Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ασκήσεις επί χάρτου. Κεφάλαιο 1ο


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ και Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ;

Φίλοι,
Οι μέρες είναι εξαιρετικά πονηρές.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες κρίνεται το μέλλον μας.

Όταν μάλιστα λέμε ότι κρίνεται το μέλλον μας, εννοούμε τουλάχιστον τα επόμενα 100 χρόνια, δηλαδή μαζί με το δικό μας μέλλον κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονιών και των δισεγγόνων μας.

Ελπίζω να είδατε και ν' ακούσατε τις δηλώσεις του κυρίου Βενιζέλου στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Αν όχι κάντε το οπωσδήποτε. Θα πάρετε απαντήσεις σε πολλές απορίες σας.

Θα μου πείτε: Σιγά ρε μεγάλε που κρίνεται το μέλλον μας για τα επόμενα 100 χρόνια.
Θα σας απαντήσω: Συγγνώμη, έχετε δίκιο. Τα 100 χρόνια δεν είναι 100, είναι 200.

Γιατί;

Το γιατί, σας το εξήγησα με όσο πιό απλά λόγια μπορούσα σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο "Που πάει το πράγμα".

Αν θέλετε σας το ξαναλέω σε πολύ λίγες σειρές:

Με το κούρεμα, την υπογραφή της σύμβασης του ενυποθήκου (και με βάση το αγγλικό δίκαιο) δανείου και φυσικά την εκταμίευσή του, σε χρονικό διάστημα μικρότερο της 5ετίας (δεδομένου ότι ακόμα και μετά το κούρεμα το χρέος δε θα είναι βιώσιμο, αφού το κούρεμα δε θα είναι σε ποσοστό ικανό να περιορίσει τα τοκοχρεολύσια σε ανεκτό επίπεδο), θα υπάρξει χρεοκοπία (αυτήν που τάχα μου προσπαθούμε να αποφύγουμε με τις "άοκνες" προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου) και επιστροφή στη δραχμή και ΟΛΑ (χωρίς υπερβολή) τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και των ελλήνων (Ακίνητα και μετοχές πάσης φύσεως) θα περάσουν μέσω του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ σε ξένα χέρια, χωρίς ελπίδα επιστροφής τους στα δικά μας χέρια στο μέλλον.

Παραδέχομαι ότι το ιδανικό φίλοι μου, θα ήταν να πραγματοποιηθούν τόσο το κούρεμα (στο σωστό ποσοστό) όσο και ο με βάση το οποιοδήποτε δίκαιο δανεισμός μας και στη συνέχεια να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το δάνειο. Όταν μάλιστα θα το έχουμε ξεπληρώσει μέχρι τελευταίας δεκάρας και θα έχουμε διορθώσει και τις παθογένειες της κοινωνίας, της δημοκρατίας και του κράτους μας, να πούμε στους δανειστές μας: "Ευχαριστούμε για τη βοήθεια. Τώρα πηγαίνετε στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας".

Τα νούμερα όμως ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Η χρεοκοπία μας τόσο ΠΡΙΝ, όσο και ΜΕΤΑ το πακέτο διάσωσης είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ και εφ' όσον είναι δεδομένη η χρεοκοπία, δεδομένο είναι και το γεγονός ότι όλος ο πλούτος της πατρίδας μας θα περάσουν στα χέρια των δανειστών μας.

Αφού λοιπόν η χρεοκοπία μας είναι δεδομένη, χρέος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να περισώσει ό,τι περισσότερο μπορεί, ώστε την επόμενη μέρα της χρεοκοπίας μας να έχουμε τη δύναμη να ορθοποδήσουμε ξανά σαν κράτος, σαν κοινωνία και φυσικά σαν αυτόνομοι πολίτες. Άποψή μου είναι ότι κάτι τέτοιο η παρούσα κυβέρνηση ΔΕΝ το πράττει και όχι μόνο δεν το πράττει, αλλά δε φροντίζει, κατά τα πρότυπα όλων των παλαιοτέρων κυβερνήσεων, να μας παρέχει και σωστή και αντικειμενική ενημέρωση.

Όλες οι φωνές που υπερασπίζονται το κούρεμα και τη δανειακή σύμβαση (οι επιλεγόμενοι "Μνημονιακοί") είναι στο φτωχό μου μυαλό είτε καθοδηγούμενες και προδοτικές, είτε αφελείς. Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτές. Αν και διατείνονται ότι είναι οι μοναδικοί κάτοχοι της αλήθειας, τα επιχειρήματά τους είναι τις περισσότερες φορές αστήριχτα και θα το καταλάβετε πολύ καλά όταν αρχίσετε να ακούτε συνθήματα και χαρακτηρισμούς κατά των "Αντιμνημονιακών". Πρόκειται για γκεμπελική τακτική, γνωστή σε όσους θέλουν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, να δημιουργούν αναταραχές, σύγχυση και διχογνωμίες (τακτική διαίρει και βασίλευε) προκειμένου να υλοποιήσουν έντεχνα (και σιωπηρά) τα πονηρά σχέδιά τους. Αντίθετα, τα όσα διαβάζετε τουλάχιστον στο παρόν "Αντιμνημονιακό" blog βασίζονται στη σκληρή και αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών και των συμβάσεων και πιστέψτε με δεν έχει βρεθεί κάποιος από τους χιλιάδες αναγνώστες της αναρτήσεως μας με τίτλο "Που πάει το πράγμα" στο Forum του Capital, στο σχολιασμό των άρθρων του κυρίου Μαυρίδη στο Capital, στο blog που διαβάζετε και στο site της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που να αντέκρουσε με επιχειρήματα, ή έστω να εξέφρασε τη διαφωνία του με τα γραφόμενα.

Την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών θα ακολουθήσει μία μεγάλη ζοφερή περίοδος, που όμοιά της μόνο κατά τη φρικιαστική (αλλά τόσο επιμελώς κρυμμένη από τα μάτια μας) περίοδο της Φραγκοκρατίας έζησε η πατρίδα μας. Ο τούρκος δεινάστης θα φαντάζει άγιος στα μάτια όλων μας. ΠΕΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ θα έχουν περάσει σε ξένα χέρια. Ο μέσος έλληνας θα είναι στην πατρίδα του απλά ένας πολύ φθηνά αμοιβόμενος εργάτης (στην καλύτερη γκαρσόνι), ο οποίος επιπλέον θα ζεί...
  • Χωρίς αυτό που πάντα επιθυμούσε: Δικό του σπίτι.
  • Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που επί της ουσίας θα του απαγορεύει να εισέλθει στο επιχειρείν και να διεκδικήσει πίσω τον πλούτο και τη γη των προγόνων του η οποία θα του έχει αφαιρεθεί.
  • Σε ένα οικονομικό περιβάλλον στο οποίο όλος ο παραγόμενος πλούτος θα "πετάει" από τη γη που τον γέννησε για άλλες πατρίδες και ούτε το 1% αυτού δε θα διαχέεται στους πολίτες, οι οποίοι διαρκώς θα ζούν σε συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού.
  • Στην πλήρη αμορφωσιά που θα του επιβληθεί, μέχρι να ξεχάσει το ποιός είναι, από ποιά βάθη των αιώνων έρχεται και ποιοί υπήρξαν οι πρόγονοί του.
  • Στην πλήρη ανασφάλεια καθώς με κατεστραμμένα (de facto) ταμεία, δε θα υπάρχει κανένα σύστημα υγείας και φυσικά καμία προοπτική να βγεί κανένας στη σύνταξη.
  • Σε ένα περιβάλλον που δε θα μπορέσει ποτέ να ονειρευτεί, να αγαπήσει και να κάνει οικογένεια. Η φυλή μας είναι προγραμματισμένο να σβήσει.
  • Σε μία δημοκρατία πιό δουλική στις ξένες δυνάμεις και πιό φαύλη, ακόμα και από αυτήν που έχουμε σήμερα, Σε μία κατ' επίφαση δημοκρατία, η οποία θα νομοθετεί όχι υπέρ του έλληνα, αλλά υπέρ του ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
  • Σε ένα κράτος πιό διεφθαρμένο από το σημερινό, σε ένα κράτος σκληρό και αστυνομοκρατούμενο για το φόβο των κοινωνικών εκρήξεων.
  • Σε ένα κράτος για το οποίο η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δε θα έχουν καμία απολύτως αξία.
Με λίγες λέξεις και χωρίς υπερβολή: ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Αν θέλετε μία σαφή εικόνα της τελικής μας κατάληξης, διαβάστε την παλαιότερη ανάρτησή μου με τίτλο "Εν τη νήσω του Αγίου Δομινίκου εβρισκόμενος".

Για όσους έχουν πάει σε Πουκέτ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία κλπ έχω να σας πω ότι η κατάντια μας θα είναι να έρχονται στην Ελλάδα μας για σεξοτουρισμό με τα παιδάκια μας οι διεστραμμένοι βελγο-ολλανδοί παιδεραστές και με τις γυναίκες μας οι υπόλοιποι γαλλο-γερμανοί "εταίροι" μας. Αυτό όμως (τουλάχιστον το πρώτο) ελπίζω ότι η αξιοπρέπεια του έλληνα δε θα το επιτρέψει.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο κεφάλαιο στο οποίο θα αναφερθούμε στις εναλλακτικές πολιτικές που μπορούν να ακολουθηθούν, καθώς επίσης και ποιάν από όλες προκρίνω εγώ προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: