Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

ΕΡΜΗ ΣΚΛΑΒΑ ΠΙΚΡΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Διαβάστε τα χάλια μας:

 • Ανακοινώθηκαν οι σύμβουλοι του Δημοσίου

  α) Η πρόσληψη συμβούλων υποδηλώνει αποδοχή της ανικανότητας του υπουργείου να φέρει εις πέρας μία (σοβαρή) δουλειά. Κατ' επέκτασιν, η πρόσληψη συμβούλων και μάλιστα τριών (και ξένων) συνεπάγεται κόστη, τα οποία είναι διόλου ευκαταφρόνητα για τέτοιες δουλειές αδέλφια μου. Αλλά ας είναι. Ο βασιλιάς είναι ξεκάθαρα γυμνός, όμως αν το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς των συμβούλων είναι προς όφελος της φουκαριάρας της πατρίδας ας πάει στην ευχή και το παλιάμπελο.

  β) Μας λέει ο κος Παπακωνσταντίνου μέσα από το άρθρο (ανυπόγραφο): "Η κυβέρνηση επιθυμεί ισχυρό δημόσιο τραπεζικό πυλώνα. Άφησε βέβαια ανοικτό το ενδεχόμενο άλλων αποφάσεων μετά τις εισηγήσεις των τριών συμβούλων που προσέλαβε η κυβέρνηση".
  Σχόλιο στα παραπάνω λόγια του Παπακωνσταντίνου: Ήξεις αφήξεις ούκ, εν τω πολέμω θνήξεις (προσοχή που τοποθετήθηκε το κόμμα).
  Κλασσική πολιτική γλώσσα, από την οποία δε βγάζεις κανένα συμπέρασμα για το αν τελικά υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική της κυβέρνησης ή όχι.
  Τη στιγμή αυτή εγώ θα ήθελα πολιτικούς δυναμικούς (ποιός τους έχασε για να εμφανιστούν στα μέρη μας θα μου πείτε) με ξεκάθαρους στόχους, ειλικρινείς και όχι λαπάδες και τσανακογλείφτες.
 • A! μιας και έλεγα ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και περι ανικανότητας κλπ κλπ, διαβάστε και αυτό το αρθράκι της Ναυτεμπορικής για τους 20 νέους συμβούλους που προσέλαβε ο κος ΓΑΠ για να στελεγχώσει το γραφείο του (€ 600.000 / έτος - λεφτά υπάρχουν): Εκτακτες προσλήψεις συμβούλων στο γραφείο του Πρωθυπουργού
 • Α! Να μην ξεχάσω και το Υπουργείο "Συντονισμού" που βρίσκεται στα σκαριά. Αυτό ντέ που θα οργανώνει και θα συντονίζει τα υπουργεία (για λογαριασμό του Γιωργάκη) για να μπορεί αυτός να κάνει τα ταξίδια του στο εξωτερικό και να φέρνει τις πολυπόθητες επενδύσεις στην Ελλάδα (λέμε και καμία κοτσάνα για να περνάει η ώρα). Σε αυτό το υπουργείο πόσοι "συνεργάτες" θα προσληφθούν;
 • Δεν θα ήθελα να παραλείψω ότι η Μπιρμπίλω οραματίζεται πεζοδρομήσεις της Πανεπιστημίου κλπ κλπ.
 • Για το θέμα της παιδειάς δε θα επεκταθώ γιατί θα μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Θα αναφέρω μόνο ότι με λευκή κόλλα κάποιος μπορεί να μπεί σε ΤΕΙ .Τέλος...
 • Ο μέγας Μπακογιάννης κατεβαίνει για δήμαρχος Καρπενησίου. Κληρονομεί βλέπετε μεγάλο κοπάδι από παππού και μάνα, αλλά και την υποστήρηξη της ΝΔ τιμής ένεκεν για τον αδικοχαμένο πατέρα του που αγωνίστηκε για την παράταξη. Σύμφωνα με νέες μελέτες που έκαναν γενετιστές, η μεγαλοσύνη ενός ανδρός ή μίας γυναικός μεταβιβάζεται μέχρι και 7 γενεές! Ο κος Μπακογιάννης λοιπόν είναι δίχως άλλο πολύ μεγάλος ανήρ, καθώς έχει πάρει όχι μόνο από τον πατέρα του και τη μάνα του, αλλά και από τον παππού του. Ουδείς λοιπόν καταλληλότερος ούτου για δήμαρχος στο δήμο Καρπενησίου στον οποίο όταν με το καλό εκλεγεί δήμαρχος θα εγκατασταθεί μόνιμα και θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την αναγέννηση του, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.


 • Να τους χαιρόμαστε.

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΔΙΚΑ ΠΤΗΝΑ.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την ανάρτησης της τελευταίας αναρτήσεώς μου με τίτλο Ζητείται Φιλότιμο και η επιβεβαίωση των γραφομένων μου έρχεται με SMS.

Μόνο που αυτή τη φορά εκτός από την επιβεβαίωση ότι ΟΛΟΙ μας είμαστε Παχύδερμα και ότι φυσικά η κοινωνία στην οποία ζούμε δεν έχει μέλλον, μπορούμε με μεγάλη άνεση να διαπιστώσουμε αυτό που εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε.

Και ποιό είναι αυτό;

Μα ότι η χώρα αυτή είναι γεμάτη από Νταβατζήδες και μάλιστα ΦΑΣΙΣΤΕΣ Νταβατζήδες καλυμμένους με μία τάχα μου προοδευτική και δημοκρατική προβιά.

Νταβατζήδες του εξωτερικού: Κράτη και ενώσεις κρατών (περιττό να κατονομαστούν), Ξένοι δανειστές, IMF, OECD, WB, WTO, Moody's, Fitch, S&P, Πολεμικές βιομηχανίες, Funds, Ζήμενς, ΠΟΥ κλπ,

Εγχώριοι Νταβατζήδες: Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Εφοριακοί, Πολεοδόμοι, Γιατροί, Δικηγόροι, Δικαστές, Εργολάβοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Συνδικαλιστές, Αστυνομικοί, Δάσκαλοι, Καθηγητές, Πανεπιστημιακοί, Σκουπιδιάρηδες, Τελώνες, Οδηγοί μετρό - τραμ - λεωφορείων - τρένων - αεροπλάνων, Μεταφορείς, Ταξιτζήδες, Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, Ξενοδόχοι, Τραπεζίτες, Βιομήχανοι, Αγρότες, Σουπερ Μάρκετ, ο Μένιος ....... ακόμα και Τρομοκράτες.

Φτού μας να μην μας ματιάσουνε.

Και το χειρότερο: Να μας χαίρονται τα παιδιά μας, για τα οποία αδιαφορούμε εδώ και πολλές δεκαετίες.

Κάποτε έγραφα στην κατακλείδα μίας αναρτήσεώς μου "Ελλάς Αιωνία σου η μνήμη" και ο ευπατρίδης φίλος L.Merroni μου έγραφε εκνευρισμένος:

"Υποθέτω ότι όντως αγαπάς την Ελλάδα,και δεν εκνευρίζομαι με τα "αιωνία σου η μνήμη" κ.λ.π.
Εξηγούμαι λοιπόν.
Η αναφορά σου αφορά το νεοελληνικό κρατίδιο!
Η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι αυτό που περιγράφεις,και ωφείλεις να το γνωρίζεις.
Το νεοελληνικό αυτό κρατίδιο που λές,"υποφέρει" γιατί όλοι του οι "ταγοι",θρησκευτικοί,πολιτικοί,καλλιτέχνες,επιστήμονες,διανοούμενοι,"άνθρωποι του πνεύματος" κ.λ.π είναι ιδιοτελείς(ήπιος χαρακτηρισμός)άρα και κοινωνικά τιποτένιοι,και ασήμαντοι εθνικά!
Αν ήταν σημαντικοί,τότε θα ήταν επικίνδυνοι,και ή θα είχαν δολοφονηθεί ή θα είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο,ή θα είχαν πεθάνει απο την επάρατο,ή θα είχαν σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα, ή θα είχαν εκπαραθυρωθεί ή..ή..κ.λ.π.
Αν όλα αυτά φαίνονται υπερβολικά τότε ποιός είναι ο επικίνδυνος που ζεί και μεσουρανεί ακόμη στο νεοελληνικό κρατίδιο?? ΚΑΝΕΙΣ!
Το γεγονός στο οποίο αναφέρεσαι είναι πλέον καθημερινότητα και θέλω να πιστεύω ότι ατυχώς το συνέδεσες μ'αυτό που σημαίνει ΕΛΛΑΔΑ!"

Συμφωνώ με το φίλο μου, πλην όμως μέσα σε όλη αυτή την κρίση που ζούμε και με το βίαιο ξεσκέπασμα προσωπείων και καταστάσεων που επήλθε και επέρχεται, θα τα χαρακτηρίσω αγνά όνειρα.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μετατραπεί σε κτήνη εδώ και καιρό και επειδή μία πατρίδα εκτός από ΙΔΕΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΟΝΕΙΡΑ, ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, ΧΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ, DNA, ΚΛΠ είναι και το σύνολο των ατόμων που απαρτίζουν το έθνος σήμερα, με δεδομένη την ποιότητα των νεοελλήνων έχω καταλήξει στο ακλόνητο (υποκειμενικό) συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μέλλον για αυτόν τον ευλογημένο τόπο που αγαπάμε τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι άνθρωποι.

Ζήτω λοιπόν στην Αντιβασιλεύουσα Τρόικα των αλλοφύλων που μέσα από την κρίση και την οικονομική (επιφανειακά) κατάντια μας, προσπαθεί εξ αντανακλάσεως (όλοι ξέρουμε ότι οι σκοποί τους είναι άλλοι) να μας επαναγάγει στην απολεσθείσα ανθρώπινη φύση. Ποιούς; Τους απογόνους αυτών που όχι απλά όρισαν, αλλά δημιούργησαν τη Δημοκρατία. Αυτών που όρισαν μέσω του Σωκράτη και του Πλάτωνα τον ανθρωπισμό και έδωσαν αξία - για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας - στην ανθρώπινη ύπαρξη. Τους (τάχα μου) σύγχρονους θεματοφύλακες - μέσα από διωγμούς, εικονομαχίες, τουρκοκρατία - της ορθής χριστιανικής πίστης.

Θα κλείσω με τους στοίχους που μου είχε "αφιερώσει" τότε ο φίλος L.Merroni:

Θέλει μελτέμι γερό,γεννημένο στην Τήνο,που να'ρθει με την ευχή της παναγιάς,και να καθαρίσει τον τόπο απ'όλων τών λογιώ της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ'απομεινάρια

ΟΔ.ΕΛΥΤΗΣ

Αυτός που πάει τη ζωή λιγάκι παραπέρα,
είναι ο πιό μοναχός στη γή όταν τελειώνει η μέρα.
Λένε πώς μές στούς ουρανούς οι άγγελοι πετάνε,
μα εγώ τούς βλέπω ζωντανούς στη γή να περπατάνε.
Αυτός που παίρνει μιά σταλιά και πέλαγο την κάνει,
θα δεί ποτάμια δάκρυα που ανθρώπου νούς δέν φτάνει.

Ορφέας Περίδης.