Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Τα think (;) tanks του ΥΠ.ΟΙΚ. μας περνάνε για βλάκες ;

Διαβάστε το πολύ καλό άρθρο του κυρίου Νεκτάριου Β. Νώτη στο Capital.gr με τίτλο "Καθαρίστρια με μηνιαίο μισθό €4.000" http://www.capital.gr/News.asp?id=680923 .

Ενδεικτικά παραθέτω την πρώτη παράγραφο η οποία αποτελεί και το ζουμί του άρθρου και κατόπιν σχολιάζω:

"Η πίεση από τις Βρυξέλλες για μείωση των ελλειμμάτων δείχνει ότι οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν και μάλιστα άμεσα, για να μη χρειαστούν φορολογικά μέτρα. Αν η «διευθέτηση» του θέματος των χαμένων φορολογικών εσόδων είναι το πρώτο πράγμα που συζητείται στα think tank του οικονομικού επιτελείου, το σπάταλο δημόσιο είναι σίγουρα το αμέσως επόμενο. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι μια μείωση των δαπανών του δημοσίου κατά 10% θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως".

Φυσικά θα αστειεύονται τα Think (;) Tanks, ή μας περνάνε για κρετίνους ή αμοιβάδες.

Τα € 500 εκ. μπορούν να εξοικονομηθούν για πλάκα και για πλάκα άλλα τόσα.
Προτεινόμενες ενέργειες:

1. Εξορθολογήστε το σύστημα προμηθειών ολόκληρου του δημοσίου (προβλεπόμενη εξοικονόμηση € 1 δις).
2. Βάλτε τους εθνοπατέρες βουλευτές να θυσιάσουν ένα μέρος από τα εξοργιστικά προνόμιά τους (προβλεπόμενη εξοικονόμηση € 50 εκ.). Μέχρι πέρσι τους αρκούσε 1 ειδικός συνεργάτης. Γιατί από φέτος να έχουν 2 και να τους χρυσοπληρώνουμε;
3. Αναδιανείμετε το υπεράριθμο προσωπικό του δημοσίου τομέα σε αποδοτικές δραστηριότητες (προβλεπόμενη εξοικονόμηση ανυπολόγιστη). Επιτέλους κάντε τους θεσμούς να λειτουργήσουν και να προστατέψουν τον πολίτη (και τη δόλια την τσέπη του).
4. Δείτε τα χάλια της ΛΑΡΚΟ (ζημιές € 200 - 300 εκ. και λίγα λέμε με απίστευτες απώλειες εσόδων) και πάρτε μέτρα σε όλες τις ΔΕΚΟ για τη σωστή λειτουργία τους (προβλεπόμενη εξοικονόμηση ανυπολόγιστη).
5. Ξηλώστε από τη Διεύθυνση όλων των ΔΕΚΟ και λοιπών Οργανισμών τους άχρηστους - γαμψονύχηδες - σπάταλους - άπληστους - κομματικούς προύχοντες και βάλτε επιτέλους άξιους και τίμιους ανθρώπους.
6. Φωτιά και τσεκούρι στους διεφθαρμένους. Απλά εντοπίστε τους (κι όταν λέμε εντοπίστε τους εννοούμε εντοπίστε τους) και εξοντώστε τους χωρίς κανένα έλεος. Οι φιλόξενες φυλακές τους χωράνε όλους.
7. Ανοίξτε κανέναν φάκελλο και στείλτε κανα - δυο (δέκα - είκοσι) υπουργούς στη φυλακή να κάνουν παρέα στα παραπάνω καλόπαιδα. Να δείς πως θα μαζευτούν οι υπόλοιποι και θα κάνουν καλά τη δουλειά τους.
8. Εφαρμόστε απουσιολόγιο στα υπουργεία (για όλη την ιεραρχία μέχρι και τον υπουργό) και δημοσιοποιείστε το μήνα μήνα στον τύπο.
9. Θέλετε και άλλα;

Μαυρογιαλούροι το νού σας. Ο καιρός γαρ εγγύς.

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Οκτώ ουσιαστικές προτάσεις (η τελευταία "Θέλετε κι άλλα" δεν μετράει!) που στοχεύουν πράγματι στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος της χώρας μας. Αν οι προτάσεις σου ήταν 10 θα μιλάγαμε για δεκάλογο. Και, όπως καλά γνωρίζεις, οι... "Δεκάλογοι" ελάχιστα τηρούνται πλέον στις μέρες μας. Δυστυχώς...

Τα σέβη μου και τα φιλιά μου.