Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιόν ψηφίζω...

Επειδή δε μπορώ να βλέπω τίτλους του στίλ "ψηφίζουμε το Χ κόμμα ή τον Ψ αρχηγό" και να διαβάζω κουβέντες αστήρικτες, γραμμένες από οπαδούς και όχι σκεπτόμενους πολίτες, θέτω παρακάτω τι θα ήθελα να πρεσβεύει ένας υποψήφιος πρωθυπουργός (και να με πείσει ότι όλα αυτά τα εννοεί) για να πάρει την ψήφο μου:
  • Την αντιμετώπιση της παιδείας ως κορωνίδας των προτεραιοτήτων ενός κράτους.
  • Την αξιοκρατία και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου με σκοπό την άριστη διαχείριση των οικονομικών του κράτους.
  • Την εθνική συνεννόηση και τον τερματισμό της πόλωσης των τελευταίων δεκαετιών.
  • Τον προσδιορισμό, την ανάδειξη και την προστασία της εθνικής μας ταυτότητας.
  • Την προστασία του πολίτη από τον ηθικό ξεπεσμό που όλα τα ΜΜΕ ασύδοτα (εν γνώσει ή εν αγνοία τους) προωθούν.
  • Την αποθέωση των εθνικών μας θησαυρών με διάχυση των οφελειών στην πλειοψηφία των πολιτών.
  • Την ταχύτητα στην απόδοση δικαιοσύνης.
  • Την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και του συστήματος προμηθειών της.
  • Τον αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο των θεσμών της κοινωνίας και του κράτους και την συνεχή προσπάθεια για βελτίωσή τους.
  • Τον αυστηρό έλεγχο του έργου των βουλευτών - υπουργών - κυβερνήσεων και τον αυτόματο εξοστρακισμό από την πολιτική ζωή όσων αποδεικνύονται ανεπαρκείς.
  • κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών.
  • κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ;
Θα μειδιάσω ευγενικά. Ευχαριστώ πολύ αλλά όχι ευχαριστώ.
Τις εξετάσεις τους τις έχουν δώσει και έχουν αποτύχει ξανά και ξανά.
Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ έχει κλείσει προ καιρού και δεν έχουν ευκαιρία αναβάπτυσης (ούτε ακόμα και παρθενορραφής) στα μάτια και τη συνείδησή μου .
Τέλος πρέπει επιτέλους να βγάλουμε από το μυαλό μας τη νοοτροπία "το μη χείρον βέλτιστο" γιατί με αυτό τον τρόπο δίνουμε αξία και διατηρούμε στο προσκήνιο πολιτικές και πολιτικούς που δεν αξίζουν όχι την πατρίδα μας να κυβερνήσουν, αλλά ούτε να αναλάβουν τη διαχείριση της πολυκατοικίας μας.

Να ψηφίσω ΝΔ;
Θα θυμώσω. Σαφώς και όχι. Τι άλλο να περιμένω από αυτούς; Έπαιξαν κι έχασαν. Σε καμία περίπτωση δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τους οικτίρω.

Τα άλλα κόμματα συγχωρήστε με αλλά δε θα τα πιάσω στο στόμα μου, καθώς δεν έχουν το ανάστημα να αρθρώσουν ορθό πολιτικό λόγο.


"Μα θα βυθιστεί η χώρα στην ακυβερνησία. Πρέπει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση", θα μου πείτε


Τρίχες! Αυτά τα ακούω βερεσέ, όπως επίσης και αυτά που μου λένε ότι στη Γερμανία το σύστημα είναι φτιαγμένο διαφορετικά για να μου δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτοδύναμων κυβερνήσεων.


Τις είδα και τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Καταστρέψανε τη Δημοκρατία (το πιστεύω - δεν το λέω για να δώσω απλά έμφαση στα λεγόμενά μου). Την μετατρέψανε σε αχρηστοκρατία.

Ας μάθουμε τώρα να μονιάσουμε, να στήσουμε τον κρατικό μηχανισμό έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από εκλογές και αλλαγές κυβερνήσεων (να άλλη μία ευθύνη που επιρρίπτω σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά για να δουλέψουμε, γιατί οι παραπάνω φελλοί, μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε τι εστί κάματος.

Θα περιμένω λοιπόν εκείνον τον ευπατρίδη πολιτικό που θα μου τάξει αυτά που έγραψα παραπάνω για να του χαρίσω την ψήφο μου και την αφοσίωσή μου.


Ομολογώ βέβαια στους αναγνώστες ότι τον τελευταίο καιρό σαν μία μέλισσα βουίζει μέσα στο μυαλό μου η σκέψη να φτιάξω μία δική μου οργάνωση, αλλά έχοντας επίγνωση της ματαιότητας ενός τέτοιου εγχειρήματος (προσοχή όχι του κόπου και του κόστους), απομακρύνω τη μέλισσα με ευγενικό τρόπο - αλλά όχι πολύ μακριά.


Μέχρι τότε θα ψηφίζω με αιρετική διάθεση και θα κρατάω τα χέρια μου καθαρά από τις αμαρτίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

1 σχόλιο:

Theodosia είπε...

κάλώς σε βρήκα φίλε μου με την ίδια σκέψη σαν την δική μου.Σε προσθέτω στ`αγαπημένα μου γιατί μου αρεσει ο λόγος σου.Καλή συνέχεια...:))