Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Το φυσιολογικό είναι τετριμμένο. Το εξεζητημένο πουλάει.


Δείτε ένα μέρος (ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις) από το σύγχρονο ελληνικό (επιδοτούμενο από τους φόρους μας) κινηματογράφο.





Μαύρο Λιβάδι



http://www.gfc.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=755&Itemid=118


http://www.mavrolivadi.blogspot.com/


Περίληψη του έργου:


Βρισκόμαστε το 1654, στην Ελλάδα υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα απομακρυσμένο γυναικείο μοναστήρι. Ένας Γενίτσαρος σωριάζεται βαριά τραυματισμένος στην πύλη της μονής. Οι μοναχές αποφασίζουν να τον κρατήσουν και να τον περιθάλψουν. Εκεί, τον φροντίζει κρυφά η Ανθή, μια νεαρή μοναχή, που έχει πάρει τον όρκο της σιωπής. Ερωτεύονται χωρίς να το καταλάβουν. Η Ανθή δεν τολμάει να του αποκαλύψει το μυστικό της: είναι αγόρι. Ένα αγόρι που μεγάλωσε σαν κορίτσι στο μοναστήρι για να αποφύγει το παιδομάζωμα. Ο Γενίτσαρος και η Ανθή το σκάνε στο δάσος προσπαθώντας να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους και δημιουργούν τη δικιά τους ονειρική πραγματικότητα ώσπου...






Κυνόδοντας


Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλέυει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιού. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.






Μικρές ελευθερίες (2008)
Ένας αυταρχικός άντρας στα ορεινά της ελληνικής επαρχίας εμπορεύεται μετανάστες και νεαρές πόρνες από τις Βαλκανικές χώρες. Ο άντρας δεν διστάζει να εκπορνεύσει την ανήλικη κόρη του, Φανή. Η Φανή, εξαρτημένη πια από τα ναρκωτικά και ψυχικά ανάπηρη, δεν αντιστέκεται στη βία του πατέρα της και δουλεύει ως πόρνη για αυτόν. Ο πατέρας επιθυμεί να εκπορνεύσει και τον μικρό του γιο, τον Χρήστο. Ο Χρήστος, άγουρος ακόμα και εγκλωβισμένος σε αυτήν την οικογένεια, φέρεται αυτοκτονικά. Ανάμεσα στα δύο αδέλφια, τη Φανή και τον Χρήστο, γεννιέται αναπόφευκτα ερωτισμός. Το μόνο που έχουν είναι ο ένας τον άλλον. Κανείς τους όμως δεν το παραδέχεται. Και κανείς δεν μπορεί ακόμα να κάνει κάτι για τον άλλον. Η Φανή μέρα με την μέρα καταρρέει. Ο πατέρας συνεχίζει να βασιλεύει. Ο μικρός του γιος όμως, ο Χρήστος, αντιστέκεται. Μετά την εφηβεία, έρχεται η ώρα της διαδοχής για έναν άντρα. Αρνείται την εκπόρνευσή του από τον πατέρα του. Αλλά στο βασίλειο του πατέρα, ο τελευταίος λόγος ανήκει στον βασιλιά…





The last porn movie (2006)
Η ζωή μια νεαρής κοπέλας αλλάζει ριζικά όταν ο πρώην πορνοστάρ πατέρας της, προσπαθώντας να γυρίσει μια πορνογραφική ταινία, υποχρεώνεται από τους χρηματοδότες του να τη χρησιμοποιήσει ως πρωταγωνίστρια.





Uncut family (2004)
Η ζωή ενός αγοριού κατά την εφηβεία παίρνει μια νέα τροπή όταν αποκαλύπτονται οι σχέσεις του με την μητέρα και τον πατέρα του. Η ταινία “Uncut Family” εστιάζει σε μια οικογένεια στην πιο ευαίσθητη αλλά και πιο ωμή μορφή της, τη στιγμή ακριβώς που η φαινομενική της ισορροπία καταρρίπτεται. Με αφορμή την αποκάλυψη των σχέσεων του νεαρού αγοριού με τους γονείς του η ταινία υπογραμμίζει στα πέντε κεφάλαιά της (Ο Γιος, Ο Πατέρας, Η Μητέρα, Πατέρας και Γιος, Η Αγία Οικογένεια) μια περίπτωση ενδοοικογενειακής σεξουαλικότητας πέραν των συνηθισμένων ταμπού.







Έχω βαρεθεί πιά την υπερπροβολή της ομοφυλοφυλίας και της πάσης φύσεως σεξουαλικής διαστροφής φίλοι μου και δεν είμαι και κανένας πουριτανός πιά.



  • Δεν υπάρχει άλλη θεματολογία πιά;

  • Δεν μπορούν να ερωτευτούν ένας άντρας και μια γυναίκα;

  • Δεν υπάρχουν άλλες αρετές να εξυμνηθούν και πάθη να στηλιτευθούν;

  • Α ξέχασα! Αυτά τα φυσιολογικά σενάρια είναι τετριμμένα.

  • Το εξεζητημένο θα πουλήσει περισσότερο.


Έλεος πια. Τι θα μάθουν τα παιδιά μας;


Υ.Γ.



  1. Μήπως πρέπει να κοπούν οι επιδοτήσεις αυτού του τύπου; Κρίση έχουμε και προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε πόρους.

  2. Ας γίνει και εκεί μία μικρή δημοσιογραφική (και γιατί όχι εισαγγελική) έρευνα.Όλο και κάποιο φίδι κατασπατάλησης, νεποτισμού κλπ κλπ θα ξετρυπώσουμε. Δε μπορεί.

  3. Την έννοια της ελευθερίας μπορεί να τη δει κανείς από 2 πλευρές: α) Να είμαι ελεύθερος από φραγμούς και β) Να είμαι ελεύθερος να ζω μέσα σε όρια, ελεύθερος από την ασυδοσία. Ελευθερία είναι και στις δύο περιπτώσεις φίλοι μου. Κάποια όμως προοπτική πιθανόν να είναι λάθος. Στα μάτια μου λάθος είναι η πρώτη. Στα δικά σας μπορεί να είναι η δεύτερη. Είναι θέμα κοσμοθεωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: