Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Για ποιά δημοκρατία μιλάμε; ΙΙ






Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Κεφάλαιο» και του Capital.gr για την απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, υπηρεσιών για λογαριασμό των ΕΛΤΑ στα ξενοδοχεία της συζύγου του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Σηφουνάκη.

Το κείμενο της ερώτησης που αποτελεί απόσπασμα του δημοσιεύματος του «Κεφαλαίου» έχει ως εξής:

«Συγκεκριμένα πέρυσι έξι στα εννιά προτεινόμενα καταλύματα ανήκαν στην αλυσίδα Grecotel ή Classical, με την αντίστοιχη αναλογία φέτος να είναι έξι σε σύνολο οκτώ μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel Μαρί Δασκαλαντωνάκη είναι η σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη. Σημειωτέον ότι ο κ. Σηφουνάκης μέχρι τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου του 2010 ήταν υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ουσιαστικά ήταν πολιτικός προϊστάμενος των ΕΛΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση δικαιολογημένα δημιουργούνται εύλογες απορίες, καθώς η πρώτου βαθμού συγγενής υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση υπηρεσίες για λογαριασμό κρατικής εταιρείας.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Γιατί έγιναν με απευθείας ανάθεση τα πακέτα των θερινών διακοπών της ΠΟΣΤ στα ξενοδοχεία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη;

-Για ποιους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός; Ποιός εισηγήθηκε να μην γίνει διαγωνισμός;

-Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει ποιος αποφάσισε να γίνει απευθείας ανάθεση και όχι διαγωνισμός.

-Έχουν τηρηθεί οι τυπικοί όροι της νομιμότητας;

- Είναι δυνατόν πρώτου βαθμού συγγενής να αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό, υπηρεσίες για λογαριασμό κρατικής εταιρείας;

-Ποια η άποψη του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή για την απευθείας ανάθεση;

Όπως αποκάλυψε το «Κ», ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διενεργεί ήδη έλεγχο κατά βάση αναφορικά με τις επιδοτήσεις που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών ελάμβανε από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του κ. Γερουλάνου, δεδομένου ότι η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών- υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκονται τα ΕΛΤΑ- τηρεί σιγήν ιχθύος τόσο για τις επιδοτήσεις που ελάμβαναν οι συνδικαλιστές όσο και για την απευθείας ανάθεση υπηρεσιών στις επιχειρήσεις της κυρίας Δασκαλαντωνάκη.



Πηγή:http://www.capital.gr/News.asp?id=1235112

Δεν υπάρχουν σχόλια: