Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ποιός φοβάται περισσότερο;

Ο Τσίπρας που έχει την εντολή στα χέρια του και το ενδεχόμενο να κυβερνήσει; Δεν θα το έλεγα. Ο Τσίπρας μόνο πόντους κερδίζει από τη στάση του, την εμφανή προσπάθειά του να φανεί αντάξιος των περιστάσεων, αλλά κυρίως από τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έχουν εγκλωβιστεί σε συμπληγάδες, ή ακόμα καλύτερα μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης; Σίγουρα ναι!
  • Αν συνεργαστούν με τον Τσίπρα και τον αφήσουν να κυβερνήσει τότε...
    • Αν ο Τσίπρας τα καταφέρει, θα αποδειχτεί περίτρανα ότι η πολιτική του μνημονίου ήταν λανθασμένη και η στάση των 2 κομμάτων προδοτική. Αυτόματα το μεν ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί από τον χάρτη με τους οπαδούς του να πηγαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ, η δε ΝΔ θα πάθει το ίδιο με μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της να ακολουθούν τον "επαναστάτη" κο Πάνο Καμμένο, ο οποίος από την αρχή φώναζε ενάντια στο μνημόνιο και σχεδόν σίγουρα θα στηρίξει πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας ενδεχομένως να αποτελέσει ένα αντίβαρο στις επιδιώξεις του αριστερού χώρου στα θέματα πέραν του μνημονίου και της οικονομίας, χωρίς να τραβήξει τα σχοινιά στα άκρα. Ο Καμμένος αποδεικνύεται πολύ σοβαρότερος από όλη τη ΝΔ μαζί και έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα τη δυσκολία των περιστάσεων για την πατρίδα μας.
    • Αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν συνεισφέρουν ουσιαστικά στην μάχη που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας ο κος Τσίπρας για λογαριασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα με τη στάση τους αποτελέσουν τροχοπέδη στις όποιες θετικές εξελίξεις μπορεί να προκύψουν, ή ακόμα χειρότερα στο μέσον της προσπάθειας αποσύρουν την "ανοχή" τους προς το ΣΥΡΙΖΑ, τότε και με τη βούλα θα χαρακτηριστούν εθνικοί προδότες και πάλι θα διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν.

  • Αν συνεχιστεί η αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στάση η οποία εμπεριέχει τρομερή δόση υποκρισίας, καθώς εμφανέστατα, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η πολιτική τους επιβίωση, γεγονός το οποίο το αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο λαός, τότε θα οδηγηθούμε σε εκλογές, οι οποίες θα αποτελέσουν απλά το πολιτικό κύκνειο άσμα τους. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μαζί με το συνάφι τους θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη, καθώς ο λαός ήδη έχει αρχίσει να συντάσσεται με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλλον δείχνει σοβαρότητα και ωριμότητα (χωρίς να φτάνει ωστόσο στα επίπεδα που θα επιθυμούσα προσωπικά).

Αναρωτιέστε ποιός άλλος βρίσκεται σε έσχατο κίνδυνο εκτός από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πατρίδα μας;


Πολύ σωστά θα απαντήσετε τα κανάλια και γενικά τα ΜΜΕ και τα αφεντικά τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ήδη αρχίσει day one η επίθεση ενάντια σε κάθε τι που δεν είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και η προβολή των φιλελευθέρων μνημονιακών κομμάτων ΔΗΣΥ, Δράση και Δημιουργία Ξανά, κόμματα τα οποία αποτελούν εν δυνάμει ρυθμιστές των εξελίξεων,σε περίπτωση που στις εκλογές που έρχονται ολοταχώς τσιμπήσουν ένα 3% και βρεθούν με καμία δεκαριά βουλευτές στη βουλή και υπό την προϋπόθεση ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους, ενδεχόμενο μάλλον απίθανο, καθώς μάλλον πρώτο κόμμα θα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ (αντλώντας ψήφους και από το ΚΚΕ το οποίομε τη στάση του έχει πλέον εξευτελιστεί στα μάτια ΟΛΟΥ του λαού) και θα έχει δικό του το πλεονέκτημα των + 50 εδρών.

Με την εξαφάνιση των ξενιστών δεινοσαύρων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), θα εξαφανιστούν και τα παράσιτα (ΜΜΕ) αυτό το έχουν αντιληφθεί τόσο οι ιδιοκτήτες τους, όσο και οι μεγαλοδημοσιογράφοι και έχουν επιδοθεί ήδη σε ένα αντιπολιτευτικό όργιο, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Είναι δε τέτοιο το θέατρο του παραλόγου που παίζεται, που οι μεν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμφανίζονται λες και οι εκλογές έχουν διαγράψει τις αμαρτίες τους όπως το σφουγγάρι την κιμωλία στο μαυροπίνακα, ο δε ΣΥΡΙΖΑ ως ο φταίχτης για όλα τα δεινά.

Ευτυχώς που ο λαός μας πλέον έχει καταλάβει και μάλιστα πολύ καλά το ρόλο των ΜΜΕ (πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια τον ήξερε, αλλά σιωπούσε, όπως σιωπούσε τόσα χρόνια για τις παράνομες συντάξεις και τις λοιπές ατασθαλείες) και δεν πείθεται. Τουναντίων θα έλεγα. Άσπρο τα ΜΜΕ; Μαύρο ο λαός.


Οι εξελίξεις λοιπόν φίλοι μου είναι μάλλον καλές για την πατρίδα μας καθώς τα κόμματα της μεταπολίτευσης και τα σάπια ΜΜΕ θα μας αφήσουν σύντομα χρόνους. Η δημοκρατία μας πλέον θα μπορέσει να λάμψει.


Στο οικονομικό θέμα;

Νομίζω ότι αν ο λαός βρεθεί στο πλάι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μπορέσει με σθένος να δώσει τη μάχη του ενάντια στο μνημόνιο. Οι δανειστές μας και εταίροι μας μπροστά σε μία σταθερή στάση εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά ΚΑΙ του λαού (που σημαίνει ότι τα ντόπια τσιράκια τους δε θα μπορέσουν να "κάνουν παιχνίδι" για λογαριασμό τους) πιστεύω ότι θα κάνουν πίσω και θα προτείνουν κάποια καλή συμβιβαστική λύση, καθώς και αυτοί βρίσκονται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, με το Ευρώ να κινδυνεύει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ. Διαφορετικά, μας μένει η άτακτη χρεοκοπία, η οποία όμως πρέπει να βρεί το λαό συντεταγμένο, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και ακόμα υψηλότερο αίσθημα αλληλεγγύης.

Αν καταφέρουμε να ομονοήσουμε, δε φοβάμαι τίποτα. ΟΥΤΕ τη χρεοκοπία.

Αν όμως δείξουμε ότι αμφιταλαντευόμαστε, τότε οι καρχαρίες θα μας κάνουν μία χαψιά και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία τεράστια εθνική καταστροφή.


ΟΜΟΝΟΗΣΤΕ και ΝΙΚΗΣΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: