Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου

Κυρία Διαμαντοπούλου

Ονομάζομαι Ανήσυχος Πατέρας. Ψηφίζω στη Β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά και στις εκλογές μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό δεν ψήφισα κανένα από τα κόμματα που μπήκαν στη βουλή, όντας αρνητικά προκατειλημμένος με όλα.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Παιδείας.

Ευχή και προτροπή μου είναι να επιδείξετε τον ίδιο ζήλο στην εργασία σας με αυτόν που δείξατε ως Επίτροπος και στα υπουργικά σας καθήκοντα, καθώς για εμένα προσωπικά το Υπουργείο που αναλαμβάνετε είναι υψίστης σημασίας και κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να το αντιμετωπίζει ως την κορωνίδα των προτεραιοτήτων της.

Η εκπαίδευση στην πατρίδα μας κατά την άποψή μου έχει περιέλθει σε μεγάλη παρακμή σε όλες τις βαθμίδες της και έχει ξεχάσει το σκοπό που έχει θέσει το σύνταγμα γι αυτήν, ήτοι τη δημιουργία Ελληνικής συνείδησης στους εκκολαπτόμενους αυριανούς πολίτες.

Στους γκρίζους καιρούς της Παγκοσμιοποίησης (οικονομικής και πολιτιστικής) χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας ως έθνος (χωρίς φυσικά να δημιουργούμε στους εαυτούς μας αισθήματα υπεροχής έναντι των συνανθρώπων μας), τιμώντας με την πράξη μας αυτή τους μεγάλους αγώνες των αναρίθμητων γενιών των προγόνων μας.
Μην ξεχνάτε ότι τα ελληνικά ιδεώδη αποτέλεσαν τα θεμέλια του παγκόσμιου πολιτισμού και τη δύσκολη για την ανθρωπότητα στιγμή αυτή μπορούν ίσως να αποτελέσουν μία ακτίνα ελπίδας γι αυτήν.

Διαφυλάξτε τις παραδόσεις μας και την ιστορική μας μνήμη. Βοηθήστε τις να ζήσουν και ν’ ανθίσουν μέσα στο έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον της σημερινής πραγματικότητας. Λαός ανιστόρητος είναι λαός χωρίς αντιστάσεις, ο οποίος άγεται και φέρεται από τις ορέξεις των απανταχού πονηρών γιατί έχει κόψει ο ίδιος τις ρίζες του. Δε ζητάω να διαιωνίσουμε μίση αιώνων, αλλά να μην ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και ποιοι πάταγαν παλαιότερα τα χώματα που πατάμε εμείς σήμερα χωρίς να διαστραφεί και να αποκρυφτεί η ιστορική αλήθεια.

Διαφυλάξτε τη γλώσσα μας. Τη γλώσσα των αρχαίων τραγικών, των φιλοσόφων, της Γραφής, των υψηλών αξιών και νοημάτων.

Βάλτε στο βασικό πρόγραμμα τα ανεπανάληπτα κείμενα του Πλάτωνα και και του Αριστοτέλη για το πώς πρέπει να είναι η πολιτεία. Διαμορφώστε συνειδητοποιημένους πολίτες και όχι άβουλα όντα, «πελάτες» των παλαιάς νοοτροπίας πολιτικών που εξαγοράζουν ψήφους με ρουσφέτια. Τέτοιοι πολίτες διασφαλίζουν ένα λαμπρό αύριο για την κοινωνία, το πολίτευμα, την πατρίδα και την οικουμένη ολόκληρη.

Αναβαθμίστε την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ασκήστε έλεγχο στους καθηγητές και το έργο τους. Πολλοί από αυτούς έχουν διαβρωθεί από την εξουσία που έχουν στα χέρια τους και την απυρόβλητη θέση τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Νεποτισμού και κακοδιαχείρισης κονδυλίων.

Η επιστημονική έρευνα είναι μηδενική στην πατρίδα μας. Ποιος φταίει; Βρείτε τα αίτια εσείς ως αρμόδια υπουργός και διορθώστε την κατάντια αυτή.

Αντιμετωπίστε τις στραβές νοοτροπίες μας στη ρίζα τους.
Η διαφθορά, η οικολογική αδιαφορία, η οδική «εγκληματικότητα» είναι μερικές από τις νοοτροπίες που μέσα από το σχολείο μπορούν να αντιμετωπιστούν και να βελτιώσουν αύριο την κοινωνία μας.

Συνεργαστείτε αρμονικά με την εκκλησία.
Δεν είναι όλοι οι ιερείς διεφθαρμένοι. Αλίμονο αν τους αντιμετωπίσετε ως τέτοιους. Μία κοινωνία είναι και η ιεροσύνη και όπως σε κάθε κοινωνία υπάρχουν καλοί και κακοί.
Βοηθείστε τον σεμνό και καλοπροαίρετο Αρχιεπίσκοπό μας να καθαρίσει την εκκλησία. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και εσάς προσωπικά και την πατρίδα (το σημαντικότερο).

Πολλά σας έγραψα, αλλά πολλά προσδοκώ από εσάς.
Πιστεύω πολύ στην εργατικότητά σας, τη διάθεση σας για προσφορά, αλλά και στα πατριωτικά σας αισθήματα που πηγάζουν δίχως άλλο από τον τόπο καταγωγής σας.

Και πάλι σας εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας και μην ξεχνάτε ότι (κυρίαρχος) λαός έχει αλάνθαστο κριτήριο. Το είδατε σαν παράταξη παλαιότερα, το είδε και η Ν.Δ. τώρα.

Με τιμή
Ανήσυχος Πατέρας

2 σχόλια:

Αχιλλέας είπε...

Η έρευνα στην Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδ. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι αξιόλογοι επιστήμονες σε πολλά επιστημονικά πεδία δεν αξιοποιούνται στα εδώ Πανεπιστήμια γιατί δεν συμβιβάζονται με κάποιες "κλίκες" που λυμαίνονται για χρόνια την ανώτατη εκπαίδευση στην χώρα μας
Υ.Γ. Δεν πιστεύω ότι μπορεί εύκολα να αλλάξει αυτή η κατάσταση ιδίως με την παρουσία της συγκεκριμένης Υφυπουργού που προέρχεται και επιβλήθηκε από τα συγκεκριμένα κατεστημένα. Η ιστορία της είναι πολύ αμαρτωλή στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλα΄σκοίμως αποκρύπτεται

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ είπε...

Αχιλλέα θα ήθελα λεπτομέρειες επί του θέματος (αμαρτωλή ιστορία της υπουργού στην ακαδημαϊκή κοινότητα) γιατί το θέμα παιδεία με καίει.