Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Οι Έλληνες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κατά τον Β.Π.Π., η Ελλάς ήταν η μόνη χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς ΤΕΣΣΑΡΩΝ χωρών ταυτόχρονα: - Αλβανίας - Ιταλίας - Γερμανίας - Βουλγαρίας
 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (σε μέρες)
Ελλάς 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 (Η υπερδύναμη της εποχής)
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0
Δανία 0 (Οι Δανοί παραδόθηκαν στον μοτοσικλετιστή του Χίτλερ, ο οποίος έφερε την απαίτηση του Φύρερ προς τον Δανό βασιλέα να περάσει ο Γερμανικός στρατός. Ο Δανός βασιλιάς, σε ένδειξη υποταγής, του παρέδωσε το στέμμα του, για να το μεταφέρει ο μοτοσικλετιστής στο Βερολίνο και στον Χίτλερ….)

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Αλβανοί 1165
Ιταλοί 8000
Βούλγαροι 25.000
Γερμανοί 50.000

 ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Ελλάδα 10%
 Σοβιετική Ένωση 2,8%
 Ολλανδία 2,2%
 Γαλλία 2%
 Πολωνία 1,8%
 Γιουγκοσλαβία 1,7%
 Βέλγιο 1,5%

Αποσπάσματα για τους Έλληνες

"Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο.." Adolph Ηitler (Από ομιλία του στο Reichstag στις 4 Μαΐου 1941)

«Η λέξη ηρωϊσμός φοβάμαι οτι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ ΠΠ θα ήταν ακαθόριστη." Winston Churchill (Παραφρασμένο από μια από τις ομιλίες του στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941)

"Λυπάμαι επειδή γερνώ και δεν θα ζήσω πολύ για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, των οποίων η αντίσταση ήταν αποφασιστική για το Β’ ΠΠ." Joseph Stalin (Από μια ομιλία στο ραδιοσταθμό της Μόσχας στις 31 Ιανουαρίου 1943 μετά από τη νίκη του Stalingrad και τη συνθηκολόγηση της 6ης γερμανικής στρατιάς υπό τον στρατηγό Von Paulus).

"Ανεξάρτητα από αυτό που οι μελλοντικοί ιστορικοί θα πουν, αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα, είναι ότι η Ελλάδα έδωσε στο Μussolini ένα αξέχαστο μάθημα, ότι ήταν το κίνητρο για την επανάσταση στη Γιουγκοσλαβία, ότι κράτησε τους Γερμανούς στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι ανέτρεψε τη χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης και έφερε έτσι μια γενική αντιστροφή ολόκληρης της πορείας του πολέμου και νικήσαμε." Sir Robert Antony Eden Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικού της Μεγάλης Βρετανίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας 1955-1957 – παράφραση από μια ομιλία του στο βρετανικό Κοινοβούλιο 24/09/1942)

"Δεν θα ήταν υπερβολή να πω οτι η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια της Γερμανίας στην ολότητά τους και την ανάγκασε να αναβάλει την επίθεση στη Ρωσία για έξι εβδομάδες. Αναρωτιόμαστε ποιά θα ήταν θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα." Sir Harold Leofric George Alexander (Βρετανός στρατηγός κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ –παράφραση από μια ομιλία του στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941)

"Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωϊκή αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας." Charles de Gaul (Από μια ομιλία του στο γαλλικό Κοινοβούλιο μετά από το τέλος του Β’ ΠΠ).

"Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της βασανισμένης, ματωμένης αλλά ζωντανής Ευρώπης. Δεν ήταν ποτέ μια ήττα τόσο αξιότιμη για εκείνους που την υπέστησαν." Maurice Schumann Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας 1969-1973, μέλος της γαλλικής ακαδημίας 1974 (Από ένα μήνυμα που απηύθυνε από το BBC του Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, η ημέρα που ο Ηitler κατέλαβε την Αθήνα μετά από έξι μηνών πόλεμο ενάντια στο Μussolini και έξι εβδομάδες ενάντια στο Ηitler).

"Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί ενάντια σε μεγάλους. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, επειδή μας δώσατε το χρόνο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε." Μόσχα, ραδιοσταθμός όταν επιτέθηκε ο Ηitler στην ΕΣΣΔ

"Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στα στρατιωτικά και ότι πάντα μας περιμένουν εκπλήξεις." Benito Mussolini (Από ομιλία της 10/5/1941)

 "Στην 28η Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα δόθηκε μια προθεσμία τριών ωρών για να αποφασίσει σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη, αλλά ακόμα κι αν δίνονταν τρεις ημέρες ή τρεις εβδομάδες ή τρία έτη, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντι του το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας." Franklin D Roosevelt, Πρόεδρος ΗΠΑ 1933 - 1945

Η ηρωική προσπάθεια των Ελλήνων... Ενάντια στην επίθεση της Γερμανίας, αφού νίκησαν τόσο βροντερά τους Ιταλούς στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο ελληνικό χώμα, γέμισε τις καρδιές των αμερικανών με ενθουσιασμό και κίνησε την συμπάθεια τους. Franklin D Roosevelt, Πρόεδρος ΗΠΑ 1933 - 1945

Στις 10 Απριλίου 1941, μετά από την ελληνική συνθηκολόγηση με τη Γερμανία, τα βόρεια οχυρά της Ελλάδας παραδίνονται. Οι Γερμανοί εκφράζοντας το θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δήλωσαν ότι είναι τιμημένοι και υπερήφανοι έχοντας ως αντίπαλό τους έναν τέτοιο στρατό και ζήτησαν να επιθεωρήσει ο Έλληνας διοικητής το γερμανικό στρατό σε μια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης!
Η γερμανική σημαία αναρτήθηκε μόνο μετά την πλήρη απόσυρση του ελληνικού στρατού Ένας γερμανός αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο διοικητή της ομάδας μεραρχιών ανατολικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Δέδε, ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίο τα μαχητικά αεροπλάνα Stuka δεν προκάλεσαν τον πανικό. "Οι στρατιώτες σας" είπε, "αντί της μανιώδους φυγής, όπως έκαναν στη Γαλλία και στην Πολωνία, μας πυροβολούσαν από τις θέσεις τους."

"ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ "
AΙΣΧΥΛΟΣ (πατέρας της τραγωδίας)

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟ Ή ΝΟΜΙΚΟ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!

Ποιό είναι το ερώτημα;
Μα η απόφαση για λήψη δράσης ενάντια στη Χρυσή Αυγή από τον πολιτικό κόσμο, ή όχι.

Αν λοιπόν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ότι η απόφαση για λήψη δράσης πρέπει να είναι πολιτική και όχι νομική (δηλαδή από τη δικαστική εξουσία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι η μόνη εξουσία που νομιμοποιείται να αναλάβει τέτοιου είδους δράση), τότε λυπάμαι, ένα μεγάλο πλήθος κόσμου δεν έχει καμία ιδέα για το τι είναι δημοκρατία.

Με απόψεις σαν και αυτές  (διαβάστε άρθρο του κυρίου Μαυρίδη στο Capital), η σημερινή αστική δημοκρατία, υποβιβάζεται σε πατσαβούρα χειρότερη από ολοκληρωτικό πολίτευμα.
Είναι αδιανόητο  στα παλίσια ενός δημοκρατικού πολιτεύματος να υποστηρίζει κανένας ότι πρέπει να αποκλείεται από την διεκδίκηση της λαϊκής ψήφου το οποίοδήποτε κόμμα, ακόμα και κόμματα σαν τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα και αν τα κόμματα αυτά έχουν σαν ιδεολογία τους την κατάλυση της δημοκρατίας. Ακόμα και υπό τη φανταστική απειλή ότι θα "ανοίξουν τα ξερονήσια", απειλή η οποία ως σκοπό έχει α) το ξύπνημα συγκεκριμένων αντανακλαστικών της κοινωνίας και ως εκ τούτου β) την πόλωση.

Δεν είναι δυνατόν κύριοι!
  • Είναι σα να ζητάνε ένα πολίτευμα με ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, το οποίο θα αντιμετωπίζει διαφορετικά ομάδες πολιτών, ανάλογα την περίσταση και φυσικά... ανάλογα την αντίληψη, το ήθος και τις προθέσεις των κατά καιρούς κυβερνητών!!!
  • Είναι σα να ζητάνε ένα πολίτευμα με ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ.
  • Είναι σα να ανοίγουμε την πόρτα της δημόσιας ζωής στην τρέλλα και την αλλοφροσύνη!
     
Το αντιλαμβάνεστε;

Και να σας πω και κάτι άλλο στο φινάλε...
Επειδή κατά τα φαινόμεναυπάρχει μεγάλη σύγχυση, σας παραπέμπω στα "Πολιτικά" και τα "Ηθικά Νικομάχεια" του Αριστοτέλη για να μάθετε κάποια πράγματα για τα πολιτεύματα...

Ο Αριστοτέλης λοιπόν, ΔΕ χωρίζει τα πολιτεύματα σε καλά και κακά.
Τα χωρίζει με βάση το κατά πόσον οι άρχοντες εξυπηρετούν τα συμφέροντα του συνόλου του λαού ή όχι.
Έτσι λοιπόν και η "Πολιτεία" έχει την παρεκτροπή της, την οποία ο Αριστοτέλης την αποκαλεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία δε νοιάζεται για το σύνολο των πολιτών, αλλά εξυπηρετεί μόνο τους φτωχούς.

Η "Πολιτεία" (την οποία και ο Ρήγας Φεραίος αναπαράγει στα γραπτά του) είναι ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ εκείνο όπου επικρατούν οι ΝΟΜΟΙ και η ΙΣΟΝΟΜΙΑ. Για ΟΛΟΥΣ κύριοι. Χωρίς εξαιρέσεις. Από τον Κ. Παπούλια, έως το ζητιάνο της οδού Κοραή. Από τον ορκισμένο εχθρό της δημοκρατίας που λέγεται ΚΚΕ (αλήθεια για διαβάστε το καταστατικό του και ξεκινήστε τον ανένδοτο αγώνα ΚΑΙ ενάντιά του καθώς δεν αποδέχεται τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας), μέχρι τον άλλο εχθρό της δημοκρατίας τη Χ.Α., ή μήπως υπάρχει επιλεκτικότητα στις ευαισθησίες;

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι η δημοκρατία δεν αποτελεί κάποιου είδους θέσφατο (ανθρώπινο δημιούργημα είναι άλλωστε - και ως εκ τούτου εξ ορισμού ατελές), ούτε τα άλλα πολιτεύματα είναι δαιμονικά και κατακριτέα.
Οι αποκαλούμενοι "εχθροί" της δημοκρατίας ξέρετε (ΟΚ, ίσως όχι η Χρυσή Αυγή), μπορεί να είναι οραματιστές ενός καλύτερου πολιτεύματος και η δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται ούτε στους εχθρούς της το δικαίωμα να ζητάνε αλλαγή του πολιτεύματος, κατά τον ίδιο τρόπο που η κα Ρεπούση μπορεί και διατυπώνει ανεμπόδιστη (στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου που προστατεύει το σύνταγμα) τα φληναφήματά της, μερικά από τα οποία κινούνται εκτός συνταγματικών προβλέψεων.
Δεν είναι θέμα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως λανθασμένα και υποκριτικά αναφέρεται από πολλούς. Είναι θέμα ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΝΟΧΗΣ, δύο αξίες που πηγάζουν από τη φύση της Δημοκρατίας και τη χριστιανική διδασκαλία που αποτελουν τους δύο βασικότερους πυλώνες του πολιτισμού μας.

Αυτό που ζητείται εν προκειμένω από εκείνους που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ρητορική, είναι η δικαιολόγηση της λήψης βίαιων μέτρων από το σάπιο παρασιτικό πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας που επιδεκαετίες σα βδέλλα ρουφά όλη τη ζωτικότητα της κοινωνίας μας, προκειμένου να αυτοπροστατευτεί και να επιβιώσει ως έχει εις τους αιώνας των αιώνων.

Την πρώτη φορά, που πέτυχε να επιβιώσει, το πέτυχε με την πρόσφατη χρεοκοπία της πατρίδας μας (PSI) και σε βάρος της υλικής ευδαιμονίας του λαού.
Τώρα, ετοιμάζεται να μας βάλει σε εμφύλιο πόλεμο και τα ΜΜΕ βοηθάνε και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Εστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά.

Υ.Γ.
Αδέλφια προσοχή. Η δημοκρατία και το έθνος βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.
Γρηγορείτε.

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ


ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν.
Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού σαρώνοντας
η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου.
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ Η ΧΤΙΣΙΣ, ΘΑ ΦΡΙΞΕΙ.
Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου.
Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
Και μετά θα μιλήσει, να πει: εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

- Βλέπω τα έθνη, άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο.

- ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΕΛΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΚΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ.

- Βλέπω τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των δικών τους πτωμάτων.

- Βλέπω την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων.


Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν.
Αλλά πριν, ιδού θα γίνουν οι ωραίοι που ναρκισσεύτηκαν στις τριόδους Φίλιπποι και Ροβέρτοι.
Θα φορέσουν ανάποδα το δαχτυλίδι τους, και με καρφί θα χτενίσουνε
το μαλλί τους, και με νεκροκεφαλές θα στολίσουνε το στήθος τους, για να δελεάσουν τα γύναια.
Και τα γύναια θα καταπλαγούν και θα στέρξουν.
Για να έβγει αληθινός ο λόγος, ότι σιμά η μέρα
όπου το κάλλος θα παραδοθεί στις μύγες της Αγοράς.
Και θα αγαναχτήσει το κορμί της πόρνης μην έχοντας άλλο τι να ζηλέψει.
Και θα γίνει κατήγορος η πόρνη σοφών και μεγιστάνων, το σπέρμα
που υπηρέτησε πιστά, σε μαρτυρία φέρνοντας.
Και θα τινάξει πάνουθέ της την κατάρα, κατά την Ανατολή το χέρι τεντώνοντας και φωνάζοντας:
εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

- Βλέπω τα χρώματα του Υμηττού στη βάση την ιερή του Νέου Αστικού μας Κώδικα.

- Βλέπω τη μικρή Μυρτώ, την πόρνη από τη Σίκινο, στημένη πέτρινο άγαλμα στην πλατεία της Αγοράς
με τις Κρήνες και τα ορθά Λεοντάρια.

- Βλέπω τους έφηβους και βλέπω τα κορίτσια στην ετήσια Κλήρωση των Ζευγαριών.

- Βλέπω ψηλά, μες στους αιθέρες, το Ερέχθειο των Πουλιών.


Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού σαρώνοντας η καταιγίδα
που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου.
Αλλά πριν, ιδού θα περάσουν γενεές το αλέτρι τους πάνω στη στέρφα γης.
Και κρυφά θα μετρήσουν την ανθρώπινη πραμάτεια
τους οι Κυβερνήτες, κηρύσσοντας πολέμους.
Όπου θα χορτασθούνε ο Χωροφύλακας και ο Στρατοδίκης.
Αφήνοντας το χρυσάφι στους αφανείς, να εισπράξουν αυτοί τον μιστό της ύβρης και του μαρτυρίου.
Και μεγάλα πλοία θ' ανεβάσουν σημαίες, εμβατήρια θα πάρουν τους δρόμους,
οι εξώστες να ράνουν με άνθη το Νικητή. Που θα ζει στην οσμή των πτωμάτων.
Και του λάκκου σιμά του το στόμα, το σκοτάδι θ' ανοίγει στα μέτρα του,
κράζοντας: εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

- Βλέπω τους Στρατοδίκες να καίνε σαν κεριά, στο μεγάλο τραπέζι της Αναστάσεως.

- Βλέπω τους Χωροφυλάκους να προσφέρουν το αίμα τους, θυσία στην καθαρότητα των ουρανών.

- Βλέπω τη διαρκή επανάσταση φυτών και λουλουδιών.

- Βλέπω τις κανονιοφόρους του Έρωτα.


Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει.
Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει
από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Αλλά πριν, ιδού θα στενάξουν οι νέοι
και το αίμα τους αναίτια θα γεράσει.
Κουρεμένοι κατάδικοι θα χτυπήσουν την καραβάνα τους πάνω στα κάγκελα.
Kαι θα αδειάσουν όλα τα εργοστάσια, και μετά πάλι με την επίταξη θα γεμίσουν,
για να βγάλουνε όνειρα συντηρημένα σε κουτιά μυριάδες, και χιλιάδων λογιών εμφιαλωμένη φύση.
Και θα 'ρθουνε χρόνια χλωμά και αδύναμα μέσα στη γάζα.
Και θα 'χει καθένας τα λίγα γραμμάρια της ευτυχίας.
Και θα 'ναι τα πράγματα μέσα του κιόλας ωραία ερείπια.
Τότε, μην έχοντας άλλη εξορία, που να θρηνήσει ο Ποιητής, την υγεία της καταιγίδας
από τ' ανοιχτά στήθη του αδειάζοντας, θα γυρίσει για να σταθεί στα ωραία μέσα ερείπια.
Και τον πρώτο λόγο του ο στερνός των ανθρώπων θα πει, ν' αψηλώσουν τα χόρτα,
η γυναίκα στο πλάι του σαν αχτίδα του ήλιου να βγει.
Και πάλι θα λατρέψει τη γυναίκα και θα την πλαγιάσει πάνου στα χόρτα καθώς που ετάχθη.
Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!