Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΕΛΛΑΣ, ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Διαβάζοντας στο δρόμο το θέμα από το πρωτοσέλιδο της Αυριανής μπήκα σε μεγάλο πειρασμό για σχολιασμό...

Ιδού τα σημεία που με γαργαλάνε:
  • Η Αυριανή (αν θυμάμαι καλά) υπήρξε γνωστή ΠΑ.ΣΟ.Κοφυλλάδα και λάβρος πολέμιος της Ν.Δ. και του Μητσοτάκη. Πως γίνεται τα τελευταία χρόνια να "παίζει το παιχνίδι" της Ν.Δ. κατηγορώντας σε κάθε ευκαιρία (πολλές φορές δικαίως) το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
  • Μάλλον ο κος Κουρής, βρισκόμενος σε οικονομική δυσπραγία, έχει κλίνει γόνυ στο θρόνο του Καραμανλή και έχει μετατραπεί σε φερέφωνο του ιδίου του Καραμανλή (και όχι της Ν.Δ.). Καλό θα ήταν να εξετάσουμε τις κρατικές διαφημίσεις που δημοσιεύονται στα φύλλα του ομίλου.
  • Η εφημερίδα κάνει λόγο ότι "Εάν ο Καραμανλής αποκαλύψει τα στοιχεία που έχει για το λάδωμα Υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη Siemens το κόμμα θα διαλυθεί πριν από τις εκλογές".
  • Τι είδους απειλή είναι αυτή;
  • Αν ο Καραμανλής έχει ποσά, ονόματα και διευθύνσεις δεν έχει χρέος προς την πατρίδα και τη δημοκρατία να τα "βγάλει στον αέρα" για να σπάσει το απόστημα και να κάτσει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του;
  • Μήπως όμως ο Καραμανλής μέσω της εφημερίδας απλά λέει: "Κοιτάτε να δείτε, σας έχω στο χέρι και αν δεν βγάλετε το σκασμό θα σας διαλύσω. Αφήστε με ήσυχο και μην το παραξηλώνετε";
  • Θεωρώ δεδομένο ότι τα παραπάνω στοιχεία α) είναι αληθή και β) ο κος Καραμανλής τα έχει στα χέρια του εδώ και καιρό και απλά τα φυλάει ως άσσο στο μανίκι του και γ) απλά θα επιχειρήσει συμψηφισμό "αμαρτιών" και δε θα ανοίξει ρουθούνι ένθεν κακείθεν, με αποτέλεσμα (φυσικά) ο ταλαίπωρος, αλλά και ΒΛΑΞ λαός μας (αφού δε στέλνει τους διεφθαρμένους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων, που σαν κουνούπια ρουφάνε ακόρεστα το αίμα του, στο σπιτάκι τους και εξακολουθεί ΒΛΑΚΩΔΩΣ να τους εμπιστεύεται) να πληρώνει το μάρμαρο μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.
  • Αναφορικά με το χαρακτηρισμό του κου Παυλίδη ως κλεφτοκοτά, θα συμφωνήσω, καθώς υπάρχουν άλλοι μεγαλοκαρχαρίες (όπως άλλωστε λέει και η εφημερίδα), αυτό όμως δεν τον αθωώνει στα μάτια μου ούτε τον καθιστά πιό συμπαθή όπως επιχειρεί η εφημερίδα.

Καταλήγοντας, κάνω την εξής σύντομη διαπίστωση (τι σας λέω τώρα θα μου πείτε):
  • Ζούμε σε μία κοινωνία με έλλειμμα δημοκρατίας, με τους θεσμούς (βλέπε ΜΜΕ), τους πολίτες και τους πολιτικούς εγκλωβισμένους σε συμφέροντα, ίντριγκες, εκβιασμούς, πάθη, φιλαυτία, απληστία, αμορφωσιά και μυωπία. Έξοδος από αυτό το φαύλο κύκλο δε βλέπω στον ορίζοντα.

Ελλάς αιωνία σου η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: