Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μηδέν στο πηλήκιο

Μηδέν στο πηλήκιο.

Άρθρο του κου Γιανναρά στην Καθημερινή της Κυριακής 27/09/09

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο αθλητισμός κάποτε...

Ένα μικρό περιστατικό από την αρχαιότητα...

Ο Ηρόδοτος διηγείται ότι ο γιος του ευυπόληπτου πέρση πολέμαρχου Αρτάβανου, Τριταντέχμης ο οποίος ήταν ένας από τους αξιωματούχους του Πέρση βασιλιά, μόλις πληροφορήθηκε ότι το βραβείο της νίκης στους Ολυμπιακούς αγώνες θα ήταν ένα απλό στεφάνι από κλαδί αγριελιάς, αναφώνησε: «Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ' άνδρας ήγαγες μαχησομένους ημέας, οι ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής!» («Αλίμονο, Μαρδόνιε, με ποιους άνδρες μας έφερες να πολεμήσουμε! Μ' αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα, αλλά για την αρετή!»). Ποιό είναι το ποιόν μας σήμερα;
Εμπορευματοποίηση παντού και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Το έχετε αλήθεια συνειδητοποιήσει ότι η λέξη ΑΡΕΤΗ έχει εκλείψει από το λεξιλόγιό μας;
Το έχετε συνειδητοποιήσει ότι τη λέξη ΑΡΕΤΗ θα τη χρησιμοποιήσουμε μόνο για να φωνάξουμε κάποια γυναίκα που έχει πάρει αυτό το όνομα;

Γιατί άραγε;

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΡΗΞΗ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ ΕΞ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αναδημοσιεύω επιστολή απελπισίας ενός συμπολίτη μας, η οποία δημοσιεύτηκε στο blog "Ερμιονίδα: μας αρέσει - δεν μας αρέσει"


Σας παρακαλώ, διαβάστε το και κατόπιν κάντε και την αυτοκριτική σας.

ΦΙΛΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ,

ΔΕΙΞΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ.

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΕΣΙΣ.
ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΘΕΣΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο ΣΟΛΩΝ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΓΕ : ΚΥΒΕΡΝΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ, ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΕΞ ΙΣΟΥ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ.
{ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ή ΤΟΝ ΣΤΙΒΑΞΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!.}

ΑΝΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΗ.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΕΠΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ «ΑΝΗΚΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ !
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ.

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΗ.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΚΟΛΟΒΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΩΣ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΝΕΜΕΣΙ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
( ΝΕΜΕΣΙΣ = ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΘΕΪΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ)
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΟΥ ΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ.

ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΙΕΣ ΣΕ ΚΟΠΑΔΙ. (ΣΟΛΩΝ).
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ, ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΟΛΟΒΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΘΛΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ.
ΣΤΗΝ ΘΕΣΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ή ΦΤΗΝΕΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ...
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΘΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΣΕΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΗΣ...
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΚΟΤΑΔΙΑ...
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» ΚΑΤΑΞΙΩΣΙ...
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ. ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ. - ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΗ, ΚΙ΄ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΥΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ...-
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ», «ΦΑΣΙΣΤΑΣ» ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΔΙΑΝΟΙΑ.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΕΣΤΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΩΝ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΡΝΕΣ ΠΕΡΙΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΑ...
.

ΦΥΣΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΙ -
.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΦΕΡΑΝΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΑ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΦΤΗΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΧΡΕΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΦΕΣΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ, ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΕΛΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ! – ΕΔΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΜΑΣΤΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΈΣ, ΗΘΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ, ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΜΑ
ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ ...–
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΠΩΛΥΣΙΕΣ ΨΗΦΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΙ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ «ΧΡΙΣΜΕΝΩΝ» ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ «ΑΚΡΑ» !
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ...
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΨΕΜΑ ΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΗ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΥΤΟ, ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ...ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΚΙ΄ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΣ, ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ; ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΚΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΕΛΕΩ ΔΙΑΔΟΧΗΣ, ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΗΣ ΜΟΥ ΖΩΗΣ!
.
.
ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 650 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΙΣΧΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ..
ΠΟΥ Η ΔΕΗ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΙΔΟΠΟΙΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

ΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ» ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΗΤΕ.
ΠΟΥ ΔΕΧΤΉΚΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΕ ΑΘΛΙΟ ΠΑΡΑΣΣΙΤΙΣΜΟ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ !
ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΑΥΤΗΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΞΙΩΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ».


ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΑΛΑΜΗ...
ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!

Τέλος διαβάστε πάλι την παλαιότερη ανάρτησή μου με τίτλο "Φτού σας και φτού μας" και κάντε τους παραλληλισμούς σας με το παραπάνω κείμενο.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ποιόν ψηφίζω...

Επειδή δε μπορώ να βλέπω τίτλους του στίλ "ψηφίζουμε το Χ κόμμα ή τον Ψ αρχηγό" και να διαβάζω κουβέντες αστήρικτες, γραμμένες από οπαδούς και όχι σκεπτόμενους πολίτες, θέτω παρακάτω τι θα ήθελα να πρεσβεύει ένας υποψήφιος πρωθυπουργός (και να με πείσει ότι όλα αυτά τα εννοεί) για να πάρει την ψήφο μου:
  • Την αντιμετώπιση της παιδείας ως κορωνίδας των προτεραιοτήτων ενός κράτους.
  • Την αξιοκρατία και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου με σκοπό την άριστη διαχείριση των οικονομικών του κράτους.
  • Την εθνική συνεννόηση και τον τερματισμό της πόλωσης των τελευταίων δεκαετιών.
  • Τον προσδιορισμό, την ανάδειξη και την προστασία της εθνικής μας ταυτότητας.
  • Την προστασία του πολίτη από τον ηθικό ξεπεσμό που όλα τα ΜΜΕ ασύδοτα (εν γνώσει ή εν αγνοία τους) προωθούν.
  • Την αποθέωση των εθνικών μας θησαυρών με διάχυση των οφελειών στην πλειοψηφία των πολιτών.
  • Την ταχύτητα στην απόδοση δικαιοσύνης.
  • Την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και του συστήματος προμηθειών της.
  • Τον αυστηρό και ουσιαστικό έλεγχο των θεσμών της κοινωνίας και του κράτους και την συνεχή προσπάθεια για βελτίωσή τους.
  • Τον αυστηρό έλεγχο του έργου των βουλευτών - υπουργών - κυβερνήσεων και τον αυτόματο εξοστρακισμό από την πολιτική ζωή όσων αποδεικνύονται ανεπαρκείς.
  • κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών.
  • κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ;
Θα μειδιάσω ευγενικά. Ευχαριστώ πολύ αλλά όχι ευχαριστώ.
Τις εξετάσεις τους τις έχουν δώσει και έχουν αποτύχει ξανά και ξανά.
Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ έχει κλείσει προ καιρού και δεν έχουν ευκαιρία αναβάπτυσης (ούτε ακόμα και παρθενορραφής) στα μάτια και τη συνείδησή μου .
Τέλος πρέπει επιτέλους να βγάλουμε από το μυαλό μας τη νοοτροπία "το μη χείρον βέλτιστο" γιατί με αυτό τον τρόπο δίνουμε αξία και διατηρούμε στο προσκήνιο πολιτικές και πολιτικούς που δεν αξίζουν όχι την πατρίδα μας να κυβερνήσουν, αλλά ούτε να αναλάβουν τη διαχείριση της πολυκατοικίας μας.

Να ψηφίσω ΝΔ;
Θα θυμώσω. Σαφώς και όχι. Τι άλλο να περιμένω από αυτούς; Έπαιξαν κι έχασαν. Σε καμία περίπτωση δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τους οικτίρω.

Τα άλλα κόμματα συγχωρήστε με αλλά δε θα τα πιάσω στο στόμα μου, καθώς δεν έχουν το ανάστημα να αρθρώσουν ορθό πολιτικό λόγο.


"Μα θα βυθιστεί η χώρα στην ακυβερνησία. Πρέπει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση", θα μου πείτε


Τρίχες! Αυτά τα ακούω βερεσέ, όπως επίσης και αυτά που μου λένε ότι στη Γερμανία το σύστημα είναι φτιαγμένο διαφορετικά για να μου δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτοδύναμων κυβερνήσεων.


Τις είδα και τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Καταστρέψανε τη Δημοκρατία (το πιστεύω - δεν το λέω για να δώσω απλά έμφαση στα λεγόμενά μου). Την μετατρέψανε σε αχρηστοκρατία.

Ας μάθουμε τώρα να μονιάσουμε, να στήσουμε τον κρατικό μηχανισμό έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από εκλογές και αλλαγές κυβερνήσεων (να άλλη μία ευθύνη που επιρρίπτω σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά για να δουλέψουμε, γιατί οι παραπάνω φελλοί, μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε τι εστί κάματος.

Θα περιμένω λοιπόν εκείνον τον ευπατρίδη πολιτικό που θα μου τάξει αυτά που έγραψα παραπάνω για να του χαρίσω την ψήφο μου και την αφοσίωσή μου.


Ομολογώ βέβαια στους αναγνώστες ότι τον τελευταίο καιρό σαν μία μέλισσα βουίζει μέσα στο μυαλό μου η σκέψη να φτιάξω μία δική μου οργάνωση, αλλά έχοντας επίγνωση της ματαιότητας ενός τέτοιου εγχειρήματος (προσοχή όχι του κόπου και του κόστους), απομακρύνω τη μέλισσα με ευγενικό τρόπο - αλλά όχι πολύ μακριά.


Μέχρι τότε θα ψηφίζω με αιρετική διάθεση και θα κρατάω τα χέρια μου καθαρά από τις αμαρτίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Μία σύντομη κριτική στον απερχόμενο (σε πρώτο πρόσωπο).

Κωστάκη γειά σου.

Με την παρούσα ανάρτηση θέλω να σε κατευοδώσω στο ταξίδι σου προς την αντιπολίτευση (ή όπου αλλού).

Θα σε θυμάμαι πάντα Κωστάκη μου. Δε θα σε ξεχάσω ποτέ.

  • Θα σε θυμάμαι πρώτα πρώτα για την προσεγμένη επιλογή των συνεργατών σου και των υπουργών των κυβερνήσεών σου. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ενδεικτικά αναφέρω:
    • Γιατρός στο Τουρισμού / Επικοινονιολόγος στο Παιδείας / Διπλωμάτης καριέρας στο υπουργείο Υγείας / Δικηγόρος στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης κ.ο.κ.
  • Κατάφερες να κλονίσεις την (ήδη κλονισμένη) εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους πολιτικούς.
    • Συντάξατε και ψηφίσατε ευνοϊκούς νόμους και αυξήσεις μισθών - νέα υβριδικά αυτοκίνητα (κατά προτίμηση Lexus) κλπ για τους βουλευτές,
    • προσθέσατε άλλον έναν είδικό συνεργάτη σε κάθε βουλευτή (ντροπή).
    • Ο ένας τακτοποιεί τα παιδιά του,
    • ο άλλος χτίζει αναψυκτήρια και φιλοξενεί ινδούς,
    • ο τρίτος αυθαιρετεί με την άδεια του σπιτιού του.
    • Άλλος έχει off-shore και τρώει με δέκα μασέλες και επαίρεται γι αυτό.
    • Ζαχόπουλος - τρανταπεντάχρονη - DVD - Κομιστές. Τραγέλαφος.
    • Δομημένα.
    • Siemens.
    • ΟΤΕ.
    • Βατοπέδι.
  • Έκλεισες τη βουλη το καλοκαίρι με δόλο και επέτρεψες στους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ (και φυσικά τους δικούς σου) να τη βγάλουν καθαρη με το θέμα της Siemens. Ακόμα και ο Χριστοφοράκος τη γλύτωσε. Εκεί που μπορούσες να κάνεις την κάθαρση του πολιτικού συστήματος και να γράψεις το όνομά σου στην ιστορία τα έκανες σαλάτα για να μην κάψεις 2-3 μεγαλοστελέχη της ΝΔ.
  • Κατάφερες να κάνεις τον ελληνικό λαό αδιάφορο για τα πολιτικά και να απέχει από τις σημαντικές ευρωεκλογές του Ιουνίου σε ποσοστό 40% και επέτρεψες στον κάθε Λαζόπουλο να προπαγανδίσει ότι η αποχή είναι πολιτική πράξη.
  • Έκανες τις αρετές της σεμνότητας και της ταπεινότητας να φαντάζουν σαν κάτι αισχρό.
  • Κατάφερες να κάνεις τους νάνους (ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγοι Πράσινοι) να φαντάζουν τιτάνες και ενώ παραιτήσαι λόγω αδυναμίας, ζητάς εκ νέου την ψήφο μας σε μία εκλογή η οποία το ξέρεις ότι δεν πρόκειται να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση (και θα κάνεις τα πάντα για να συμβεί αυτό). Ποιός από τους 2 μας είναι για τα σίδερα εσύ ή εγώ;
  • Ρίξε μία ματιά στην υγεία
    1. Θριάσειο Νοσοκομείο.
    2. Χρέη του ΟΠΑΔ σε φαρμακεία και γιατρούς και τέρμα ο βερεσές (η περίπτωση είναι για τρελά γέλια και κλάματα),
    3. Υπέρογκα χρέη των κρατικών νοσοκομείων σε προμηθευτές οι οποίοι χτυπάνε 5 και 10 φορές (χωρίς υπερβολή) πάνω τις τιμές για να ανταπεξέλθουν στους τόκους των τραπεζών, αλλά στο τέλος το κράτος - και ως εκ τούτου ο πολίτης - είναι ο υπερχρεωμένος - ζημιωμένος.
  • Οικονομία;
    • Άφησες τους έλληνες βορά στις ορέξεις των μεγαλοοφειλετών επιχειρηματιών. Που είναι ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά που είχες αναγγείλει πριν σου εμπιστευθούμε την εξουσία; Ποιό ρουθουνι άνοιξε; Μάλλον φοβήθηκες για τα δικά σου ρουθούνια και των φιλαράκων σου. Έκανε ποτέ ντου το ΣΔΟΕ (ή όπως αλλιώς το έχεις ονομάσει σήμερα) σε εταιρείες των κ.κ. Λάτση, Βαρινογιάννη, Μπόμπολα, Κυριακού, Κοντομηνά, Κόκκαλη, Λαμπράκη, Τεγόπουλου, Δασκαλόπουλου κλπ; Θα σου πω εγώ. ΟΧΙ .
    • Τα ταμεία ξέρετε να τα ενώνετε και να αυξάνετε τα όρια συνταξιοδότησης. Να εισπράξετε τις εισφορές και τους φόρους δεν κοιτάξατε, ούτε να εξοφλήσει το δημόσιο τις οφειλές του στα ταμεία. Έτσι στρεβλώνεται η αγορά και επιβιώνουν οι άχρηστοι επιχειρηματίες και δεν αναπτύσσονται οι άξιοι και συνεπείς.
    • Προσπάθησες με το μέτρο της απόσυρσης να δώσεις χείρα βοηθείας στους ξένους Αυτοκινητοβιομηχάνους, τους εγχώριους εμπόρους και τις τράπεζες, αγνοώντας το στράγγισμα της αγοράς από ρευστό εν μέσω κρίσης.
    • Δές την κατάντια της ΛΑΡΚΟ με τους 52 διευθυντές. Για όσους δεν ξέρουν μιλάμε για την τρίτη εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της, η οποία θα πωληθεί στο Μυτιληναίο για ένα κομμάτι ψωμί.
    • Τον κοσμάκη ξέρετε να τον γδέρνετε με ΦΠΑ 19%, ενιαίο εισιτήριο € 1, Διόδια € 2,8 κάθε λίγο και λιγάκι και για δρόμους που δεν κάνουν ούτε για επαρχιακοί (βλ. Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών), Τέλος ακίνητης περιουσίας, ρήτρες καυσίμων, κτηματολόγιο (και να ολοκληρωνόταν καλά θα ήταν), επιπλέον φόρους στη βενζίνη.
    • Έχεις χρεώσει μέχρι τα αυτιά τις επόμενες τρεις γενιές των ελλήνων (η οικονομική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι).
  • Έκαψες 2 φορές την Ελλάδα και απαξίωσες τους ήρωες πυροσβέστες στα μάτια του λαού.
  • Φρόντισες να υπονομεύσεις την εικόνα της αστυνομίας και την έχεις στοχοποιήσει στα μάτια της νέας γενιάς.
  • Από την άλλη μεριά
    • Κατάφερες να κάνεις την Αθήνα εμπόλεμη ζώνη για 5 μέρες.
    • Επέτρεψες να αναγεννηθεί η τρομοκρατία.
  • Δεν μας προστάτευσες από τη σαβούρα που μας ταΐζουν τα ΜΜΕ, καθώς ήσουν όμηρος του κάθε Πρετεντέρη, του κάθε Ευαγγελάτου, ακόμα και του δικού σου Αυτιά. Εμείς και τα παιδιά μας γιατί να τρώμε φρίκη και έκπτωση ηθών με το τσουβάλι κάθε μέρα; Θα μου πεις κλείσε την TV. Θα σου πω ναι αλλά κάνε κι εσύ τη δουλειά σου σωστά (μόνο η "Ώρα της αλήθειας" της Μανωλίδου ορθά έκλεισε).
  • Φρόντισες να υπονομεύσεις την εκκλησία και την εμπιστοσύνη του κόσμου προς αυτήν.
    • Μεταξύ άλλων επέτρεψες στα ΜΜΕ να πολεμήσουν με μανία κάθε τι χριστιανικό. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω την αδιαφορία τους για τη γιορτή των Χριστουγέννων και την προβολή αιρετικών ντοκιμαντέρ εν μέσω Μεγάλης εβδομάδας.
  • Δεν προστατεύεις το μετανάστη από την εκμετάλλευση, αλλά και τον έλληνα από τον κακό μετανάστη που συμπεριφέρεται χειρότερα απ' ότι αν ήταν στην πατρίδα του.
  • Έχεις σακατέψει τον κοινωνικό ιστό περισσότερο και από τον αείμνηστο - τρισκατάρατο Αντρέα.
  • Στέρησες το δικαίωμα στην ελπίδα από ένα ολόκληρο έθνος. Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα.


Αν δε ροκανίζονται τα θεμέλια της κοινωνίας και της δημοκρατίας με όλα αυτά τότε εγώ είμαι τρελλλός με πολλά λάμδα.


Όταν ακούω τον πρωθυπουργό να λέει "δεν εκτίμησα σωστά το μέγεθος της υπόθεσης (Βατοπεδίου), αναλαμβάνω την ευθύνη, σας ζητώ συγγνώμη" και αυτό είναι όλο, αντί να σε δω να κάνεις χαρακίρι σε ποια δημοκρατία να ελπίσω;


Το όνομά το δικό σου και του ασκεριού σου δυστυχώς έχει ήδη γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της πατρίδας μας.


Κρίμα γιατί νόμιζα ότι τουλάχιστον ήσουν πατριώτης. Από το έργο σου τελικά συμπεραίνω ότι δεν υπήρξες άχρηστος, με αργά αντανακλαστικά και άλλες σαχλαμάρες που έχεις αφήσει να κυκλοφορούν για να σε δικαιολογούν στα μάτια των τυφλών. Ήσουν σε διατεταγμένη αποστολή, την οποία την έφερες σε πέρας με βαθμό άριστα και φροντίζεις να δώσεις τη σκυτάλη σε άξια χέρια.


Να πας στο καλό λοιπόν και δε θα σε ξεχάσω ποτέ.


Μόνο φρόντισε να μη σε δω μπροστά μου γιατί θα σε φτύσω (για να μη σε ματιάσω).