Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Οι έρευνες για πετρέλαιο αρχίζουν. Τα όργανα πότε;

Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα το άρθρο του Capital με τίτλο "Σε 18 μήνες ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο".

Σκέφτηκα, "καιρός είναι"

Αλλά έκανα και άλλες σκέψεις:

  • Ζούμε στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και αν δεν το δω δεν το πιστεύω.
  • Ζούμε και στην Ελλάδα της Τρόικας και του ενυποθήκου δανείου. Με μεγάλη άνεση και χαρά, οι δανειστές μας θα έβαζαν χέρι στον ορυκτό μας πλούτο (ειδικά αν αφορά πετρέλαια) και εμείς θα συνεχίζαμε να ζούμε στις δεινές διαμορφωμένες συνθήκες.
  • Οι κύπριοι που είναι πιο λεβέντες, συμφωνήσανε την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων τους με Ισραηλινές εταιρείες. Για να κάνει ο τούρκος ότι κουνιέται! Με το Ισραήλ θα έχει να τα βάλει μετά.
  • Εμείς πρώτα πρώτα, βγάζουμε τα μάτια μας από μόνοι μας. Ούτε τα 12 μίλια έχουμε ζητήσει, ούτε την ΑΟΖ, που δικαιούμαστε με βάση το διεθνές δίκαιο. Φοβόμαστε τον μπαμπούλα τον τούρκο και δε θέλουμε να τον θυμώσουμε. Έτσι όμως και για βλάκα εξακολουθεί να σε έχει ο τούρκος (για να μην το πω με την άλλη λέξη) και όχι απλά συνεχίζει να είναι θρασύς απέναντί σου, αλλά αποθρασύνεται πλήρως, αφού βλέπει ότι δε συνέρχεσαι από τη βλακεία σου. Αν σε βλέπει βλάκα ο τούρκος, δε θα σε βλέπει έτσι και ο ευρωπαίος;
  • Αν είσαι λεβέντης και μάγκας σαν τους κυπρίους, βάλε φωνή στους ρώσους. Οι ρώσοι χειρίζονται πολύ καλά την τουρκία σε διπλωματικό επίπεδο και φυσικά Δε μασάνε σε κανένα τσαμπουκά. Παράλληλα, τι άλλο πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Μα να δεχτεί το αίτημα της Ρωσίας για παραχώρηση κάποιου νησιού στο Αιγαίο, έναντι ενός αστρονομικού ποσού ως βάση του στόλου της. Το θέμα είχε προκύψει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ποιά Τουρκία θα τολμήσει να κάνει παραβιάσεις και να κάνει τον νταή και τον πεχλιβάνη με ρώσικο στόλο στο Αιγαίο;
  • Όμως, επειδή είμαι σίγουρος ότι ο ΓΑΠ θα υπηρετήσει τα συμφέροντα της πρώτης του πατρίδας και όχι της πατρίδας που κυβερνάει, περιμένω στους επόμενους 18 μήνες που αναφέρει το άρθρο, να συντελεστούν εγκληματικοί χειρισμοί σε βάρος της πατρίδας μας, χειρισμοί που θα μας σερβιριστούν μέσω των σάπιων ΜΜΕ κάτω από διάφορες παράλογες αιτιολογίες.

Γρηγορείτε, ομονοείτε και αφήστε τις όποιες έριδες στην άκρη. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε υπέρτατο κίνδυνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: