Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αποκλεισμός Ελλήνων και Ισραηλινών πολιτών από την αγορά ακινήτων της Τουρκίας.

Χθεσινό άρθρο της Jerusalem post κάνει λόγο για αποκλεισμό Ελλήνων και Ισραηλινών πολιτών από την αγορά ακινήτων της Τουρκίας.
Επί λέξει αναφέρεται: "Turkey's Public Works and Housing Ministry has prepared a draft that would ease rules for property sales to foreign nationals, except for Israeli and Greek citizens, the Turkish newspaper Altinkum Voices reported on Sunday.

According to the draft, Israeli and Greek citizens will not be allowed to purchase land in Turkey, while citizens of Iran, Syria, Saudi Arabia and the Gulf Arab nations will face considerably relaxed rules for land purchases".


Αυτή τη χώρα στηρίζουμε για να μπεί στην Ε.Ε.;
Κάτι έχουμε μπερδέψει εμείς - κάτι έχουνε μπερδέψει αυτοί.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους

Ανοίγει ο δρόμος για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους αναφέρει το άρθρο του capital.

Μερικές πικρές διαπιστώσεις θα κάνω:

  • Γιατί ανοίγει ο δρόμος; Το σκεφτήκατε καλά;
  • Μα επειδή η Ιρλανδία συμφώνησε να δανειστεί τα 85 δις (ή όσα τέλος πάντων αποφασίστηκε) με διάρκεια 7,5 έτη με δυνατότητα παράτασης μέχρι τα 11 έτη.
  • Δηλαδή ο δρόμος ανοίγει για την Ελλάδα μας, η οποία δανείστηκε για 3 μόλις χρόνια, ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ !!!
  • Δηλαδή ο δρόμος ανοίγει επειδή κάποιος υπεράσπισε με επιτυχία τα εθνικά του συμφέροντα.
    • Επειδή κάποιος έχει αίσθηση του μέτρου.
    • Επειδή κάποιος ξέρει ότι ένα τέτοιο δάνειο ΔΕΝ ξεπληρώνεται εντός τριών ετών!
    • Επειδή κάποιος ξέρει ότι για να πληρωθεί ένα τέτοιο δάνειο μέσα σε τρία χρόνια θα πρέπει να εξοντώσει τους συμπατριώτες του και ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ,είτε γιατί νοιάζεται για το λαό του είτε γιατί νοιάζεται για την πολιτική του καριέρα (ο λόγος ΔΕ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ)!
  • Δυστυχώς όμως, αυτός ο κάποιος δεν είναι Έλληνας αλλά Ιρλανδός!

  • Θα μου πείτε ότι στην περίπτωση της Ιρλανδίας η Γερμανία έχει περισσότερα να χάσει απ' ό,τι στην περίπτωση της Ελλάδας.
  • Θα μου πείτε ότι τώρα είναι εμφανής η εξάπλωση της επιδημίας και σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.
  • Θα μου πείτε ότι η Γερμανία είναι πλέον αναγκασμένη να βάλει νερό στο κρασί της κλπ.

Ποιά είναι η αποψή μου;

  • Δεν πιστεύω ότι τα παραπάνω επιχειρήματα είναι ισχυρά.
  • Πιστεύω ότι κάποιοι που κρατάνε το μέλλον της πατρίδας μας στα χέρια τους (όχι μόνο σήμερα), είναι μαθητευόμενοι μάγοι.
  • Πιστεύω ότι κάποιοι που κρατάνε το μέλλον της πατρίδας μας στα χέρια τους, τοποθετήθηκαν χωρίς πολλή σκέψη και μελέτη στη θέση τους, ενώ θα μπορούσαν να τοποθετηθούν τουλάχιστον Ισάξιοί τους ΚΑΙ παράλληλα με απίστευτα μεγαλύτερη εμπειρία στα "πεδία των μαχών".
  • Πιστεύω ότι κάποιοι που κλήθηκαν να κάνουν τις όποιες διαπραγματεύσεις εμφανίστηκαν με "κατεβασμένα βρακιά", με πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες που θα προέκυπταν στην κοινωνία της πατρίδας τους ως συνέπεια των διαπραγματεύσεων στις οποίες θα συμμετείχαν και με λεξιλόγιο απαρτιζόμενο από μία μονοσύλλαβη λέξη: Τη λέξη ΝΑΙ την οποία αναπαρήγαγαν σε κάθε ευκαιρία.
  • Πιστεύω ότι πολλές λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων έχουν επιμελώς κρατηθεί κρυφές από το κοινό.
  • Πιστεύω τέλος ότι πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για την ανικανότητα διαπραγμάτευσης και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρξει δίκη επί εσχάτη προδοσία (χαλαρά) των διαπραγματευτών αλλά επίσης, τόσο εκείνων που εισηγήθηκαν την τοποθέτησή τους στην συγκεκριμένη καρέκλα, όσο κι εκείνων που έκαναν αποδεκτή τη συγκεκριμένη εισήγηση, Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει δόλος όταν βάζει κάποιος να διαπραγματευτεί ένα παιδί του Δημοτικού με έναν απόφοιτο του Πανεπιστημίου! Αν δεν υπάρχει δόλος, τότε υπάρχει εγκληματική βλακεία. Το ίδιο μου κάνει.

Αυτά τα ολίγα και τα συγχαρητήριά μου στους αγαπητούς (με πάσα ειλικρίνεια) φίλους Ιρλανδούς.

Υ.Γ.

  • Θα ήθελα επίσης να μάθω όταν με το καλό υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τους όρους του δανείου.
  • Για κάθε όρο ο οποίος θα είναι ευνοϊκότερος για τους Ιρλανδούς, άλλη μία ευθύνη επιπλέον στο "κατηγορητήριό" μου.
  • Γιατί; Γιατί βαίνει σε βάρος των παιδιών μου.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Προσοχή:Το ΑΙΓΑΙΟ μοιράζεται - αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

Διαβάζοντας το εξαιρετικό blog ενός καλού μου φίλου έπεσε στην αντίληψή μου η σημερινή του ανάρτηση με τον τίτλο που χρησιμοποίησα κι εγώ για τη δική μου.

Στην εν λόγω ανάρτηση λοιπόν γίνεται αναδημοσίευση 2 ενδιαφέροντων άρθρων με κοινή θεματολογία τα οποία δημοσιεύτηκαν σήμερα σε Ριζοσπάστη («Πλατφόρμες» συγκυριαρχίας στο Αιγαίο) και Ελευθεροτυπία (λεηλατούμενος λαός ...) αντίστοιχα. Δεν τα αναδημοσιεύω γιατί θα πιάνουν πολύ χώρο. Όποιος αισθάνεται την ανάγκη ας τα διαβάσει από το πρωτότυπο.

Με λίγα λόγια αποκαλύπτεται το ξεβράκωμα της Ελλάδας σε ό,τι έχει να κάνει με τα κυριαρχικά της δικαιώματα εξαιτίας εγκληματικών χειρισμών από παλαιούς και συγχρονους πολιτικούς (Μαθητευόμενους μάγους ή Εθνικούς Μειοδότες θα αναρωτιώμουν εγώ).

Αξίζει τον κόπο (επιβάλλεται θα έλεγα καλύτερα) η ανάγνωση και των 2 άρθρων και γιατί όχι ο συνδιασμός τους με τη σημερινή είδηση περί κλεισίματος των στρατιωτικών νοσοκομείων σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη! Η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη από πολλές απόψεις (κατά την ταπεινή μου άποψη) για να προβείς σε αυτήν την κίνηση.

Αν μάλιστα εντάξουμε στον προβληματισμό μας τις εντάσεις των τελευταίων ημερών με τους μωαμεθανούς μετανάστες, μπορούμε έστω και διαισθητικά να συμπεράνουμε ότι κάτι άσχημο ψήνεται σε βάρος της πατρίδας μας που είναι ήδη Νοκ Άουτ στο καναβάτσο λόγω των οικονομικών της προβλημάτων.

Προσοχή! Τα δύσκολα είναι μπροστά μας αδέλφια. Τα οικονομικά προβλήματα είναι ένα μόνο κομμάτι από τα προβλήματα που θα κληθούμε να διαχειριστούμε.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Με κρατική δαπάνη τζαμί στην Αθήνα; Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ.

Διάβασα το σημερινό άρθρο του Capital με τίτλο Με κρατική δαπάνη τζαμί στην Αθήνα

καθώς επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών και προβληματίστηκα πάρα πολύ.

Παραθέτω λοιπόν τα Ναί και τα Όχι στο συγκεκριμένο θέμα και τις όποιες άλλες σκέψεις μου γύρω από τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ των αναγνωστών.

a) Το τζαμί πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Είναι θέμα σεβασμού και αν θεωρούμε τους ευτούς μας χριστιανούς, είναι πρωτίστως θέμα αγάπης και ανεκτικότητας. Είναι όμως και θέμα διατήρησης της τάξης μέσω αποτροπής εξεγέρσεων τόσο των μεν (μεταναστών) όσο και των δε (ελλήνων στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας - από τις οποίες και κατάγομαι). Είναι και θέμα ελέγχου των μεταναστών. Το τζαμί πρέπει να γίνει, όμως πρέπει να γίνει με τους δικούς μας (αυστηρούς) όρους κι όχι όπως θα μας ζητηθεί.

b) Για το θέμα όμως των λαθρομεταναστών πρέπει να χαραχθεί συγκεκριμένη και αυστηρή πολιτική. Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις καθεύδουν τον ύπνο του δικαίου και αδιαφορούν για τον έλληνα πολίτη με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει γίνει εκρηκτική. Διαβάστε αν θέλετε την εμπειρία μου: http://ainatem.blogspot.com/2010/09/blog-post_15.html και όπως έχει πει και ο Τζίμης Πανούσης: "Με πορδές δε βάφονται αβγά".

c) Δεν έχω ακούσει πουθενά να έχει χτιστεί χριστιανική εκκλησία με έξοδα του δημοσίου. Γιατί λοιπόν να πληρώσει την ανέγερση του Τεμένους; Να έρθουν τα φράγκα από τη Σαουδική Αραβία!!! όχι και κερατάς και δαρμένος!!!

d) Όποιος αποκαλεί τη χριστιανική θρησκεία Σκοταδιστική, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιάβαστος και το γράφω με επίγνωση λόγου. Η χριστιανική θρησκεία είναι ακριβώς το αντίθετο! Πουθενά δε διδάσκεται μυστικισμός ή σκοταδισμός. Πουθενά μίσος και εμπάθεια. Όλα αυτά η χριστιανική διδασκαλία τα στηλιτεύει. Τα θεωρεί αμαρτία (δηλαδή λάθος). Μόνο άδολη Αγάπη διδάσκει! Οι άνθρωποι διαστρεβλώνουν και εκμεταλλεύονται τη διδασκαλία της κατά το δοκούν με αποτέλεσμα τους όποιους πολέμους - σφαγές κλπ κλπ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ! Η ιδεολογία - κοσμοθεωρία - διδασκαλία της εκκλησίας (δηλαδή του Ιησού Χριστού) δεν επιδέχεται κριτικής Τελεία και Παύλα.

e) Οι λειτουργοί της εν Ελλάδι ορθόδοξης εκκλησίας πληρώνονται από το Δημόσιο για κάποιο πολύ συγκεκριμένο λόγο. Για όποιους δεν το κατέχουν ας διαβάσουν το link που παραθέτω για να μάθουν: http://palio.antibaro.gr/religion/stalidis_periousia.php Αν λοιπόν οι Ορθόδοξοι ιερείς πληρώνονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους (ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ), δε βλέπω το λόγο γιατί να πληρώνονται οι Μωαμεθανοί (και οι λοιποί αλλόδοξοι και αλλόθρησκοι ιερείς.

f) Οι δικοί μας "μουτζαχεντίν" και "σκοταδιστές" όπως ατυχώς αναφέρουν κάποιοι φίλοι για τους ορθοδόξους ρασοφόρους σας πληροφορώ ότι (με τα όποια ελαττώματα έχουν - άλλωστε άνθρωποι είναι και αυτοί και ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτω - η κατάντια μας συν τοις άλλοις δεν οφείλεται σε αυτούς αν δεν κάνω λάθος) είναι σχεδόν οι μόνοι που ασκούν κοινωνικό έργο σε αυτόν τον τόπο. Ορφανοτροφεία, γηροκομεία, πτωχοκομία, συσσίτια,φοιτητικοί ξενώνες, βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες, οικονομική βοήθεια, ρούχα και παιχνίδια σε φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες, αιμοδοσίες κλπ είναι το έργο της εκκλησίας το οποίο ΔΕΝ προβάλλεται γιατί έτσι έχει δώσει εντολή Ο αρχηγός της πίστης Ιησούς Χριστός. Ασκεί το κράτος κοινωνική πολιτική έστω και στο 1/10 αυτής που ασκεί η εκκλησία και δεν το γνωρίζω; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Πέραν όμως της όποια καλής ή κακής κριτικής στην εκκλησία και τους εκπροσώπους της, η παραπάνω συνομοταξία ανθρώπων έχει αναγάγει σε σκοπό της ζωής της την (σωστή μεν) υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών, αδιαφορώντας όλως δι όλου για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας (κάποιον μου θυμίζει - κάποιον μου θυμίζει - Χριστόδουλο τον λέγανε και είχε μόνο ανθρώπους που τον λατρεύανε ή που τον μισούσανε), διαστρέφοντας κάθε έννοια λογικής και ήθους, σαρώνοντας (η καλύτερα αποδομώντας) στη μανιώδη πορεία τους κάθε κρίκο που συνθέτει την ανθρώπινη αλυσίδα που ονομάζεται έθνος, αδιαφορώντας για την καλή ή όχι ποιότητα του καταστρεφόμενου από αυτούς κρίκου, ισοπεδώνοντας τα πάντα προς τα κάτω. Τόσο τους απανταχού φτωχούς μετανάστες, όσο και τους απανταχού γηγενείς, με εμφανή σκοπό τη δημιουργία ενός πολιτιστικού αχταρμά, μίας ανερμάτιστης μάζας ανθρώπων, ποτισμένων στη γηπεδική νοοτροπία και ιδεολογία και γι αυτό άνετα κατευθυνομένων.

Είναι όμως εύκολο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ να τσουβαλιάζουμε και να δαιμονοποιούμε τους πάντες και τα πάντα και να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους φορώντας όμως στον εαυτό μας την προβιά του Προοδευτικού ξερόλα, όντας επι της ουσίας Ανεκπαίδευτοι, Φασίστες, Σκοταδιστές, Αγνώμονες, Ρατσιστές και στο βάθος Μισάνθρωποι. Ξέρουμε να καταδικάζουμε συλλήβδην τις δικές μας παραδόσεις ως ξεπερασμένες κι οπισθοδρομικές, να λέμε ότι ο λαός μας είναι ποτισμένος με ρατσιστικά αισθήματα, να λέμε για τους δικούς μας παπάδες ότι είναι έτσι και αλλιώς (δέχομαι ότι σε αρκετές περιπτώσεις η κριτική είναι σωστή και επιβεβλημένη γιατί σε πολλά πράγματα το έχουν παρακάνει), αλλά για τον Μωαμεθανικό κόσμο (και όχι μόνο) που είναι ο κόσμος του εφαρμοσμένου ΦΑΣΙΣΜΟΥ κάνουμε ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ και συν τοις άλλοις συνδιαλεγόμαστε μαζί τους, αντί να τους ψέγουμε, να τους ελέγχουμε και να ζητάμε μετ' επιμονής να κάνουν υποχωρήσεις (οι φίλοι μας οι Τούρκοι αλήθεια σε τι έχουν υποχωρήσει;), αντιθέτως καθόμαστε στα αυγά μας σαν τις κότες και υποχωρούμε εμείς αντί γι αυτούς, ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ και υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας, της πατρίδας, του έθνους και των παιδιών μας.

Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ Vs ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Θα σας δώσω μερικά επιχειρήματα που δικαιολογούν την Αποχή και μερικά που δικαιολογούν τη Συμμετοχή:

ΑΠΟΧΗ

  • Το λούσο και η γκλαμουριά στην οποία αρέσκονται πολλοί πολιτικοί, η εμφανής προσπάθεια πλουτισμού και η κατασπατάληση του εθνικού πλούτου η οποία ξεσκεπάζεται υπό τη σαρωτική ορμή της σωβούσης κρίσης,
  • Η επι της ουσίας αποστασιοποίηση των πολιτικών από τα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα του κοσμάκη και η λειτουργία τους σαν ένα είδος κλειστής κάστας (με τον υπόλοιπο λαό και την αριστοκρατία του πλούτου να είναι οι άλλες δύο που συνθέτουν το σκηνικό) η οποία "δικαιωματικά" ηγείται τον τόπο αυτό.
    • Είδε ποτέ κανείς από αυτούς τι γίνεται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια; Κι αν είδε προβληματίστηκε καθόλου;
    • Είδε ποτέ κανείς από αυτούς τι γίνεται στα ιατρεία του ΙΚΑ και τα κρατικά νοσοκομεία; Κι αν είδε προβληματίστηκε καθόλου;
    • Είδε ποτέ κανείς από αυτούς τι γίνεται στις γειτονιές της Αθήνας από τα σκουπίδια, τα σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, τα βουλωμένα φρεάτια, τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τους ναρκομανείς, τα βαποράκια, τις πόρνες τους λαθρομετανάστες και το παράνομο εμπόριο; Κι αν είδε προβληματίστηκε καθόλου;
    • Ξέρει κανεί από αυτούς αν έχει δουλέψει σωστά το ΣΔΟΕ, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της Εφορίας και του ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΕΣΡ, οι Πολεοδομίες, οι Συγκοινωνίες; Κι αν ναι προβληματίστηκε καθόλου;
    • Έχει ποτέ σκεφτεί κανένας από αυτούς πως τη βγάζουν οι φτωχοί συνταξιούχοι; Κι αν ναι προβληματίστηκε καθόλου;
  • Η έντονη αίσθηση ότι οι κυβερνώντες (αλλά και οι περισσότεροι από τους 300 της βουλής) είναι σφόδρα απάτριδες και δεν έχουν δική τους γραμμή πολιτικής σε όλα τα σημαντικά θέματα (Σκόπια, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κύπρος, Παιδεία, Οικονομία, Ασφαλιστικό, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ), παρά ακολουθούν τα όσα τους υπαγορεύει το Διευθυντήριο του εξωτερικού, είτε αυτό εδρεύει στις ΗΠΑ, είτε στη Γερμανία. Σαν αποτέλεσμα δημιουργείται η απελπισμένη διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια το τρένο που βλέπει τα άλλα τρένα να περνούν δηλαδή με λίγα λόγια ότι την ώρα που οι άλλοι πάνε μπροστά εμείς μένουμε τουλάχιστον στάσιμοι, μετατρεπόμενοι επιπλέον σε αγελάδα που αρμέγουν άλλοι και όχι οι ιδιοκτήτες της.
  • Τα προνόμια, η αισχρή ατιμωρησία μέσω κουκουλωμάτων υπό το όνομα "εξεταστική επιτροπή", ή μέσω του κλεισίματος της βουλής (και ο νοών νοείτω), με χρήση δηλαδή των ειδικών άρθρων του Συντάγματος τα οποία οι ίδιοι συντάξανε και περάσανε για να τη βγάζουν λάδι στις "βροχερές ημέρες",
    • Πότε τιμωρήθηκε πολιτικός από άλλους πολιτικούς;
    • Πως θα δουλέψει η δημοκρατία σωστά εάν επικρατεί μία διαιωνιζόμενη ατιμωρησία;
  • Ο ξεδιάντροπος νεποτισμός των πολιτικών με τα παιδιά να "κληρονομούν" την έδρα των γονιών, ή να διορίζονται σε θέσεις φιλέτα με φωτογραφικές διατάξεις και χωρίς μάλιστα την αντίδραση των πολιτικών αντιπάλων οι οποίοι προφανώς προσδοκούν στην επανάληψη των ιδίων αισχών όταν θα έρθει η σειρά τους.
  • Η όλο και χειρότερη επιλογή νέων ατόμων που ενσωματώνονται στην πολιτική ζωή του τόπου μας: Στους γόνους των γνωστών πολιτικών οι οποίοι "κληρονομούν" το κοπάδι του πατέρα ή της μάνας τους, προστίθενται όλο και περισσότεροι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ υποψήφιοι, άσχετα αν είναι άξιοι ή όχι. Αθλητές, καλλιτέχνες, TV περσόνες και άλλα αναγνωρίσιμα "φρούτα" καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη έκταση στα ψηφοδέλτια και ακόμα χειρότερα... καταλαμβάνουν όλο και περισσότερες έδρες στη Βουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Αν δεν είναι αυτό κατάντια τότε τι είναι;
  • Η εμφανέστατη προσπάθεια χειραγώγησης της σκέψης των πολιτών με τη συνδρομή των σάπιων ΜΜΕ και με τη χρήση ξύλινου λόγου, εώλων δημαγωγικών επιχειρημάτων, αναξίων ακόμα και για το πνευματικό επίπεδο παιδιών του νηπιαγωγείου, μέσω απειλών (καλή ώρα όπως η πρόσφατη απειλή του ΓΑΠ), ή μέσω κούφιων υποσχέσεων που ποτέ δεν εφαρμόζονται.
  • Η καλλιέργεια νοοτροπίας διαίρεσης και όχι συνένωσης του λαού, τη στιγμή που οι ίδιοι οι πολιτικοί έξω από τα παράθυρα των ΜΜΕ και τα έδρανα της Βουλής είναι φιλαράκια. Όταν μιλάμε για γαλάζια και για πράσινα παιδιά τι άλλο από διαίρεση του έθνους πρόκειται; Όταν αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι άνθρωποι εξαιτίας των φρονημάτων τους δεν καλλιεργείται διχασμός;
  • Στο πλαίσιο των όσων αναφέρθηκαν αμέσως παραπάνω εντάσσεται και η αναξιοκρατία, καθώς ο κάθε αποτυχημένος πολιτευτής "δικαιωματικά" εξασφαλίζει μία θέση Προέδρου σε ΔΕΚΟ, Γενικού Γραμματέα σε Υπουργεία ή οργανισμούς κλπ. Αντίστοιχα συναντάμε διάφορους αφισοκολλητές να καταλαμβάνουν αδρά αμειβόμενες θέσεις στο δημόσιο, "τιμής ένεκεν", ώς ανταμοιβή της μεγάλης προσφοράς στην παράταξη (αλλά όχι στην πατρίδα) και πάει λέγοντας.
  • Η στρεβλή λειτουργία του κομματικά ελεγχόμενου συνδικαλισμού, ο οποίος αφ' ενός αποτελεί εφαλτήριο για την κατάληψη βουλευτικών και υπουργικών θώκων από τους υψηλά ιστάμενους συνδικαλιστές, αφ' ετέρου δε, δεν εξυπηρετεί σωστά τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι μόνον αυτό, πολλές φορές έχει αναδειχθεί όχι απλά σε τροχοπέδη της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας (την οποία αντιμετωπίζει συλλήβδην ως εχθρό της εργασίας), αλλά και βρόγχος στο λαιμό της με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας.
  • Η εμφανέστατη προσπάθεια εξοβελισμού από την ψυχή του έθνους των ελλήνων παραδοσιακών αξιών, ή αν το θέλετε διαφορετικά η θλιβερή εκ των υστέρων διαπίστωση από τους συμπατριώτες μας ότι ένα πλήθος από παραδοσιακές αξίες, έθη (συνήθειες), καταστάσεις, στερεότυπα κλπ τα οποία χωρίς να το αξίζουν έχουν καταρρεύσει, καταρρέουν ή πολεμούνται χωρίς έλεος και χωρίς κάποια εμφανή αντίσταση, με στόχο την αποπροσωποποίηση ολοκλήρου του έθνους.

Τα παραπάνω μαζί με τα όσα κατεγράφησαν σε προηγούμενη ανάρτησή μου είναι κατ' εμέ το πραγματικό μήνυμα της Αποχής που πρέπει οι πολιτικοί να λάβουν υπ' όψιν τους αν έχουν φιλότιμο και είναι άνθρωποι που μαθαίνουν από τα λάθη τους προκειμένου να πάνε πιό μπροστά.

Έτσι λοιπόν και με βάση τα παραπάνω, ο κάθε ηλικίας πολίτης έχει σχηματίσει στο μυαλό του τις ακόλουθες ακλόνητες απόψεις που τον οδηγούν δικαίως μεν λανθασμένα δε:

  • Δεν υπάρχει Δημοκρατία.
  • Δεν υπάρχει αξιοκρατία.
  • Δεν υπάρχουν τίμιοι πολιτικοί.
  • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • Εξοβελισμός από την πολιτική ζωή του κάθε φελλού. Του κάθε άχρηστου και πονηρού πολιτευτή που εκμεταλλεύεται τη ραθυμία του πολίτη να ασχοληθεί με τα κοινά.
  • Εκλογή των αξίων, των ικανών, των αγνών.
  • Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού απαγορεύει στην μειοψηφία να λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό της πρώτης. Αυτό όμως φίλοι μου συνέβη στις εκλογές που έγιναν. Οι λίγοι αποφάσισαν για τους πολλούς.

Η Συμμετοχή είναι η μόνη ελπίδα.

Η ελπίδα που πάει να σβήσει μέσα σε ένα νέο επερχόμενο Μεσαίωνα πρέπει να συντηρηθεί. Μόνο η ελπίδα μπορεί να αντιστρέψει την πορεία προς την παρακμή και αυτός είναι κατ' εμέ το ισχυρότερο επιχείρημα για να μην απέχει κανείς από τα κοινά.

Αν μη τι άλλο έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και τους νεκρούς μας.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Φίλοι καλησπέρα.

Θα σας εξομολογηθώ τον πόνο μου σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές.

Όσοι διαβάζετε τις αναρτήσεις μου γνωρίζετε ήδη την εναντίωσή μου στην αποχή και τους κινδύνους που θεωρώ ότι αυτή κρύβει, καθώς επίσης και την άποψή μου ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν.

Στην παρούσα ανάρτηση όμως θα σας πω κάτι άλλο:

Με τις κοκορομαχίες των Υποψηφίων Νομαρχών στα τηλεπαραθύρια δεν θέλησα να ασχοληθώ. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, καθώς και να θέλεις δε μπορείς να το αποφύγεις. Έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια ενός τηλεπεριπάτου έτυχε να πέσω στην εκπομπή του ακατονόμαστου για εμένα κουμπάρου του μακαρίτη Σωκράτη Γκιόλια. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν έτυχε να μιλάει ο υποψήφιος της ΝΔ κύριος Κικίλιας...

Εντυπωσιάστηκα!

Εντυπωσιάστηκα όμως αρνητικά.

  • Ο άνθρωπος αυτός πρώτα πρώτα δεν έχει διδαχτεί τη γλώσσα του σώματος (έχω τη σχετική εμπειρία και μπορώ να σας βεβαιώσω γι αυτό), όπως εμφανώς έχουν διδαχτεί πάρα πολλοί πολιτικοί με πρώτο πρώτο τον "κουρασμένο" Κ.Καραμανλή ο οποίος δεν ήταν όμως πολύ καλός μαθητής σε αντίθεση με τον νύν πρωθυπουργό, ο οποίος παίρνει άριστα.
  • Επιστρέφω στον ψηλό και άχαρο Βασίλη... Το ύφος του είναι ύφος ενός κουτοπόνηρου πλασιέ, ο οποίος προσπαθεί να πουλήσει (ανεπιτυχώς για εμένα) φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ενός Μαυρογιαλούρου άλλης εποχής. Για το ύφος του βέβαια δε σχημάτισα την γνώμη αυτή από τα 2-3 λεπτά που είδα στην TV, αλλά και από τις αφίσες και τα (ακριβά) τηλεοπτικά σποτάκια.
  • Ο λόγος του είναι κενός περιεχομένου. Μόνο με συνθήματα μπόρεσε να μιλήσει αυτά τα 2-3 λεπτά που άντεξα να τον βλέπω πρίν συνεχίσω τον τηλεπερίπατό μου. Ατάκες και μόνο ατάκες και ουσία καμία.
  • Δεν εντόπισα καμία οξύνοια λοιπόν, ούτε στο βλέμμα του, ούτε στο πως χρησιμοποιούσε το σώμα του και πολύ περισσότερο στον λόγο που άρθρωσε αυτά τα 2-3 λεπτά. Ήταν επιεικώς απογοητευτικός! Νέο παιδί, γιατρός άνθρωπος, ψημένος στους αγωνιστικούς χώρους (σημαντική εμπειρία για έναν άνθρωπο, εμπειρία η οποία διευρύνει την αντίληψη και "ανοίγει το μάτι"¨), με εμπειρία σε δημοτική θέση ευθύνης (λέμε τώρα) στον πρώτο δήμο της χώρας! "Run Forest" μου ήρθε αβίαστα μία φωνή στο μυαλό.
  • Απορώ λοιπόν και με τον αρχηγό της ΝΔ με την επιλογή του. Καλά δεν έχει μάτια να δει τι εστί Κικίλιας; Επικοινωνιακούς Συμβούλους δεν έχει να τον συμβουλέψουν αν το προφίλ του Κικίλια μπορεί ή δεν μπορεί να έχει πέραση στον κόσμο; Χάθηκαν οι άξιοι άνθρωποι στο συγκεκριμένο κόμμα (βέβαια για την αξία όλων όσων πολιτεύονται έχω έντονες αμφιβολίες);
  • Μήπως όμως ο κάθε κύριος Σαμαράς νομίζει ότι ο λαός είναι βόδια που δεν βλέπουν; Μήπως αρκεί το "Αντημνημονιακό" σύνθημα για να τσιμπήσει μία παράταξη ψήφους; Όμως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι βόδια!

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής δεν ψήφισα κανέναν από τους υποψηφίους Περιφερειάρχες. Ψήφισα για Δήμαρχο (μαζί με το 73% των Ρεντιωτών και το 33% των Νικαιωτών) τον προηγούμενο Δήμαρχο Αγίου Ιωάννου Ρέντη κύριο Ιωακειμίδη ο οποίος τόσα χρόνια μάλλον ικανοποιητικά διοικεί το δήμο.

Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής θα ψηφίσω πάλι τον ίδιο υποψήφιο Δήμαρχο φυσικά λόγω εντοπιότητας το ομολογώ, αλλά και προκειμένου να μην εκλεγεί ο γνωστός κος Λογοθέτης ο οποίος δε μου γεμίζει καθόλου το μάτι (η θητεία του στον Πειραιά υπήρξε σίγουρα αποτυχημένη - ενώ στη Νίκαια ακόμα πιό παλιά μάλλον τα είχε πάει καλά).

Στις περιφερειακές όμως έχω τρομερούς ενδοιασμούς... ΠΑΣΟΚ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ (ποτέ δε γούσταρα). Μνημόνιο ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Σγουρό ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Δεν μου πάει όμως το χέρι να ψηφίσω και τον απαράδεκτο κατ' εμέ κο Κικίλια και μάλιστα να δώσω δικαίωμα να μπεί για τα καλά στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας άλλος ένας άνθρωπος με όχι ιδιαίτερα μεγάλο ειδικό βάρος (το δικαίωμα αυτό βέβαια του το έδωσε ο κος Σαμαράς ο οποίος αργά αλλά σταθερά χάνει την όποια εκτίμηση του είχα).

Δεν το πιστεύω ότι το λέω αυτό, αλλά με δεδομένη την εικόνα που έχω σχηματίσει για τον Κικίλια, η συνείδησή μου κρυφοκοιτάζει το Σγουρό...

Όταν μπω μέσα στο παραβάν θα πάρω την τελική μου απόφαση κι ο Θεός βοηθός.

Υ.Γ.

Για τον τρισμέγιστο φελλό και οριακής νοημοσύνης κο Τατούλη δε θέλω να ξοδέψω ούτε ένα δευτερόλεπτο. Απλά ντροπή σε όσους τόσα χρόνια σαν αγελαία ζώα τον εκλέγανε και σε όσους σαν αγελαία ζώα πήγαν την Κυριακή που πέρασε και θα πάνε και μεθαύριο για να τον ψηφίσουν. Είχε γίνει - ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - και υφυπουργός. Τρομάρα μας!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Το Πραγματικό Μήνυμα των εκλογών.

Για δες θάμα κι αντίθαμα παράξενο μεγάλο

εβγήκαν όλοι νικητές και χάσαν όλοι οι άλλοι.

Χάρρυ Κλύνν "Πατάτες" 1981 σε κείμενα Γιάννη Κακουλίδη

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα φίλοι μου. Πρόκειται για μία μάχη μέσα σε ένα θέατρο του παραλόγου. Στη μάχη όμως αυτή που περιγράφεται παραπάνω, υπάρχουν θύματα και αυτά δεν είναι άλλα από:

  • Το λαό.
  • Την Ελλάδα.
  • Τη Δημοκρατία.

Ο ΓΑΠ απειλεί! Η απειλή του μου θυμίζει λίγο το γνωστό υπό Κ.Καραμανλή ρηθέν "Ή εγώ, ή τα τάνκς" και εκ των υστέρων μπορεί να χαρακτηριστεί ως "Το ποντίκι που βρυχάται".

Ο Σαμαράς υπερηφανεύεται για "Ολική επαναφορά" του κόμματός του.

Ή Παπαρρήγα χαίρεται για τα ποσοστά που έπιασε.

Ο Καρατζαφέρης θεωρεί θετική τη συγκράτηση των ποσοστών του ΛΑΟΣ.

Ο Τσίπρας πάλι έδωσε τις δικές του ερμηνείες και πάει λέγοντας.

Κανένας όμως δεν έσκυψε το κεφάλι του να πει τα ακόλουθα:

"Ζητώ συγγνώμη από τον έλληνα πολίτη για το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί στην απαξίωση και στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής που σαν αποτέλεσμα είχε τα ανεπίτρεπτα για μία δημοκρατία ποσοστά αποχής. Κανένας πολιτικός δεν θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος με αυτά τα ποσοστά αποχής κι εγώ περισσότερο από όλους.

Το ποσοστό της αποχής, των λευκών και των άκυρων ψηφοδελτίων καταδεικνύει την δική μου ανεπάρκεια και αν μη τι άλλο εκλέγει πανίσχυρη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αυτή αποτελείται από άλλους πολιτικούς από αυτούς που πολιτεύονται σήμερα. Άλλους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς πιό ικανούς και αληθινούς.

Για το λόγο αυτό και με βάση το μήνυμα των εκλογών όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, οφείλω για το καλό της πατρίδας και της δημοκρατίας να αποσυρθώ από την πολιτική και να βάλω λουκέτο στο κόμμα που προϊσταμαι. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και ζητώ συγγνώμη για τα λάθη μου. Από σήμερα η πολιτική σκηνή της Ελλάδας δεν θα επιβαρύνεται με την παρουσία μου και προτρέπω το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου".