλος μας δουλεύει ψιλό γαζί.

Θα σας δώσω εγώ ένα σενάριο βγαλμένο από το φτωχό μου μυαλό για το τι πρέπει να γίνει:


Το το κράτος ας ξεκινήσει λοιπόν από μόνο του να κάνει την απογραφή των Δ. υπαλλήλων. Παράλληλα όμως να ανακοινώσει και το εξής:

"κύριοι, το μήνα Μάρτη δεν θα πιστωθούν οι τραπεζικοί σας λογαριασμοί, αν δεν πάτε όλοι σας στις εφορίες (ή σε κάποια συγκεκριμένη τράπεζα, ή στα ΚΕΠ, σε κάποιο site, ή κάπου αλλού που θα κρίνει το κράτος), να συμπληρώσετε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο (Ονοματεπώνυμο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Υπηρεσία στην οποία εργάζεστε, διεύθυνση της υπηρεσίας, από πότε εργάζεστε στη συγκεκριμένη υπηρεσία, θέση που κατέχετε στην υπηρεσία, ποιός είναι ο προϊστάμενος και ο διευθυντής της υπηρεσίας σας, τραπεζικός λογαριασμός κλπ κλπ).

Όποιος δεν υποβάλλει το έντυπο μέχρι 31/12/2010 θα θεωρείται παραιτημένος. Όποιος δε διασταυρωθεί με τα στοιχεία μας θα κληθεί για εξηγήσεις και θα του ζητηθούν πιθανές ευθύνες. Από 01/01/2011 μέχρι 28/02/2011 θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και όσοι είναι εντάξει θα πληρωθούν κανονικά το μισθό τους".

Έτσι λοιπόν, το κράτος έχει χρόνο μέχρι 31/12/2010 να κάνει την απογραφή του και από 01/01/2011 μέχρι 28/02/2011 τη διασταύρωση. Από εκεί κι έπειτα για το πως μπήκε ο κάθε ένας στο πόστο του (π.χ. η περίπτωση της ΑΓΡΟΓΗ) είναι ένα άλλο πεδίο δράσης, το οποίο πρέπει να ελεγχθεί μέσω μίας διαδικασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά από την παραπάνω περιγραφείσα.

Δύσκολο; δε νομίζω!

Όλα τα άλλα είναι

  • Εύκολος λαϊκισμός - δημαγωγία.
  • Φθηνές εκ των προτέρων δικαιολογίες για την τάχα αποτυχία του εγχειρήματος, η οποία επί της ουσίας θα καλύψει τις αμαρτίες και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανικανότητα της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού.

Υ.Γ.

Σας έδωσα οδηγίες για το πώς θα κάνετε διασταυρώσεις και θα πιάσετε στη φάκα εκείνους που εισπράττουν χωρίς να δουλεύουν, ή και χωρίς να υπάρχουν ακόμα. Μήπως θέλετε οδηγίες για το πως πρέπει να οργανωθεί και η απογραφή από το κράτος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: