Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Θαρσείν χρή τάχ'αύριον έσσετ' άμεινον.



Πολλοί φίλοι στα forums του Capital αναφέρουν ότι ζητείται ελπίς, ελπίς η οποία μεταφράζεται σε μία αγωνιώδη αναζήτηση ενός εμπνευσμένου ηγέτη, ο οποίος θα δώσει όραμα στον λαό και θα οδηγήσει έξω από την κρίση την πατρίδα.


Συμφωνώ απόλυτα!
Πλην όμως προειδοποιώ:



  • Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

  • Ο λαός μας δεν έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια ωριμότητα στην εκλογή ηγετών, πολιτικών και φυσικά κυβερνήσεων. Ως εκ τούτου, ενθουσιώδεις - βεβιασμένες κινήσεις υπό τη μορφή αποδοχής ενός νέου ηγέτη, ίσως να αποδειχθούν επιζήμιες για την πατρίδα.

Προσοχή χρειάζεται (και όχι διακοπές όπως αναφέρει ο κος Μαυρίδης στο σημερινό του άρθρο)!

Προτείνω για αρχή μερικά βασικά βήματα:



  • Ψυχραιμία (για την αποφυγή περιστατικών τύπου Χατζηδάκη που μπορούν να δώσουν πάτημα για λήψη αντιλαϊκών αστυνομικών μέτρων και περιορισμό της ατομικής ελευθερίας των πολιτών). Η Δημοκρατία μας βρίσκεται εδώ και καιρό σε κίνδυνο - για να μην πω ότι έχει ήδη καταλυθεί - και δεν χρειάζεται πολλά για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

  • Αυστηρή και ειλικρινή αυτοκριτική (προσωπική και ομαδική) μήπως διευρυνθεί η διάνοιά μας και οξυνθεί η κρίση μας. Οι δυσκολίες που ζούμε είναι κατάλληλες για αυτοκριτική, πλην όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος της παρεκτροπής, δηλαδή της άκριτης αποδόσεως ευθυνών επί δικαίων και αδίκων και επικράτηση της επικίνδυνης λογικής της μάζας (επανερχόμαστε λοιπόν στους κινδύνους που αναγράφησαν στην παραπάνω παρατήρηση).

  • Αντί για διακοπές (δηλαδή ραθυμία και αδιαφορία), ενεργή και επίμονη συμμετοχή ΟΛΩΝ στα κοινά - και όταν λέω κοινά εννοώ όλους εκείνους τους θεσμούς που έχουν τόσα χρόνια καταληφθεί από κομματικούς ντενεκέδες, οι οποίοι μέσω της συμμετοχής μας πρέπει να εκτοπιστούν από τους ηθικούς, τους σοβαρούς και τους νοικοκυρέους.

  • Συμμετοχή σε blogs και forums (στα οποία επί της ουσίας δε μπορεί να επιβληθεί λογοκρισία και τα οποία δε μπορούν χειραγωγηθούν από τα συμφέροντα - πολιτικά και επιχειρηματικά - που ελέγχουν τα ΜΜΕ) προκειμένου να πάρει σχήμα η ΑΛΗΘΙΝΗ βούληση του λαού (και όχι αυτή που θέλουν να μας επιβάλλουν τα σάπια ΜΜΕ και οι εξίσου σάπιες εταιρείες δημοσκοπήσεων) και να δημιουργηθούν στα πλαίσια του υφιστάμενου δημοκρατικού πλαισίου νέα κινήματα - κόμματα, με ξεκάθαρους ιδεολογικούς προσανατολισμούς (με προτεραιότητα το καλό της πατρίδας και των ελλήνων) και να εκτοπίσουν τα γιαλαντζί πολυσυλλεκτικά πολιτικά μορφώματα τύπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ντόρας κ.ο.κ. που μοναδική τους ιδεολογία έχουν την πάσει θυσία και εν είδει εξαρτημένου ναρκομανούς, αγκίστρωση στην εξουσία με αποτελέσματα που όλοι νιώθουμε στο πετσί μας όλον αυτό τον καιρό και θα νιώθουμε για πολύ καιρό ακόμα. Σε αυτούς τους νέους πολιτικούς χώρους πρέπει να αναζητηθούν οι νέοι ηγέτες της Ελλάδος. Αυτοί θα την οδηγήσουν σε ένα καλύτερο και ίσως λαμπρό αύριο.

Θαρσείν χρή τάχ'αύριον έσσετ' άμεινον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: